Fotbollsfeber?

Idag är jag sjuk, mer än vanligt. Snuva och ont i halsen. Men jag har inte mätt febern på länge, för jag vill inte veta. Jag hade altså kunnat må bättre idag, med det har inte stoppat mig. Jag och mamma har varit ut till Lemland och fixat. Jag målade baksidan på en hylla, skruvade upp gardinhållare och sopade i min stuga. Efter det så skulle jag köpa rockoffpass till mig och Vera men jag fick bara köpa ett, så därför måste mamma in i morgon och köpa ett till. Löjligt.

På fredag ska vi äta middag på Adlon, vi mediabrudar (Exklusivt eller hur? Vi äter ju i varjefall inte spaghetti och köttfärssås hos Cindy..). Vi hoppas på att Anna lämnar Totte hemma och kommer med oss. Annars blir det Julia, Kattis och jag. Efter det ska vi ut på stan. Hoppas jag känner mig bättre tills dess.

Ikväll ska jag vara hemma och ta det lugnt. Synd, för jag skulle ha velat se Emmas fottismatch.. Jag blev sugen på at fotografera när jag såg Anns och Jennys bilddagböcker, så kanske jag ska ge mig ut med kameran. Eller redigera färdigt alla bilder som ska framkallas? Det skulle ju vara en idé.

I morgon ska jag i varjefall fika med Julia, det är bestämt.


Bakom mina solglasögon är ljuset alltid gult

ida



Thankyou

Jag har feber, tack för det. Det var faktiskt inte länge sen jag var sjuk sist. Men men, det här ska inte stoppa mig.

Say goodnight and go

ida

It's raining men

Jag är lite utmattad, skulle egentligen inte orka skriva någon blogg. Samtidigt har jag inget bättre för mig, jag ska hålla mig vaken ikväll och sedan gå och lägga mig tidigt.

I morse steg jag upp kl 9 som vanligt, var ut med hunden och så for jag iväg ut till Eckerö, till Emma. Jag plattade hennes hår lite, så gick vi till Farmer och åt munk och busade lite med Tindra. Vi hoppade på studsmattan, det är barnsligt roligt! Emma är farlig att hoppa med och jag skrattade så att jag nästan kissade ner mig. Om jag skulle få välja så skulle jag vara med Emma alla dagar, hela tiden, twentyfourseven, helt klart. När klockan började närma sig 15 så fick jag brått eftersom jag skulle in till stan och träffa Mette. Men, surprise, surprise! Börjar det inte regna när jag ska köra moppe in till stan? Svar: Jo, som fan att det gör. Jag fick dåligt samvete för att jag antagligen inte skulle hinna in till stan i tid, så Mette skulle måsta vänta. När jag var i Hammarland så bestämde jag att jag skulle fara hem och byta kläder och sen be mamma skjutsa in mig till stan, men när jag ringde Mette då jag var hemma så sa hon att jag inte behövde komma in. Tur för mig. Mitt halsont blev värre och nu känner jag mig lite sjuk. Jävla pissväder! Säger jag bara..

På fredag ska jag äta middag med mina favoritbrudar!


You're simply the best, better then all the rest, better then anyone..


ida

Genomkloka Jansson

Idag ville jag göra Emma glad, så jag ringde henne och gjorde mitt bästa. Vi bestämde att jag ska komma till henne i morgon och studsa studsmatta. Klockan 15 ska jag vara i stan med Mette så jag måste stiga upp i tid så jag hinner vara med Emma också. Det ska bli roligt.

Ikväll har jag redigerat lite bilder, men jag är inte färdig ännu. Frågan är om jag ska ladda upp dem på gefotos hemsida så jag kan hämta ut dem i morgon på samma gång? Isåfall måste jag gå ner och fortsätta redigera.. Men i varjefall så var Mette hit en sväng och sedan for vi till henne och åt glass. Mums! Mettes mamma har löss, jag aktade mig för henne. Medan jag var där så skrev Rasse på msn att jag inte skulle komma i mina cheap monday byxor om jag åt för mycket glass. Ack, så rätt han hade. Inte för att jag tror att det var glassens fel, men när jag kom hem skulle jag prova dem för skojjs skull. Det tog ungefär 10 min innan de kändes bra. Fick fan inte ens fast knappen först, fram och baksidan på knappen var ca 10 cm ifrån varandra. Men efter vissa gymnastiska övningar på golvet så satt de ganska bra. Som korvskinn dock..

