Missförstånd

Nu har Stoffe visat mig lite saker som jag behövde veta och nu är jag på jobb. Vi flyttade ut till stugan idag igen. Peter och Ludwig följde också med. Eva kom efter jobbet, de ska sova i Lemland inatt. Det är skönt att vara ute på stugan. Nanne kommer nånting den här veckan och det ska också bli roligt. Men så ska jag jobba varje dag mellan 15-22, det kommer nog vara lite jobbigt men detär ju som sagt bara den här veckan.

Idag är det bara 16-17 dagar kvar innan jag och Kattis flyttar till Uppsala. Kattis flyttar dit på onsdagen för hon måste ha tidpå sig att fixa lite olika saker, jag kommer efter på torsdagen. Det ska bli otroligt kul, det ärverkligen nånting att se fram emot. Samtidigt som det kommer att kännas lite sorgligt. Emma sade att hon trodde att hon skulle gråta när jag far.. Men det behöver du inte för jag kommer ju hem nästan varje helg! Igår när vi var till Willy's i Norrtälje så köpte jag en vattenkokare. Är jag konstig som köper sånt för mina egna pengar? För några år sedan skulle jag nog ha lagt pengarna på kläder istället. Men den var inte så dyr så det hade nog inte blivitså mycket kläder för de pengarna, haha! Jag borde ha en stekpanna och kastruller. Det saknar jag.. Och tallrikar.. Kanske jag saknar ganska mycket ändå. Men Kattis har det, så vi delar. Det är bra. Jag hoppas verkligen att allt blir bra, att vi inte blir arga och sura på varandra. Jag är verkligen inte van med att vara med någon hela tiden så jag blir alltid skitsur. Men mamma har sagt att jag får fan skärpa mig, såhär kan jag ju inte vara hela livet heller. Det är helt sant.

Mitt äpple smakar kompost, och när jag kom att tänka på kompost så började jag tänka på att Emma klättrade i en kompost i lördags. Det var för att vi letade efter ett tiotal snorungar som snott öl av Barken och Rickard. På tal om Rickard så var han in på över 18 sidan i lördags också. På tal om över 18 sidan så skulle jag också ha velat gå in dit. Patrik tyckte att jag var så smal så jag kunde krypa igenom nätet, på tal om det så bjöd han mig på en drink genom staketet och det var mums!

Så efter den 17 augisti så kommer jag att vara mer svensk än ålänning. Eller ja, ålänning kommer jag väl aldrig att sluta vara.. Men jag kommer få ett svenskt telefonnummer och ett svenskt personnummer, då kommer jag inte att stå som ålänning mer.. Tror jag. Jag kommer att få betala om jag måste till sjukhuset här, men inte i Sverige. Jag har redan ett svenskt bankkonto, på SEB. Mitt Maestrocard får jag när jag kommer till Vattholma, tack för det, det här satans Visa Electron fungerar ju aldrig!


Du kan få mig när du vill

Din ida;)

Tack och lov

Så det blev söndag till slut. Skönt att vara ensam, jag njuter. Det har nog jag och Lukas gemensamt, vi är helst ensamma och pysslar för oss själva. Peter däremot måste alltid ha folk runt omkring sig säger mamma, det kanske stämmer det också.

I morgon ska jag på snabbskolning till videobutiken, Chefen skulle visa mig lite saker. Efter det ska jag tukta nyopererad Astrid ut till Lemland och sova där om nätterna och fara in på jobb på dagarna. Jag tror att jag ska jobba varje dag mellan 15-22 men det är jag inte säker på ännu. Jag börjar på tisdag ivarjefall..


Sommaren är kort

ida

AARRGGHH!!

Jag trodde nog inte att det skulle bli såhär. Jag får i nerverna hela tiden och jag vill bara ha söndag. NU!

Vem faan bryr sig om batterierna som du lånade av mig var gjorda i Tyskland?
Att Tyskland kom längre än Sverige i fotbolls VM? (För vem vann ishockey OS och VM?)
Att Tetra Pak är tyskt? (Nej, det är det inte.. Det är svenskt)
Att DHL kommer från Tyskland?
Att det var 9.000 pers på Lordi men på Robbie Williams konserten så var det 100.000? (9.000 är större procent av Ålands befolkning än vad 100.000 är av Tysklands..)
Att man själv får dra kortet genom kortläsaren i Tyskland? (Det är faktiskt skrämmande att man måste göra det i SWE!)

Och det heter fan inte "I don't want them to buy" utan "I don't want to buy them". Men så har ni helt cp ordföljd också.

Är alla tyskar såhär så vill jag inte veta av en enda till. Deutschland Deuschland über alles.


Jag hoppas att jag aldrig mer behöver höra någon låt av Robbie Williams.


ida

Ingenting

Hej jag har inget vettigt att skriva. Men det kanske kommer. Just nu är jag för upptagen med att vara störd.


ida

Minus Celsius

Idag är det fint väder, tycker jag. Det är okej, tycker Vera.

