Glad i glaset


I Tisdags fick vi låna ett glas i skolan med uppgiften att fotografera det. Svartvit skulle det vara och idag så lämnade jag in bilden ovan. Jag hade en idé om att belysa glaset med en liten lampa som jag har i min nyckelknippa, den lyser lite blått och jag tänkte att det kommer att bli en häftig bild, hursomhelst så blev det inte alls lika häftigt när fotot skulle vara svartvit. Jag är inte alls nöjd med mitt bidrag egentligen, den känns tråkig och inte alls speciell på något vis. Jag som hade lovat mig själv att det här sista året så ska jag verkligen kämpa och göra mitt bästa, inte bara i foto utan i alla ämnen. Men vad gör man när man har huvudvärk, är snuvig och känner sig lite småhängig? När motivationen och kreativiteten inte alls är på topp.

Inatt har jag sovit länge och bra. Mådde som sagt inge vidare igårkväll så jag somnade vid 12 och steg upp vid 10 i morse och var pigg och mådde mycket bättre. Jag fixade passfoton till mitt svenska körkort innan skolan och i biblioteket letade upp en artikel i Illustrerad vetenskap som jag ska prata om på Naturkunskapen på Måndag. Nu har jag precis kommit hem från skolan och är fortfarande lika glad och pigg som i morse, hungrig är jag inte alls så jag väntar med middagen tills senare. Jag tänkte börja läsa lite i boken som vi fick i Engelska C och packa lite tills i morgon.

Beslutsångest

Den här?

..eller den här?


?

Spännande läsning!

På andra sidan jorden är Idas, Sarahs och Saras blogg. Kolla in den! Jag blir också sugen på att fara ut och resa!

På andra plats

Jag knapprade iväg ett mail till Peter och Mattias där jag förklarade att jag var besviken på att jag inte fick praktisera hos dem medan bl.a. Arzalan i min klass fick göra det. Målet med att skicka det här mailet var att ge dem lite dåligt samvete och att de kanske skulle skicka den där boken som Arzalan sa att Mattias ville skicka som plåster på såren då han hörde att jag blivit besviken och att jag skulle få göra min praktik hos Mattias det här läsåret istället. Jag läste precis svaret som Peter skickat till mig och jag blev inte så mycket gladare av det och det kändes inte bättre. Han kunde inte svara på varför just de fick praktisera hos dem medan jag inte fick, att det är många som vill praktisera där och att om jag var besviken på dem till den grad att jag är arg så kanske det inte är så idealiskt att jag ska praktisera hos dem.

Det känns inte alls som att han förstod vad jag menade. Klart att jag var arg sista veckan innan vi skulle gå ut på praktik och jag får reda på att flera elever från GUC har fått praktikplats där jag blev nekad en många många veckor innan. Men min lärare Kjell förklarade för mig att de eleverna skulle få sitta och scanna bilder hela dagarna, så då kändes det lite bättre men Mattias hade ju sagt att de kanske kunde erbjuda mig en praktikplats ivarjefall så varför fick inte jag sitta och scanna bilder?

Nu ska jag diska innan Mette kommer över en sväng.

Peptalk

Nu har jag en massa att göra igen:
  • Komponera ihop ett mail till Peter på Klum.se och berätta om hur besviken jag var på att jag inte fick praktisera hos dem och förhoppningsvis ge dem dåligt samvete så att jag får göra det nu i trean istället då vi har praktik igen
  • Fotografera ett glas
  • Diska och städa i lägenheten
  • Läsa ett utdrag ur en fotobok som vi hade i läxa tills idag
  • Leta upp en tidningsartikel till Naturkunskapen och skriva ett referat på den
  • Fixa passbilder till mitt nya svenska körkort, betala och skicka iväg det till vägverket
  • Betala båt och buss hem på fredag på Viking Line kontoret inne i Uppsala
Och som vanligt när jag har såhär mycket att göra så vet jag inte var jag ska börja. Jag är inte riktigt frisk och känner mig lite småhängig så just nu är det bara en powernap som lockar. Jag önskar ibland att jag hadde Maddes kreativitet och Julias ambition.

Jag återkommer när jag laddat klart.

Kort och gott

Jag har just skrivit en presentation av mig själv på en A-4 sida som jag ska lämna till mina klassföreståndare i morgon, så nu är jag trött i fingrarna och i huvudet så det blir inte något längre blogginlägg än såhär.