Ikväll kommer L-word och det skulle jag vilja se på. Men i morgon ska jag upp klockan 9 igen, ut med Isolde. Och sen till Emma! Men nu ska jag se på cityakuten!


Släpp inte taget om mig

ida

Jansson på taket

Igår åt jag kebab, det var mums. Sen låg jag och gömde mig under täcket hela kvällen, tills Emma ringde. Då klättrade jag ut genom mitt fönster och så satt jag på taket och pratade med henne. Det var fin utsikt, men jag tror att vi har stöt i vårt tak. Väldigt mystiskt. Eftersom det var så fint väder så var jag ut och gick en stund med Isolde, det doftade gott överallt. Efter det så satt jag framför datorn tills det blev natt, surprise?

Men i morse var jag duktig, då steg jag upp kl 9:00 och så ringde jag och väckte Kim, så for vi upp och hälsade på till KHS. De flesta nior var ute på projektvecka, det var slött. Jag kände inte igen en enda sjua eller åtta. Förutom Mette, ungefär. Vi hälsade på Ringa och Markus, sen satt vi i datasalen med Patrik och tittade på olika filmer. När det började regna for jag hem, sen somnade jag.

Jag har just lagat mat. Mette kommer hit efter att hon har ätit. Jag borde försöka installera digitalboxen som pappa har köpt. Lycka till.


Jansson, Jansson, världens bästa Jansson.
Vackra, snälla, lagomtjocka Jansson.

ida

No Doubt - Don't Speak

Igår jobbade jag och stod i, hela dagen. Tobias Gardin var in och hälsade på en stund medan han väntade på Linda, han är knäpp. Men det är alltid trevligt med besök. När jag slutade så for jag hem och åt och duschade och sen for jag iväg till Jenny istället. Vi pratade ganska mycket, det var längesen sist och vi måste uppdatera varandra imellanåt. När Roth slutade jobba så kom han efter oss, så snurrade vi på lite hit och dit. Robin var med, vi var ut till Kungsö med Cindy och Pampas och till Hammarland och titta på huset som Roth ska köpa. Jag åt panini på Esso, Cindy och Jenny också. Så var vi till pissberget, så kom HockeyTobbe med och åkte. Det var längesen jag träffade honom också så det var väldigt roligt. Kl 01:30 så var jag hemma igen.

Nu är jag på jobb igen, fick skjuts hit av Lukas. Tur! Det ösregnade och jag skulle ha varit jätte våt och kall om jag hade kört moppe. Nu är det sol ute igen, ser det ut som. Det ska bli skönt att få komma hem. Jag vill inte jobba mer nu.

Det känns som om det var längesen jag träffade Emma nu igen, undrar om hon hittade något fint i Sverige?


You and me
We used to be together
Everyday together always
I really feel
That I'm loosin my best friend
I can't believe
This could be the end
It looks as though you're letting go
And if it's real
Well I don't want to know

Stämmer ganska bra, eller hur?
Du vet vem du är.


ida

Funderingar

Igår när jag kom hem från jobbet så var jag ganska hungrig så jag åt lite korv och potatissallad. Men vi hade bara lite mjölk kvar, så jag fick dricka vatten. Då tänkte jag: "Vi har det lite fagert med mjölken". Jo, jag vet nog att fager inte betyder att man har dåligt med nånting, det betyder att något är vackert. Men fager låter ju för fan som om det skulle betyda att man har dåligt med nånting. Därför tänker jag nu använda mig av ordet fager när jag måste dricka vatten istället för mjölk, för att mjölken nästan är slut. Sådetså.

Cindy, Jenny och Ola var in och hälsade på mig precis innan jag slutade, najs att se dem.. Det var ganska länge sedan. Idag ska jag jobba 13 - 17, efter det ska jag hem och äta och sen ska jag nog vara med Jenny ikväll. Alla andra är i Sverige, utom jag. Känns det som, eller ivarjefall min Emma.