Gårdagskvällen var okej, jag hoppas det blir roligare ikväll på Fronda och Backyard Babies. Jag undrar var alla andra ska vara och festa ikväll. Jag hoppas jag träffar Kattis också. Vi har varit till badhusparken och tittat på bilar idag. Nu ska jag gå ut i solen en stund.


Fokusera på festen och skit i besvären

ida

Torsdag

I måndags när vi hämtade upp Vera från Arlanda så var vi till SEB på samma gång. Vi öppnade ett konto till mig, när jag flyttar så ska jag få Mastercards Maestrocard. det är ganska tufft, eller vad? Det är mycket bättre än Visa Electron. Hej jag tycker om att skryta.

Jag fick en ny mobil i på min födelsedag av pappa. Den är fin. Sony Ericsson k750i. Ring mig ofta, för det är kul att prata i headset.

Sony Ericsson k750i

ida


Ida & Vera

Nu är Vera här och vi är hemma i Norrsa. Kolla in min bilddagbok!

Ikväll ska vi in till stan och äta glass och gå i sjökvarteret. Tufft, eller vad?


ida

Citat

Emma Mattsson: "Hörrni! Lyft på ettan! Ettan! ETTAN! NU!"
Mimmi Forsman: "Hörrni, jag står på ettan med tvåan!!"


Jag skickade ett mess till de som jag visste hade glömt kvar saker:

"Alla kvarglömda saker ligger ute på verandan på stugan.
Det är bara att fara dit och titta om du känner att du glömt något."

Fick svar av Freddie Fisk:

"Om jag glömt nåt ja:p fyfan en sko och ett par byxor åtminstone, tror jag.."

Vi hittade en sko och en tröja som tillhörde Freddie Fisk. Tanken slog mig: "Vad åkte han hem i då?" Antagligen kalsonger och en sko!

Klockrent, eller vad?!


Jag hoppas att ni hade kul, tack för alla presenter!

Ikväll jobbar jag, i morgon ska vi fara till Arlanda efter Vera!


GPR my Emma

ida


Slutjobbat

Nu har jag snart jobbat färdigt för ikväll.

Jag har hittat en fin plåt-plåmsa på Smartcaze och beställt med Lukas.


Who are you mysterious man?¨

ida


Partaj

På natten kl 01:00 kom Emma Mattsson ut till Lemland. Vi låg och fnissade och pratade innnan vi somnade kl 03:00 ungefär. Igår så solade vi lite på flotten, men sedan blev det ganska molnigt så vi gick upp. Peter, Eva, Lukas och Ludde var ut och gav mig presenter. Av Ludde fick jag ett gosigt litet Snobben kramdjur, han surfar. Sedan fick jag muggar av Peter och Eva också. Av Lukas önskade jag mig en plåtplåmsa och han sade att jag skulle gå in på Smartcase och se om det fanns någon som jag tyckte om, han skulle betala. Synd bara att sidan inte fungerar..

I morgon på dagen har jag fullt upp. Kasse och Ulla-Stina kanske skulle komma över också. Sen blir det middag och kalas. Jag ser jättemycket fram emot det. Hoppas det blir bra väder utan slagsmål.


You're the only one who really knew me at all

ida


SOL OCH BAD

Ikväll är jag på jobb igen. Jag jobbar till 22, då ska jag ut till stugan och vänta på Emma. Hon jobbar till 23 och efter det så kommer hon till mig och tuttar. Vi ska sola och bada hela dagen i morgon!

Idag har jag legat på flotten med Isolde, vi spanade på fiskarna. Det var mys. När jag skulle in på jobb så gick inte min moppe så bra, fast pappa har skruvat och grejjat. Satans skitmoppe. Få saker gör mig så arg som när den stannar i rödljusen. Det är hemskt.

Det var in några kanadensare hit tidigare(människor från Kanada, inte båtar alltså..). Mamman var lite otrevlig men det gick bra ändå. Jag lärde mig vad deposition är på engelska. De hyrde 5 filmer och ville ha dem tills fredag, måste fixa med det bara.. Hm.


Did you give the world some love today babe?

ida


Glassiiiiiiiiiiigt!

Idag innan jag for på jobb så plockade jag smultron, sen åt jag dem med mjölk och socker. MUMS! Några trädde jag på ett strå och lämnade till Ludde som skulle hälsa på. Hoppas de är kvar nu när jag kommer ut också. Anki och Patrik var ner och badade med Malte. Anki tyckte att jag skulle komma och hälsa på dem till Patriks stuga i Västeränga någon gång. Det lät trevligt tyckte jag. Igår så hängde jag och pappa upp min klädhängare som jag fixat, sen hängde vi upp hängmattan också. Den ska jag mysa i ikväll.

Nu måste jag springa över till Mathishallen och köpa tamponger. Tjoho!


Sjukt bra koll och hälsan i behåll, det är GLASSIGT!

ida

Pissigt humör

I morse när jag vaknade så var jag sur.

Men nu är jag lite gladare. Kl 22, när jag slutar så kommer mamma och Nanne och hämtar mig.

Jag saknar dig också Julia!


Frivillig ensamhet är frihet

ida

Sommar och sol

Livet är underbart!