For real

Det är nu skolan börjar på riktigt. Jag sov hos Mette inatt, steg upp och cyklade hem till mig och duschade och snart ska jag cykla iväg till skolan. Svenska, Webbdesign och Naturkunskap har jag idag.

Jag börjar om 45 min men ska nog börja cykla snart så jag slipper cykla så fort.

Stocksovning

Jag somnade som en stock igår kl 23:23 och sov ända tills för några minuter sedan, 07:56 ungefär. Nu ska jag packa upp alla kläder jag hade med mig igår och ställa allting på sin rätta plats. Jag har ingen frukost hemma och jag måste fundera på hur jag ska få cykeln till Willy's. Det är nämligen där som bussen stannar på söndagkväll och då är det skönt att ha en cykel där så man kan cykla hem istället för att åka stadsbuss. Jag tror jag cyklar till skolan nu på morgonen och på hemvägen så lämnar jag den vid Willy's och går resten av vägen hem. Det enda problemet är att det kan bli lite knapert om tid om jag slutar 16:30 och måste fara härifrån till båten vid kl18, därför ska jag fixa klart allting här hemma nu.

Det ska bli skönt att komma hem igen.

Back on Track

Tillbaka i ett regnigt(såklart) Uppsala. Jag hoppade i Hondan i morse och tog den över. Jag lyckades tillochmed välja rätt lucka nere i hamnen för där satt Emma. En snabb pratstund hann vi med och hon bjussade mig på båtresan, tack för det! Jag började kl 12:55 idag så jag var och hämtade upp Tjorven utanför Töväder, där hon bor nuförtiden, så for vi till skolan och åt lunch. Religionskunskap och Webdesign hade vi på schemat idag och efter det skjutsade jag hem Tjorven och for hem till mig och åt. Jag hade min hyresvärd att skriva på ett kvitto som jag och mamma diktat ihop angående hur mycket jag har i hyra, för att jag ska kunna lämna in det hos Fröken Dryg på ams där hemma.

400 m fågelvägen från där jag bor så bor även Mette nu för tiden. Hon har börjat på en musiklinje på Bolandskolan och bor på Kantorsgatan som ligger väldigt nära min gata, så efter att jag ätit så for jag dit och hämtade henne. Vi var tll Biltema, köpte ny cykelkorg och ett CD-fodral som man ska ha på solskyddet i bilen innan vi for vidare till Gränby. På Gränby stängde de vid 20:00 så vi for in till stan och fikade på Café Linné. Kladdkaka och Latte, mums!

Nu sitter jag hemma och varvar ner, känner hur tröttheten kommer krypandes då jag varit på gång mer eller mindre hela dagen. Jag har laddat ner msn på nytt, då det gamla inte funkade, och uppdaterat både Skype och Firefox. Det är inte klokt vad enkelt det är att ladda ner saker med Mac, kan inte minnas exakt hur det var på PC men det måste ha varit för krångligt för mig för jag fasade alltid inför nya installationer. Men nu med min Mac är det bara att klicka 3 ggr och sedan dra ikonen till Program-mappen så är det klart. Enkelt och smärtfritt.

Förresten så köpte jag en Kaffe-burk på Mique också. Jag fick en exakt likadan av Emma och Malin i födelsedagspresent, men som det stod Tea på och jag har kollat på Kant House efter en likadan fast för Kaffe och nu hittade jag den i Gränby. Nu ska jag nog gå och fylla den med mitt nya Zoegas kaffe!

Diamonds

Hittade Kajsas kompis Desses blogg, där hon visar smycken som hon gjort själv. Du kan även köpa dem för en liten slant på Tradera! Värt att kolla in!

Jansson's Carwash!


Nu har jag washat Hondan så den är alldeles shainy inför min trip to sweden tomorrow. Ikväll kommer hela familjen att äta middag här, dvs jag, mamma, pappa, Toffe, Lukas, Peter, Eva, Ludde och Cornelia. Då tänkte jag utnyttja tillfället genom att slå pappas, Lukas, Toffes och kanske Peters kloka huvuden ihop så att jag kanske får mina högtalare installerade någon gång. Just nu hörs bara den ena av de två skrutt-högtalarna som redan var i bilen när jag köpte den  för jag råkade få kablarna snollade runt foten en gång när jag körde och trampade på något sätt ur dem.

