Ledig!

Alla lärare(tror jag) i Uppsala har studiedagar Tors-Fre den här veckan så därför är jag hemma på Åland och njuter. Ungefär. Toffe nästan bor hos mig så att jag kan skjutsa ut honom till jobbet på morgonen och sen hämta honom. Jag undrar vem som ska göra det när han blir av med det i minst 12 veckor till?

Igår så skulle jag skjutsa Toffe på jobb till kl 7. Hans mobil ringde kl 6 och då tyckte han: "gulle, kom så sover vi en timme till" så han kom på jobb till kl 8 istället. Jag tror att han egentligen börjar kl 8 men brukar fara dit en timme tidigare och ibland två(!) timmar tidigare för att få några extra timmar i veckan. Jag for i varjefall hem och sov någon timme till innan jag var och klippte mig till klippupp. Träffade Kim där, så vi var och fikade på Svarta Katten och sen for vi till KHS och hälsade på. Träffade Ringa och Moa. Inger var inte där. Jag skjutsade hem Kim, for hem själv och gick ut med hunden innan det var dags att fara och hämta Christoffer 6 år. Han skulle äta hos sin pappa så jag lekte med David(Toffes lillebror) medan och sen for vi hem till mig. Vi städade mammas bil och var in till Adlon en sväng och träffade Jenny, Sara och Fina. Vi planerar att göra en resa tillsammans på sportlovet. Jenny vill fara till Egypten, Sara och Fina vill till Sälen, jag vill till något varmt ställe(inte Egypten!) och Toffe.. Han vill nog också till något skidställe.

I morse så var jag och skjutsade Toffe på jobb igen och nu har jag precis vaknat för andra gången idag. Jag ska städa i mitt rum, min toalett och kl 14 ska jag skjutsa in mamma på jobb och då ska jag köpa en present till Adam. Dit ska vi ikväll, till Adam alltså. Jag och Emma i varjefall. Toffe kommer väl också med om Fredde kommer med och Fredde kommer med om Råttan också får komma. Karlar..

Nu är det i varjefall frukost, eller kanske jag går på lunchen direkt?

ida

Höst utanför mitt fönster

Hemma, i Uppsala, igen! Fast idag så kändes båt- och bussresan dubbelt så långt när jag inte kunde lyssna på musik(slut på batteri i min iPod). Det var jag och 500 st pensionärer som åkte Eckerölinjen 13.30-turen. Jag tror inte att  ngn slösar pengar på pokermaskinerna som de gör, inte ens alla fotbollslag som brukar åka Eckerölinjen spelar poker lika mycket som pensionärerna. Men den här turen var det bingo i baren, det var nog därför medelåldern låg strax under 100 just idag. Och en sak till: ingen kan trängas så som pensionärer! Jag anser mig själv vara en ganska pålitlig källa i det ämnet eftersom jag har köat med ungdomar, småbarn, fotbollskillar, handbollstjejer, stockholmare, barnfamiljer, medelålders par och annat löst folk. Men INGEN trängs som pensionärer! Aldrig tidigare har det tagit 1/2 tim att få ut sin väska ur bussjäveln när man kommit fram, bara för att det ligger 152 st rullatorer längst fram.

Nu installerar jag NeoOffice på min dator. Ska göra alla läxor, läsa The Color Purple och öva på FO-provet tills i morgon. Bäst att sätta igång.

-Jag har passion.
-Du menar pension?
-Ja, jag vet väl vad jag menar.


ida

Hemma är bäst(och Toffe också)

Inatt sov världens bästa Toffe här. Det är bland det bästa jag vet att sova med honom. Jag kommer ihåg i början när man var ovan att sova med ngn annan än sig själv, då tyckte jag att han tog för mycket plats och andades för tungt så jag inte kunde sova. Men nu är det tvärtom, det är tomt att sova utan att en Toffe ligger bredvid och sover. Och mitt i natten så kan han vända på sig och krama om en och säga: jag älskar dig, gulle. Jag skjutsade honom på jobb till Saltvik i morse kl 06.30 eftersom polisen tog han körkort igår.. En himla separationsångest får jag när vi måste säga hejdå, även fast jag inte säger ngt. Men nu har jag bara två skoldagar innan jag kommer hem igen..