Bang Bang, my baby shot me down

ida

Varm choklad och kyckling toast

Idag har jag varit med på Emmas finskatimme i Lusse. Jag trodde att det skulle vara värre än vad det var, jag stängde av öronen och tittade i hennes filofax. De hade genomgång inför provet, Emma sa att hon inte fattade någonting för att jag gjorde henne okoncentrerad av att bara finnas i hennes tillvaro. Nå, jag såg att det stod hund, fast på finska, på ett av hennes papper.. Och det är ju över förväntan? Finska är inte så vackert. Jag menar, engelska är ganska fint och spanska. Men finska.. Tyska är väl finare tillochmed?

Emma visade mig runt lite i Lusse också, de har speglaröverallt där. Bara för att Lusse geeksen ska kunna se hur håret ser ut, innan de går in på timme. Pöh, sådant hade vi minsann inte på Folkis. Jag såg Lolli, Mimi och Nettan(?) också, när jag och Emma och Helium satt på Robert's. Jag såg mycket folk medan vi satt där. Freddie Fisk och ExtremTuffaToffe gick förbi många ggr. Det är dyrt på Robert's, tur att jag inte fikar där så ofta. Helium lämnade oss så smånigom och jag och Emma tog ut pengar till henne och så provlåg vi en säng och lite soffor på Inside i Magazin. Emma for hem med 15:05 bussen och jag for hem med min pappa. En härlig dag med Emma Helena Matsson!

Nu sitter jag på jobb, till klockan 22 ikväll och mellan 13 och 17 i morgon. Jag är himla sömnig, kommer nog att somna medetsamma när jag kommer hem. Jenny kanske kommer in och hälsar på mig ikväll, Rasse också kanske?

Though you only stayed a moment,
We all know that you're the one.
ida


Some catchin' up to do..

Catchin' up with some bloggin'..

Idag, första dagen på mitt sommarlov, sov jag till 12:30. På tok för länge, men what the heck? Det är ju faktiskt sommarlov. Jag lade in och redigerade bilderna från igår på datorn, började sätta ihop ett bildspel. Medan jag höll på med det så ringde jag Emma och pratade med henne ett bra tag. När vi sedan till slut lade på så for jag iväg till Kungsö och var lite med Ludde innan vi åt middag där, mamma, pappa, Lukas och jag. Efter Evas goda efterätt så for jag hem och fortsatte med mitt bildspel. Och här har jag suttit hela kvällen, ända tills nu. Men jag har i varjefall fått filmen färdig. Jag har msnat med en massa människor också, Rasse, Julia, Wille, Emma, Kattis, William, Mette och Kim. Eftersom Kim har huvudrollen i min Folkis out film, så har jag lovat att inte skicka den till någon innan han har gett sitt godkännande. Det är tråkigt.