Igår så sydde jag en väska av ett tyg som jag köpte någon gång i våras. Bättre sent än aldrig, eller hur? Den blev skitfin och var faktiskt riktigt lätt att göra också när symaskinen smarbetade. Idag sydde jag dit en ficka på ena sidan också, som jag kanske ska sy kardborreband på. Om jag orkar så tar jag ett kort på den och laddar upp.

Nu ska jag gå och packa vidare, måste stänga av radion i garaget också kom jag på.

Ingen inspiration

Nu har jag massor att berätta om helgen, jag skulle säkert kunna skriva en hel bok! Om hur snabbt arbetsdagen ändå gick i lördags, hur kräftskivan ute på Ramsö var, hur gott de åländska kräftorna smakade. Jag skulle kunna berätta om hur full Ali blev och hur jobbig han var att försöka få sig med hem, hur han somnade i bilen på väg in till stan och att han glömde både hemnycklarna och bilnycklarna i bilen. Om åskan och regnet igår om ledde till ett långt strömavbrott på Sparhallen och om hur jag nästan trodde att jag skulle få gå hem innan strömmen kom tillbaka. Om hur trött jag var igårkväll, om filmen som jag och Toffe hyrde..

Men nu har jag ingen lust.

Jobba jobba jooobbaaaaa!

Idag ska jag jobba på Sparis för, jag tror det är den 6e helgen i rad. Känns inge vidare då jag hellre skulle umgås med Toffe en hel dag istället och sedan fara på kräftskiva ikväll ut till min morbror på Ramsö. Men i ett sånt här läge är det väl bara att tänka på all kosing. Exakt om en vecka så jobbar jag sista dagen på Sparhallen så det är bara att bita ihop. Det ser ut att inte bli så bra väder idag, vlket är både bra och dåligt. Dåligt för att alla handlar när vädret är sämre och det är jobbigt med mycket folk men samtidigt så går dagen fortfare då. Så jag vet inte riktigt vad jag ska hoppas på.

Nu börjar det bli dags att klä på sig och åka iväg!

Älsklings Toffe


Han ringde till mig för en stund sen för att berätta att Uffe på hans jobb hade jobbat med min pappa. Han var så glad när han ringde så jag blev riktigt glad. Hoppas att han inte skjuter lerduvor med Tjoben hela kvällen och natten så vi hinner träffas ikväll!

Nu har jag städat i köket och dammsugit där och i hallen. Plockat ur och i disk ur diskmaskinen osv.. Tänkte tvätta håret och plocka ihop kläder som jag ska ha efter jobbet så jag har det klart. Planen är att fara till Jenny och vänta på henne tills hon slutar jobba, det har jag kommit på själv. Har inte invigt Jenny i den ännu men det ordnar sig.


Bagare Jansson

Den Amerikanska äppelpajen som jag bakade igår blev helt okej. Jag vet inte om det var den godaste pajen jag någonsin ätit, men den var inte äkclig ivarjefall. Toffe tyckte om den och åt flera bitar igårkväll och tog även med sig en bit på jobb. Igårkväll efter jobbet så bakade jag scones, de vart jättegoda. Jag sitter förresten och mumsar på ett nu. De är allra godast när de är nybakta, men kör man dem i micron en liten stund så smakar de precis lika bra. Idag hade jag tänkt att jag skulle använda en mjölmix som mamma hade hem igår, Grekiskt lantbröd, men först och främst så måste jag städa lite. Mamma och Pappa flyttar hem från stugan på söndag och då är det bäst om det är städat och fint!

Ikväll jobbar jag 16.30-20.00 och efter det tänkte jag fara på kulturnatten en sväng. Mette ska sjunga vid 11, om hon inte är förkyld fortfarande förstås? Men det skulle jag ivarjefall vilja se. Jenny slutar 20.30 så vi har planerat att kika in i stan en stund åtminstone.

Nu ska jag ta tag i dammandet och putsandet!

http://eemmi.blogg.se/

Jag och Toffe var ut till Lemland på middag i Tisdags. Kantarellstuvning, mums! På hemvägen hyrde vi film, No Country For Old Men(den visade sig vara ganska bra ända tills slutet, då den sluta tvärt och varken jag eller Toffe förstod meningen med det), och sedan råkade vi se Emma svänga in till Sparhallen med sin Civic så vi var busiga och följe efter och nästan anföll henne. Toffe kollade in hur Emma hade sina högtalare i trunken, eftersom han ska fixa det åt mig i min bil. Det var en såndär rolig spontan sak som man bara kommer på om man har Toffe med sig. Det var kul att träffa Emma, hoppas vi kan bli bättre på att ses under det här året även fast jag är i Uppsala för det mesta.