Och jag älskar dig också..


ida

Helgen

Vilken misslyckad helg det har varit. Jag orkade inte med skola i morgon så jag bestämde mig för att stanna hemma ikväll och fara till Uppsala i morgon på dagen eller kvällen. Jag har varit med Toffe ikväll och nu känns allt bätte, så jag ångrar inte att jag stannade hemma. Han och jag(i varsina bilar) var förresten på väg hem till mig och sova när Poliisi(betyder: Polis, mina svenska vänner!) stannade.. Gissa vem? På tal om trollen så kommer han nu.

God natt!

ida

Till min k dotter om jag får någon

I fredags på svenskan skulle vi skriva dikter med rubriken "Till min k dotter om jag får någon". Meningen var att vi skulle dela med oss av vår livserfarenhet till våra framtida barn. Jag är ju verkligen ingen poet, men lite livserfarenhet har jag ju. Så här är min dikt:


Till min k dotter om jag får någon

Gud som haver barnen kär
se till att du dig detta lär:

Var rädd om dina vänner
Det är de som dig verkligen känner

Behandla andra såsom du vill bli behandlad
Tänkte alla så, skulle världen vara förvandlad

Vänner ska du ha genom hela livet
De finns där när ditt hjärta i tusen bitar är rivet

Kärleken kommer ibland att göra ont
Men utan honom kommer ditt liv vara tomt

Ensam inte alltid stark är
Det är därför dina vänner finns här

Ge alla en ärlig chans
Att få vara med i din livsdans!


Jag sa ju att jag inte var ngn poet, den är egentligen ganska dålig.
Men den säger det jag vill ha sagt.
Punkt.

ida

Kyckling På Fredag!

Äntligen fredag! Trodde aldrig att den här veckan skulle ta slut. Den kändes hemskt lång i måndags och tisdags.. Det ska bli skönt att få komma hem, som vanligt. Jag tror att Erika(c eller k?) ska åka hem med samma båt som jag så då har jag sällskap ända från Norrtälje. Det är lite tråkigt och jobbigt att jag måste släpa mig ända till Norrtälje och ta den sista bussen hem, men nästa vecka har jag lov Torsdag-Fredag så jag ska fan bita ihop nu!

Idag har jag bara svenska och bild. Skönt. Och jag har både lyckats göra svenskaläxan och gjort klart min serie.

Vi ses snart Åland!

ida

Singin' In the Rain

Gymnastik, lunch, mediekommunikation, skolsyster, skolfotgrafering, Galleri London, cykel, hem, fiskpinnar, msn, cykel, Emma, stadsbiblioteket, Linus Meyer, regn, hem.

Rosor på kinderna.

Så har min dag sett ut hittills. Nu håller jag på och skissar på min serie tills i morgon, sen behöver jag göra svenska läxan och packa innan jag ska sova. I morgon har jag sovmorgon och efter skolan så ska jag åka till Norrtälje och åka buss till båten och hem! Jag hoppas i smyg att Toffe ska bestämma sig för att stanna hemma, men blir det inte så så har jag en del saker som jag ska hitta på i helgen.

ida

Never Leave This Satisfaction

Mamma tycker att jag ska se fram emot att få vara med henne den här helgen om Toffe far till Houtskär. Fair enough. Nu känns det inte lika tungt längre. Jag ska fotografera, städa och fixa i mitt rum och sånt där som jag aldrig hinner med när Toffe är med. Det kommer bara vara ännu roligare att träffa honom på onsdag om vi inte träffas på ett tag, så skulle jag ha tänkt förut och så skulle jag ha sagt till ngn annan som kände samma sak. SÅ ska jag försöka tänka nu också.

I morgon har vi skolfotografering kl 14.55. Jag har fortfarande sminkväskan hemma ngnstans. Vacker utan spackel, det är inte jag. Jag brukar bara inte bry mig ibland. Så jag ska nog inte bry mig i morgon heller, men däremmot kanske jag ska ha nå fina kläder. Om jag hittar, det är ganska dåligt med fina kläder i min garderob.

Jag längtar till helgen, och onsdag..

ida

Mardrömmar

Inatt drömde jag att Toffe var förlovad. Med M. Jag var ledsen fortfarande när jag vaknade 1 tim innan klockan skulle ringa och kunde inte somna om. Det är hemskt hur drömmar kan kännas så verkliga. Det är hemskt att älska någon på avstånd också.