Igår var det den 24e maj och skolavslutning på Folkis. Kjell höll ett tal, jag vet inte om vad, för jag lyssnade inte så noga. När han började prata om att  vattna jorden så stängde jag av mina öron, måste alla tal vara sådär flummiga? Jag förstod inte vad jord hade med saken att göra.. Julia fick stipendiet i vår klass, inte helt otippat. Hon har ju klagat på att hon är så fattig, nu har du ju pengar bruden! Jag är nöjd med mitt presentkort på 50 € på Gefoto, jag vet inte vad jag ska köpa bara. Christian ville nog ha saken överstökad så allt gick väldigt fort. Jag måste nog säga att jag kommer att sakna Christian lite, vem ska jag nu fråga när min dator laggar? Efteråt fick vi tårta, de flesta for hem med sina föräldrar medan jag och Dragan fick vänta på bussen. Sista gången som jag åkte buss hem från Folkis på väldigt, väldigt länge. Sinnitärran(?) som jag och Julia kletade dit på ett ahndtag dagen före, satt kvar.. Jag steg av i stan och mötte min mamma utanför Madison. Vi skulle köpa en jacka, det var hennes avslutningspresent till mig. Jag hittade en fin som jag ville ha, enda haken var att kvaliteten inte verkade vara så bra på just de där jackorna. Knapparna var svåra att knäppa och fodret stack ut ur ena ärmen så att det syndes. Det var inge vidare vackert och mamma skulle vara tvungen att sy fast fodret när vi kom hem, därför ville vi ha lite rabbat. Man vill ju inte sätta sig ner och sy på sina nya kläder det första man gör när man kommer hem. Eller hur? Nå, jag ska inte använda fula ord så jag säger "Damen". Damen i kassan, chefen, påstod att det var för att det skulle finnas rörelsemån i jackärmen som det var sådär. För att fodret måste kunna röra sig och vad det nu var hon hittade på. Knapparna skulle vara svåra att knäppa bara första och andra gången, sen skulle de ge med sig. Jag fick prova en annan, likadan jacka, samma storlek, för att se om den var bätte. Den var jätteobekväm! Kändes inte alls som samma storlek, den andra var mycket bättre och därför bestämde vi oss för att köpa den med de svåra knapparna och fodret. Vi skulle inte få rabbat eftersom det inte är något fel på jackan, tyckte den här damen i kassan. Det spelade ingen roll att vi jämförde de båda ärmarna, den ena såg helt okej ut medan fodret stack ut ur den andra. Hon låtsades inte förstå vad vi menade och jag och mamma hade nog mest lust att bara springa därifrån snabbt. "Men det är frivilligt, du behöver inte köpa den här jackan om det är så!" sade hon sedan. Nåja, vi köpte jackhelvetet. Men glöm att jag någonsin kommer att köpa någonting i din jävla butik igen! I Sverige t.ex. skulle något liknande aldrig hända. Där drar de av 20 % om en knapp är borta, bara man säger till!

När vi var färdiga med våra ärenden i stan så for vi hem, jag bytte lite kläder och tog det lite lugnt innan jag skulle iväg igen.. Till Ann, på Folkis out. Grillade min grisfilé och åt den med potatissallad och färskost. Mumsfillibabba! Jag var inte på så mycket festhumör, kanske därför jag inte hade så roligt till en början. Kim och jag pratade, redde upp det mesta och blev vänner igen. Det var otroligt jobbigt men nödvändigt antar jag. Julia tröstade mig, och jag tröstade henne senare. Det gjorde Ann och Kattis också, jag har nog tur som har så fina kompisar.  Rasse och Wille kom och det blev genast lite roligare. Tur för Kim att han har Rasse, som kan vara mamma till Kim när han är så full som han var igår. Emma, Adam och Johanna kom också efter ett tag. Emma, min ängel, hade med sig en french till mig som jag åt upp medan vi satt i gräset och pratade lite. Inte så smart, jag hade helt glömt bort att jag hade vita byxor på mig. Nåja, jag hade redan lite marinad på dem så en till brun fläck gjorde ju ingen skillnad. Det var längesen jag hade träffat Emma så det var som vanligt otroligt roligt att träffa henne! Där vid 12-tiden så följde jag Emma till moppen, som hon hade vid Neste macken. Kim, Rasse och Janke kom också med. Min pappa kom och hämtade mig så småningom och jag for hem och sov. Sen vaknade jag som sagt 12:30 i morse.. Eller idag, eller igår? För nu är klockan redan över 12 och det är en ny dag.

Om några timmar så ska jag in till stan och träffa Emma, jag ska vara med på hennes finskatimme och efter det ska vi ta en glass på stan. Eller kanske en hallongrotta? Vem vet?


Now, you don't need that money when you look like that,  do ya honey?

ida

Sista gången

Idag är det antagligen sista gången som jag sitter i den här datasalen och sista gången som jag skriver ett blogg inlägg på den här datorn. Men jag ska inte gråta.

Nu är jag trött, våt, kall och växtvärkig. Skönt att få komma hem och ställa sig i en skållhet dusch. Vi förlorade i volleybollen, antagligen för att vi är så dåliga på att serva. Men ja ä inte bitter.

Farväl Folkis, farväl media, vi kanske syns igen.

ida

Lekdag

Jäääla shiiiit. Vi kommer inte kunna ge Christian vårt kollage, måste köpa en blomjävel till honom istället.