"sen for vi till sparhallen, då hade tydligen toffe och ida följt efter oss :D ida studsa in i min bil från ena dörren och toffe från andra (fast toffe var mest intresserad av hur mina högtalare satt fast i trunken, hööhh) ååh vad ida var glad :) och dom hade bara farit till sparhallen för att träffa mig. gud så gulligt av dem ^^"


I morse var jag och besiktade bilen, den blev godkänd och det var ganska intressant att se hur besiktningsgubben klämde och kände och drog i spakar lite här och där. Efter det skulle jag ha farit och handlat men varken Sparis eller Kantis hade öppnat än så jag var in till Fiskekojan och hälsade på. Tobbe bjöd på varm saft så vi pratade lite strunt och sedan tyckte han att jag skulle komma in senare med pajen som jag ska baka idag. Vi får se hur det blir med den saken..

Things to do:

Bykt, torktumlat, städat undan och bokat båt tills nästa vecka. Det har jag hunnit göra idag. Inte speciellt mycket alltså med tanke på att det finns minst lika mycket kvar att göra. Nej, jag sitter hellre här eller gör ngt annat stillsamt men inte speciellt nyttigt. Nu ska jag förflytta mig till sängen med en bok i handen, trots att jag inte ännu har skurat badkaret eller dammsugit i mitt rum.

Förresten så fick jag reda på idag att Jonna som har min häst, Nelly, på foder kan fortsätta att ha henne fast hon sa i våras att hon inte skulle ha råd med stallplats åt henne. Det kändes som att en tyngd lyftes från mina axlar då jag har haft ångesten som gnagt mig i bakhuvudet hela sommaren eftersom jag inte vetat vad jag ska göra med henne. Nu är ångesten nästan som bortblåst och jag kan inte komma på att jag har någonting annat att behöva bekymra mig för. Peppar, peppar..

Förresten! I morgon ska jag besikta bilen kl 08:30 och för att komma ihåg det så planerar jag att skriva "bilbesiktning" ett tiotal små lappar som jag placerar runtom i huset på strategiska ställen. Inte glömma!

Blosigt i trääna ida

Jag vaknade 09:37 och kunde inte sova längre. Jag kom på att jag hade glömt lakanen ute frn kvällen före så nu har jag tagit in dem och hängt upp i köket istället. Det är kallt ute, det blåser och jag är ensam hemma. Det finns ingen mat i kylskåpet så planerna för den närmsta timmen är att äta en macka och sen ta bilen till Sparis och handla. Eller om jag handlar ikväll när jag jobbar.. Vi hyrde film igår och kom överens om att Toffe skulle ta den med sig när han for på jobb, men tror ni han kom ihåg det? Nej. Så nu har jag en film som måste in till stan också.

I väntan på Prinsen

Sitter och väntar på att Toffe ska komma hem så att vi kan åka ut till stugan och äta middag där. Jag har redigerat bilderna som jag tog i sommar på vår resa till Houtskär. Ska ladda över dem på mitt USB-minne och ge dem till Birgitta. Nu ska jag gå och måla naglarna i mitt fina nya nagellack som jag köpte i Täby C.

JAG HATAR AMS!

Nu har jag precis kommit hem från stan. Hämtade upp Mette så var vi via Kungsö och hämtade min mobil. Jag hade min nya kofta på mig som jag köpte i Täby i Fredags och Ludde undrade vad det var för handduk jag hade på mig (Skitunge han!). Vi var via Mettes Momma & Offa så hon kunde byta om från sin morgonrock hon hade på sig till lite mer fika-på-stan-vänligare kläder. Var in till AMS för 2a gången för att lämna in min studestödansökan bara för att få veta av de dryga AMS-arna där att kvittot som jag skrivit ut från min internetbank inte dög som intyg över min sista betalda hyra. När jag förklarade att jag har SEB och det inte alls går att skriva ut något bättre kvitto så berättade Fröken Dryg no1 att hon har också SEB och att det visst går att skriva ut. Jag for därifrån med irritationen på topp och ringde till min mamma som blev sympati-irriterad och ringde till Fröken Dryg och var dryg tillbaka och berättade för henne att hon har ingen anledning att vara otrevlig när man kommer in och ska försöka fixa alla de tusen papper, kvitton och skattebevis som ska bifogas.