Jag har kommit in på GUC i Uppsala! Kattis också, here we come!
I morgon ska jag kanske vara med Emma, jag längtar.

Hej svejs kycklinggrejs

ida

Grillat

Jag är på jobb för omväxlingsskull. Det finns en fläkt här. Jag leker Carola.

"Eeeeeeen eeeeeeeviiiigheeeeeeeeet, en kooort seeekhhhuuuuuund"

En snabbgenomgång:

Lördag - Till stugan med Eva och Ludde, till kyrkan på kvällen sen städa lite.
Söndag- Kyrka igen och sen till Toböle på kaffe till Mettes stuga, pappa hämtade mig och vi for ut till Lemland, kaffe hos moster Nanne.
Måndag - Fixa lite på stranden, Eva och Ludde kom ut, kaffe med Nanne ute på vår flotte, Carina och Maggan kom ner med hundarna.
Tisdag - Var och handlade och till bibban med mamma, Lekte med Ludde och Eva innan de for hem igen, korpfottis.

Det är kul att det är som det var förut med Nanne nu. Det är kul att kunna gå dit och hälsa på.

Idag tog jag Isolde med mig i båten så for vi ut till Ramsö och hälsade på Ulla-Stina. Sen badade jag med Carina och hundarna, Malte var busig och sprang iväg till några som gick med en båt. De blev lite arga men det sket vi i för jag hörde inte vad de sa. Iris sket i vattnet. Blää. Det var väldigt varmt i vattnet där vi var och simmade. Det var mys. Efter det så åt vi grillat, mumsfillibabba. Nu är jag på jobb som sagt. Det är tråkigt för jag glömde min bok.

I helgen så ska jag jobba igen. I morgon så ska jag nog ut till Ramsö och hälsa på för då har Kasse semester. Nästa vecka ska jag bestyra med alla bjudningar till min födelsedagsfest.

Jag vill åka vattenskidor med storebror, och så vill jag se hans nya båt!

Jag undrar hur det är med Julia och Anna. Det var längesen jag hörde nåt av dem. Inte för att jag har hört av mig heller, så jag får väl skylla mig själv.


Oh sister, where are you?

ida

På Evas begäran..

             Idas önskelista

  • Pengar, ofcourse.
  • Stavar till mina inlines
  • Nya Cheap Monday jeans (inte vita den här gången!)
  • Små kryddburkar + kryddor
  • Vattenkokare (Jag är tuff, jag vet)
  • Muggar (ca 6 st likadana)
  • Bilstereo och högtalare till stugan (Lukas fixar till lillesyster?)
  • Örhängen och andra smycken

Det var nog det mesta, I think. Kanske uppdaterar om någonting nytt dyker upp..

Borta bra med hemma bäst

Nu är jag hemkommen från konfirmationslägret.
Jag är en erfarenhet rikare och jag har lärt känna lite fler människor.

Eller egentligen så kom jag ju hem igår men då hade jag varken ork, lust eller tid att skriva någon blogg. Igårkväll så var jag, Sara, Jenny, Fina och Toffe ut och åkte båt från Fina till västra hamnen. Det är fint att åka båt. Vi körde förbi Rankgården, ön där den där estniska kvinnan hittades död, det var lite obehagligt tyckte jag. I västra hamnen så satte vi oss på en brygga och åt nötter och popcorn. En svanfamilj kom och fräste åt oss och vi matade dem lite också. Kanske laddar jag upp lite bilder från kvällen på bilddagboken senare..

I morse steg jag upp kl 9, som vanligt och bykte och fixade lite innan Eva och jag for in till stan och köpte en present åt Mette och sedan for vi ut till Lemland och var där hela dagen. Eva skjutsade hem mig igen och jag fixade mig fin i expressfart. Jag har nog aldrig duschat, klätt på mig, sminkat mig och fönat håret på mindre än en halvtimme. Rekord för mig. När man är ensam emma så måste man fixa med skjuts själv.. Så jag tog moppen upp till Lukas, bytte till kjol och gick till församlingshemmet. Där hann jag platta håret färdigt innan det var dags för fotografering och konfirmation. Allt gick bra och nu är jag hemma igen och tar det lugnt en liten stund. Jag orkar nog inte fara till Stoffe, jag borde plocka upp alla saker jag slängde runt mig när jag hade så bråttom.

I morgon är det Högmässa och nattvard kl 11 och efter det konfirmationskaffe i Toböle på Mettes stuga. Pappa hämtar mig därifrån och så far jag ut till stugan och sover där några nätter. Jag har mobilen med så det är bra att höra av sig och komma på besök.

Det har varit en rolig vecka! Otroligt kul att vara med de här ungdomarna. De är två år yngre än mig men jag måste nog säga att det känns som om vi är jämnåriga. Jag undrar om det är jag som är barnslig eller om det är de som är ovanligt  vuxna? Om någon av er råkar läsa detta; Ta hand om er! Jag kommer inte att glömma den här veckan! Det gäller förstås ledarna också, storasyskon och vuxna ledare. Det har varit roligt att jobba med er, vi syns igen nästa gång!


Guds kärlek är som stranden och som gräset...

ida

RSS 2.0