Idag är det onsdag och det betyder kort skoldag, slutar 11.45. Cyklade in till skatteverket och skrev om mig till sverige igen, om några dagar så borde jag vara svensk. Tänkte att jag skulle ha varit in till H&M och bytt en klänning som jag fick av mamma också, men klänningen glömde jag hemma i en kass bredvid köksbordet så det gick ju inte. Jag undrar vad det är med mig nu för tiden, igår glömde jag min macka hemma på köksbordet så jag fick vända om och hämta den och senare kom jag på att jag glömt kameran hemma också och då orkade jag inte vända om en gång till. Jag tror det är för att jag har så lite tid på mig på morgnarna, den här veckan har jag stigit upp 1/2 tim före jag måste börja cykla, annars brukar jag behöva ha en 45 min på mig på morgnarna men just den här veckan så har jag glömt sminkväskan hemma, lagom till skolfotograferingen i morgon, så därför klarar jag mig på 1/2 tim. Men så glömmer jag allt jag borde ha med mig istället.

Iallafall så har jag uträttat alla ärenden som jag planerat in idag så nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Vila en stund och sen ska jag rita lite på min serie tror jag.

Förresten så kanske inte jag får träffa Toffe den här helgen. Han ska kanske till Houtskär och hälsa på sin mormor och morfar och i så fall så hinner vi inte träffas alls. Jag är ledsen och vet inte vad jag ska se fram emot den här helgen om jag inte får se fram emot att träffa Toffe.

ida

What if

Idag diskuterade vi olika objektiv och omräkningsfaktorer på foton. Det blev tröttsamt så vi fick sluta ngn timme tidigare, tack för det. Jag for hem och diskade. Det var äckligt. Ska aldrig spara på disken så länge igen..

Makaroner och stekt Falukorv till middag, som om vi inte får tillräckligt med korv i skolan. Bridget Jones syndromet slängde sig över mig när jag skulle lägga ketchup på sidan av tallriken. Flaskan var nästan tom så därför har jag lagt den uppsomner i kylskåpet för att all ketchup ska rinna ner i flaskhalsen. Hursomhelst så bajsar ketchupflaskan ner min hand när jag öppnar korken. Halleluja. Som om det inte räckte, fick jag krypa på golvet och torka röda fläckar en stund. Och nästan ingen ketchup på tallriken..

Ikväll var jag ut och sprang i mörkret. Sprang tills hjärtat galopperade, andan värkte i brösten och benen var spaghetti. Sen duschade jag och fixade. Nu borde jag läsa The Color Purple innan jag somnar.

What if you should decide
That you don't want me there by your side
That you don't want me there in your life

Ja, gulle. Jag kommer ihåg;)

ida

Ida aka Bridget Jones

Idag när jag cyklade hem från skolan så tänkte jag på att jag och Bridget Jones har många likheter. Idag har jag känt mig som en elefant i en porslinsbutik, och inte bara en gång heller.. Allting jävlas med mig. T.ex. när jag cyklar. Bilarna kör antingen för långsamt för att jag ska kunna balansera tillräckligt länge utan att sätta ner fötterna i marken eller för snabbt för att jag ska hinna skynda mig över. Tanken på mig själv balanserandes på min röda tant-cykel med tungan i mungupan är ganska skrattretande. När jag cyklar så blir det alltid för varmt med jackan på så jag krånglar den av mig och lägger den i cykelkorgen istället medan iPoden fortfarande ligger i fickan och hörlurarna är i mina öron, jag vinglar fram på cykelvägen, alla vejar för mig. När jag kommer fram till skolan och ska låsa fast cykeln så fastnar jag med fickor och hår och diverse andra kroppsdelar i cykelstyren, handbromsar, trampor.. Innan jag går in så tar jag jackan ur cykelkorgen och ska försöka ta den på mig igen, kom ihåg att jag fortfarande har hörlurarna i öronen.. Jag vet inte hur jag lyckas, men i morse resulterade försöket i att hörlurarna rev mig i öronen, volymen var på max(glömde sätta på hold innan..), sladden snodde sig runt halsen och armarna sitter fast i jackan som om den vore en tvångströja. Till slut så ordnar allting upp sig och jag känner att jag löste ju situationen ganska bra, så kollar jag att ingen såg innan jag smyger in..