Jag och Mette var och fikade på Nikolaj, jag köpte ett nytt täckstift och så gick vi en sväng på stan innan vi for hem igen. Nu har jag ont i huvudet, ska städa lite i mitt rum och fixa. Eller kanske bara vara?

Jag snodde en lista av MAD  i brist på annat.

A is for age: 19
B is for booze of choice: Jäger-Battery
C is for career: Fotograf
D is for your dad’s name: Tage
E is for essential items to bring to a party: Kameran! Nej, jag vet inte. Jag är ganska dålig på at ta med mig kameran på fester.
F is for favourite song at the moment: Ashlee Simpson - Outta My Head
G is for favourite game: Rappakalja är kul, men det var längesen jag spelade det.
H is for home town: Jomala?
I is for instruments you play: Räknas halva Gubben Noa på piano?
J is for jam or jelly you like: Hallonsylt!
K is for kids: Ludwig  och Cornelia är mina favoritbäbisar.
L is for living arrangements: I Lemland i Sandvik nära havet i ett stort hus med stor veranda.
M is for mother’s name: Kristina.
N is for name of your crush: Toffe.
O is for overnight hospital stays: När jag var yr i huvudet och var till sjukhuset i Åbo tror jag. Men då kan jag inte ha varit mer än 3 år..
P is for phobias: Ormar!
Q is for quotes you like: Jag har ingen. Däremot hatar jag: "Du är trött" eller "Neej, inte badsalt..!"
R is for relationship that lasted the longest: Jag och Toffe har hållit ihop i lite drygt ett år även om vi har gjort slut säkert 10 ggr sen vi blev tillsammans första gången.
S is for sartorial style: Det jag trivs i. Kläder och stil är inte det viktigaste jag vet.
T is for time you wake up: Brukar stiga upp runt 9 även fast jag är ledig.
U is for underwear: Boxers!
V is for vegetables you love: Det har jag aldrig funderat på. Jag har nog ingen direkt favorit, äter helst inte om jag slipper.
W is for weekend plans: Jag ska jobbar lör-sön. På fredag kanske jag far på Kulturnatten.
X is for x-rays you’ve had: 2 som jag kommer ihåg just nu. En gång när jag föll av en häst och fick spricka i foten och en gång i Uppsala när jag spelade innebandy och stukade foten rejält.
Y is for yummy food you make: Kycklingwok med ris!
Z is for zodiac sign: Kräfta.

Senil, javisst!



Jag glömde min mobil i Kungsö hos Peter och Eva igår när vi var dit så Toffe ringde och väckte mig på hemtelefonen efter överenskommelse. Det var skönt att stiga upp så tidigt för nu har jag redan varit vaken i 2 timmar och har hela dagen framför mig. Jag och Mette pratade om att vi skulle fika idag, men nu får jag inte tag på henne eftersom jag inte kan hennes mobil nr utantill och den latmasken svarar inte på hemtelefonen. Och ja, jag har testat söka på internet men utan framgång.

Nu ska jag äta lunch och sedan får jag väl stanna hos Mette på vägen in till stan då och se om jag hittar henne.

Tävling!

Var med och tävla om fina smycken på mamamekko du också!

17 år!


Idag firar min mamma och pappa 17-årig bröllopsdag!

Efterlyst: Kalender

Min lilla kalender is nowhere to be found. Jag har hittat min gamla som gått ut, men den nya är spårlöst försvunnen. Den är inte i köket och inte ute i bilen och inte i min väska, där den brukar vara. Nu ska jag gå upp och städa bort allt bråte jag har i rummet så kaske den kommer fram!


Prinsen & jag


Bilden på Prinsen och mig är från sommarens resa till Houtskär.

I morgon far jag till Täby med Jenny och Carola, vi ska till IKEA i Barkarby också. Kl 06.45 (gäsp!) ska jag vara hos Jenny. Jag var och löste in checken som jag fick av farmor i födelsedagspresent så jag har lite pengar att shoppa för, det var längesen jag handlade kläder och jag är verkligen i behov av lite nytt.

Nu ska jag laga en macka och sen ta Toffe med mig och bädda i min säng. Efter det ska jag nog sova så jag orkar stiga upp i ottan i morgon.