Ikväll har jag varit till Elisabethsjukhuset och hälsat på Fredde. Han har opererat axeln och blev ganska överraskad över att jag faktiskt kom, tror jag. Han sa redan förra veckan att han ville ha blommor och choklad om jag kom. Jag köpte choklad och en Helge tidning, det blev inga blommor. Han var klädd i ett vitt nattlinne och Bertsockor(skojja INTE vilka Bertsockor det var!), vi pratade om operationen och lite ditt och datt och sen skulle jag ta bussen hem vid halv 9 men jag orkade inte vänta 10 min så jag gick hem. Det var inte så långt.

Nu ska jag laga en macka tills i morgon(tisdagar=världens längsta dag, näst efter torsdagar). Matteläxa har jag också, och diskhon är full med disk. Det är bra med en stor uppsättning tallrikar men nu är de slut.

I morgon börjar Desperate Houswives på femman, det ska jag se. Eller nej, House kommer ju då. Ångest. vad ska jag välja?!

ida

Tillbaka i Uppsala..

..tyvärr. Måste jag nog ändå säga. Det tar emot som fan att fara hit nu för tiden. Förra året var inte alls såhär. Nu hoppas jag bara på att det ska blåsa storm så båten inte går så jag slipper fara. Bara för att jag vill stanna hemma och mysa med världens bästa Toffe. Fast det känns ändå mer okej nu, än för bara ngn vecka sen. Nu känner jag att han finns kvar där hemma och att han väntar på mig.

I fredags så kom pappa och hämtade mig till skolan, vi var till Skatteverket för att skriva om mig till Sverige igen men de hade stängt så vi for och köpte en dator till pappa till Pc City istället. En iMac MA 876. Lite sämre än min, men det är fortfarande bland det nyaste man kan ha. Efter att ha sett pappa slänga fram så många 1000-lappar så blev jag hungrig och bestämde att vi skulle äta på Max innan vi for ner till båten. Italian Trio Garlic. MUMS!

När det var dags att börja fara ner till båen så var det jag som fick köra pappas stora Toyota. Jag har äntligen fått mitt riktiga körkort(har tidigare bara haft en provisorisk papperslapp) så det gjorde jag gärna. Träffade Stoffe och Brännis på båten så jag satt med dem en stund. Var hem en snabbis, in till stan igen (fick ta pappas bil igen för fiestan startade inte, surprise?) och träffade Niklas och Adam. Adam(som för övrigt fyllde 18, klockan var över 12) och jag gick till Indigo och minderåriga Niklas gick hem(?). Där satt han och jag och pratade en del medan han drack Whiskey. Monique och Bodil(våra gamla lärare från Folkis) kom lite senare så vi fastnade med dem ett tag också.

Vid 2-tiden så började vi gå därifrån eftersom jag skulle möta Toffe, trodde jag(han och Pampas hade varit till Finland och köpt ny bil. Eller nja, bytt) Det var meningen att båten skulle ta iland i Långnäs kl 01.00 och Toffe och Pampas skulle vara inne i stan vid 2 så när ingen av dem svarade när jag ringde så blev jag orolig. Trodde såklart det värsta och frågade ett par poliser utanför Arken om det inträffan ngn olycka. Men icke. Jag fick däremot veta att båten skulle ta iland 02.30 i Mariehamn istället eftersom det blåste så mycket. Tills lut fick jag äntligen träffa Toffe och sen fara hem och sova till honom. Vi somnade vid 4-tiden och steg upp 4 timmar senare. Jag for och klippte mig och Toffe for på Streetrace.

Eftersom det regnade så mycket så blev Streetracet inställt efter en stund(första ggn på 25 år eller ngt liknande..) och jag och Toffe var ganska trötta så vi for hem till honom och vilade några timmar före maten.

På kvällen startade min fiesta så jag for in till stan. Var till Ronny en sväng och sen lekte jag och Brännis Tjuv och Polis på stan med Stoffe, medan Toffe och Pampas övade på att köra nya bilen. Barnsligt roligt var det ivf att försöka gömma sig för Stoffe. Körde på alla möjliga vägar i bostadsområden och i skogen. Skjutsade till slt hem Brännis och for hem och tuttade med Toffe.

Upp igen kl 8. Skjutsa Toffe till bilen. Pampas till Sittkoff, Esso, Gottby. Hem och sova. På Streetrace(Toffe körde som bäst på 9.45). In till stan med Johan. Hem och äta och gosa massor med Toffe innan han och pappa skjutsade mig till båten. Och nu, några timma senare så är jag här. Fick gå hem från Willys eftersom jag inte hade cykeln där..Tog bara 20 min, men ändå. Det regnade.

I morgon är en ny dag och en ny vecka, snart fredag igen!

ida

Pappa betalar

Igår var hälften av mina lektioner inställda. Jag har vanligtvis två, Engelska B och Samhällskunskap, men Samhällan var inställd eftersom Åsa var sjuk så jag slutade 10.10. Då drog jag ner på stan och köpte den där fina läderjckan på VILA som jag drömt om (nästan) varje natt sedan förra torsdagen. Pappa sponsrade (såklart, pappa betalar) med en femhundring så den blev egentligen inte så dyr för mig. Den är gjord av äkta fårläder, bilder finns på min bilddagbok.

evari skriver:

-Ludwig är Idas jacka fin?
-Hon ute?
-Nej Ida är inne.
-Ta av jackan hon;-)

Ludde är seriöst världens mest smarta kille, han vet minsann att man inte har jacka på sig inne. På lörag eller söndag ska jag planera in en visit hos familjen i Kungsö tror jag bestämt.

På tal om bilddagboken så lyckas jag nuförtiden alltid få mina bilder roterade fel väg.. Det låter som världens mest simpla problem men jag kan inte förstå vad det är för knas. Tror att det kanske kan ha ngt att gör med att jag forfarande är ovan med min mac. Men vet du vad jag gör för fel så kan du ju berätta för mig!

I fredags var vi till Arken. Det var kul, fast det luktade äggmök överallt. Tiden bara rann iväg som vanligt och även om vi kom dit vid 1 så blinkade plötsligt lamporna och klockan var 3.30 och det var dags att gå hem. Toffe och jag gick via BP och åt innan vi gick hem till honom och sov.

Förresten så var det en svensk kille som raggade på mig när jag skulle köpa en drink. Han sa att jag var söt. Jonte stod bredvid mig och Toffe stod bakom så det blev lite tjafs. Toffe tyckte att svensken var dåligt på att ragga och svensken kallade Jonte för vingmutter och Toffe för tjockis. Jag var bara glad. Glad för att svensken tyckte att jag var söt och glad för att Toffe blev arg på svensken för att han tyckte det. Fast när jag frågade Toffe så sa han att han inte blev arg för att svensken raggade på mig utan för att han gjorde det så dåligt. Men jag kan väl få tro, eller hur?;)

Nu är det dags att göra svenska läxan, sen ska jag ta hand om disken. Jag har sovmorgon i morgon så vi får se vad jag hittar på sen. Pappa kommer till Uppsala i morgon så jag åker hem med honom. Han har bestämt sig för att köpa en mac på Pc City han också.

ida

Long Time No See

Jag sitter ensam hemma i min lägenhet i Uppsala och försöker fördriva lite tid, så kanske det bli fredag snabbare. Fredag=HEM! Och sen behöver jag skriva av mig lite, även om jag bara tänkte svara på de här frågorna som jag snodde från Julia.

Sommarens...

Väder?
Kunde ha varit bättre, fast visst var vissa dagar riktigt fina ändå.

Sysselsättning?
Jag har varit massor med Toffe. Men även Jenny, Pampas, Sara osv..

Plats?
Mariehamn, Jomala, Lemland och så Nykarleby!

Bästa dag?
Min 18-års dag, den var perfekt!

Sämsta dag?
Alla dagar var bäst i sommras, jag kan inte minnas någon dag som var dålig..

Låt?
Markoolio-Ingen Sommar Utan Raggae, Rihana feat. Jay-Z-Umbrella, Good Charlotte-The River, Everlast-White Trash Beautiful, Frida - Dunka Mig Gul och Blå och så förstås alla Block 44 låtar som jag tvingats lyssna på;)

Artist?
Det är nog någn av alla de artister jag såg på Rockoff. Typ Da Buzz och Markoolio.

Höjdpunkt?
Nykarleby I Finland den 13-16/7 med Sara, Toffe och Pampas!

Happening?
Old Time cruisingen i Roths skruttibangbang bil! Och Peters och Evas 30-års fest.

Pinsamhet?
Fladdrande gardiner och vart fan tog musiken vägen?

Uttryck?
"Suck my dick, hit med skalpellen!" och "Pinsaaamt!"

Surprise?
Den fina middagen som Toffe och Pampas fixade till Sara och mig när vi var i Nykarleby.

Snällaste person?
Lukas!

ida

RSS 2.0