Vill du ha en snigel på ögat?


Lilla snigel akta dig.

Bildbevis

Här är några bilder från Fotokursen!


Stående från vänster: Petra, Ida, Julina, Adeline, Nadja och Tove.
Sittande från vänster: Emma, Ann-Sofie, Sara, Frida och Matilda.


8-år gamla Ann-Sofie var den yngsta deltagaren.


Såhär såg det ut ikväll när vi hade vernissage.

Det har verkligen varit skitkul att hålla i den här kursen, den bästa belöningen var nog när barnen frågade om den blir en liknande kurs nästa år och om jag ska hålla i den. När jag frågade om de skulle vilja gå en kurs till så sa allihopa: JOOO! i en kör. Kvällens vernissage var inte så välbesökt men de få som kom så berömde oss jättemycket om det kändes så bra!

I've made it!

Nyan kom och gjorde ett reportage om oss på fotokursen. Trevligt, tyckte jag och barnen tyckte nog också om det. I morgon ska jag hämta ut alla bilder som vi har tagit och sedan ska jag ut till Källbo-skola och hänga upp dem. Kl 18 på kvällen så ska vi ha en liten vernissage då alla deltagare ska få diplom. I morgon ska jag också mejla några bilder till Ålandstidningen. Jag har planerat en fika med Mette så det ska jag också klämma in.

Ikväll har jag bjudit Prinsen på bio, vi såg Mamma Mia! med Jenny och Flöjtis. Den var bra tyckte jag och det tyckte nog Toffe också. När vi kom hem så såg vi lite på Ransom på TV1000 och nu sitter jag här och studerar schemat inför hösten och pratar med Tjorven, som jag inte hört av på hela sommaren.

Sista dagen

Sista dagen på den här fotokursen som jag har hållit i sen i måndags. Ganska skönt att det snart är över måste jag säga, men jag känner mig ganska stolt för att jag klarade av även det här(peppar, peppar ta i trä..). En sak att tillföra min lista "Saker jag gjort i livet". Du kanske inte förstår, men det betyder mycket för mig att lyckas med något som jag varit så osäker på om jag verkigen skulle klara. Och det bästa av allt är att jag är ledig ikväll, och i morgon och på fredag. Då ska jag bara ta det lugnt och njuta av att inte behöva vara någonstans och jobba. I morgon ska jag fika med Mette, annars har jag inga planer.

Jag ringde till Ålandstidningen för en stund sedan för att höra om de verkligen tänkte komma idag och göra ett reportage om oss på fotokursen. Hon som var nyhetschef berättade att hon hade ratat oss eftersom de redan hade så mycket att göra men innan jag lagt på luren så hade jag fått i uppdrag att ta kort på oss och mejla in bilden till tidningen, tillsammans med de 2-3 bästa bilderna som ska vara med på vår lilla utställning i Biblioteket i Källbo-skola. Undrar hur det blev så? Jag borde bli bättre på att säga nej till jobb. Nu får Ålandstidningen en "gratis" artikel med bilder av mig som de kan publicera och de har inte behövt göra mycket.

Så jag ringde till Nya Åland också och pratade med Ulf Weman(jag har ingen skam i kroppen, jag vet) och han sa att det inte är helt omöjligt att de kommer. Så håll tummarna för att åtminstone Nyan kommer och gör ett reportage om oss idag!

Regn och rusk

Fotokursen igår gick bra. Det är bara tjejer som är med men alla är jätte söta och snälla. Jag pratade först i drygt en timme(!) och sedan gick vi ut och fotograferade resten av tiden. Fotograferandet var roligast tyckte de flesta så jag hoppas att alla tar ordentliga kläder med sig idag så att vi kan vara ute och fotografera idag också trots att det regnar lite. Jag har några bilder som jag skulle kunna visa, som backup men jag hoppas på att det inte regnar så att vi kan gå ut en sväng istället.

Igår vid kl 16 när fotokursen slutade så körde jag in till Sparis och jobbade där i 3,5 tim tills de stängde. Kl 20 var jag jättetrött så jag for hem och då kom Älsklings Toffe till mig på samma gång. Han laddade upp en massa sommarbilder som jag tagit på sin bilddagbok, och sedan åt vi räkor. Kl 22.30 så gick vi och lade oss och jag somnade som en stock. Ikväll jobbar jag kväll på Sparhallen igen, men i morgon och torsdag-fredag ska jag inte dit över huvudtaget. Första dagarna på väligt länge som jag är ledig därifrån, skönt.

Snart ska jag laga mig en ordentlig lunch och några mackor att ta med, sedan är det dags att fara till Godby.

Ångande ångest!

Om 40 min ska jag sätta mig i bilen och åka till Biblioteket i Källbo skola. Det är nämligen där jag ska hålla en kurs i fotogrunderna för ett tiotal barn i 12-års åldern och uppåt. Jag har ångest. Jag brukar aldrig vara nervös men nu känner jag bara ångest. Jag ringde just till Ålandstidningen och pratade med Emil och sa att de borde komma och göra ett reportage om oss, de har ju mitt telefon nummer där på väggen så de skulle ringa upp ifall de kommer. Just är mit överlevnadssätt att tänka att jag åtminstone har planerat den här dagen ganska bra, bara jag tar mig igenom den så är i morgon ett senare problem.

Nu ska jag gå ut och packa bilen.

Håll tummarna!

No more gräsänka!

Idag när jag jobbade på som bäst på Sparhallen så fick jag sms av Prinsen, där det stod att han kommer hem ikväll och inte i morgon som planerat. Jag blev glad. Men det var tungt att jobba ändå idag, mycket folk var in och handlade och jag fick sitta i kassan mest hela tiden. Nu ska jag vila mig en stund och sedan ska jag laga middag och bannemig göra klart alla förberedelser inför fotokursen på måndag.

Tjabba!

Vill inga

Jag vill verkligen inte fara på jobb om 45 min.. Jag är nervös inför fotokursen. Vad fasen ska jag hitta på med barnen egentligen?

Partiell solförmörkelse

I morse när pappa sa att det skulle bli solförmörkelse idag vid 11-tiden så sa jag: "Fan också, jag som tänkte fara ut till stugan och sola och ligga på flotten hela dagen". Jag trodde nämligen att det skulle bli mörkt. Vad han inte nämnde var att solen bara skulle komma att skymmas av månen till hälften, så jag märkte minsann inte av någon solförmörkelse när jag låg ute i Lemland idag. Jag inbillade mig att jag såg en måne där framför solen men sen började mina ögon att tåras av det starka ljuset och så kom jag på att de sa på radion att man faktiskt kan bli blind om man tittar för länge.

Grodan/Prinsen/Toffe har farit till Mantorp över helgen så jag är gräsänka. Det är iochförsig ganska skönt för idag kunde jag sola i lugn och ro och slapp höra Toffes klagan om att det är tråkigt och att vi måste göra något och att han vill åka ut med flotten, han brukar kasta iväg ankaret och sedan hala in snöret så att man på det viset kommer framåt och sedan kasta igen, men det slapp jag alltså idag. Och nästa vecka så ska jag hålla en fotokurs för barn i Godby bibliotek så nu har jag tid för att planera inför det också.

Men jag saknar honom, han där Toffe. Det är så tomt och tyst nu utan honom så han skulle gärna få komma hit och klaga lite, och gärna snarka lite i mitt öra när jag sover. Puss!

Den här helen jobbar jag från 9:45 till kl 18:05 för 4e helgen i rad. Och vardagarna därimellan så har jag jobbat kväll. Nästa helg jobbar jag samma tider. Det börjar kännas sorgligt att jag har jobbat så mycket nu på sistone, i höst när sommaren är slut så kommer jag nog tänka tillbaka och ångra mig att jag inte var ledig mer och kunde njuta mer av sommaren.. Men då tar jag cykeln in till stan och shoppar loss för de pengar jag förtjänat i sommar så blir jag glad igen! HAH!

Nu på torsdag och fredag, den 7-8e är jag HELT ledig i TVÅ dagar. Jag är sugen på att åka till Sverige och handla lite men de flesta verkar jobba just de dagarna. Vill du följa med mig?

På tal om Sverige så har jag inte varit dit sedan jag slutade skolan i början på Juni(och inte har jag saknat det heller!), men snart är det dags att börja pendla igen. Den 20e börjar jag. Jag saknar Tjorven lite grann och staden Uppsala förstås, som har allt som inte Mariehamn har.

Nu ska jag fisolofera(=filosofera) vidare under ett glas cola och en påse hearts(på tal om hjärtan så saknar jag Toffe massor, kom hem NU)!

RSS 2.0