Idag har jag "ätit" blodbröd och grävt i spyor efter mynt. Nu på eftermiddagen så ska vi spela Volleyboll, vi på media är snyggast. Siden kalsonger, krigsmålade och bokstäver på ryggen. Helt klart hetast alltså.

God förmiddag, eller eftermiddag?

ida

Huvudvärk

Jag har nog kisat i solen aldeles för mycket idag och ätit alldeles för lite, det är därför jag har huvudvärk. Det var verkligen en upplevelse att gunga brogunga. Jag ångrar ingenting, nästa gång blir det bungee jump va? Efter skolan så var Julia gullig och var med mig och köpte jeans till Zic Zac. Ett par vita, Cheap Monday. De är ganska tajta så jag måste nog sluta äta. Synd att jag är seg, för nu är spinningen med Mysan fullbokad. Attans! Ikväll ska jag åka inlines upp till Lukas och hämta min moppe, men först måste jag vila mig lite. I morgon ska vi spela volleyboll i sidenkalsonger så det ska jag låna av Lukas också. På fredag ska jag nog vara med Emma lite och så skulle jag vilja titta lite nogare efter en jacka.

Idag dödade jag en mandarin

ida

Brogunga

Jag måste då säga det, jag är ganska stolt över mig själv. Det var otroligt roligt! Mycket kill i magen.

Jag ska låna ett par sidenkalsonger av min storebror idag. Ett par rena. Kanske jag ska fara och köpa byxor idag efter skolan också? I need!

Vi ska få presentkort istället för att åka på klassresa, mitt ska vara på Gefoto. Yes!

ida

She's

Julia is a crazy-ass-mother-fucker! Akta dig för henne!
Alla småpojkar faller som furor för hennes charm. Haha!

Vill du gifta dig med mig?

ida

Lycka!

Nu har jag funderat på gårdagens problem. Jag har kommit fram till att mitt födelsedagskalas kommer att äga rum helgen före den 18e Juli. Det är alltså den 15e som du ska boka in i din fillo. Vera kommer inte att vara med, men det går nog inte att lösa det på något annat sätt.

Grattis Finland och synd där, Litauen.. 

Kommer Fronda till Rock Off? Jag vill, jag vill!

Varför dricker vi mjölk från en ko? Tänk dig tvärtom, shukt eller hur?

ida

Dagens..

Dagens Problem:
Jag fyller år den 18 Juli, då vill jag ha mitt födelsedagskalas ute på stugan. Det är en tisdag och de flesta av mina vänner är flitiga och jobbar högst antagligen. Då blir det ju inget festande om de flitiga vännerna i fråga måste upp tidigt nästa morgon för att jobba. Helgen efter den 18e är den helgen då rock off börjar, då vill jag gå på rock off och helgen före den 18e så är inte Vera här och jag skulle vilja att hon fick vara med på kalaset.

Dagens Knasboll:
Julia
, Julia.. Kör hårt! Påminn mig om att du ska få mitt 'Player' gummiband!

Dagens inte missa:
Varken hockey klockan 20.00 eller Eurovision song contest kl 22 är värt att missa. Åtminstone JAG ska heja på Litauens bidrag, LT United - We Are The Winners. Jag vet att Julia också kommer att göra det. Inte är det helt fel om det går bra för Lordi heller. De kan få komma 5a, så har de åtminstone slagit ett rekord när det gäller finlands bästa placering i Eurovision song contest.

Dagens högsta önskan:
Eftersom jag nu är inne på Schlager så fortsätter jag på samma spår..
Jag hoppas att någon sätter en pinne i Carolas fläkt! Helt enkelt..

Dagens hata:
Popups! Finns det nånting som är mer pain in the ass?!

Dagens längta efter:
Morgondagen, då får jag min lön. Behöver jag säga mer?


Ikväll ska jag jobba 17-22. I morgon 13-17.


because you look so fine and i really wanna make you mine

Ida

Pessimistica

Man ska inte vara pessimist, men idag är en förjävlig dag.

Lär dig livets stora gåta, låt dom aldrig se dig gråta.
Tårar visar hur du mår, blottar dina gömda sår.
Tala är silver tiga är guld, tig om din smärta din ändlösa skuld.
Talet avslöjar svaghet och takt, får dig att ångra allt det du sagt.
Liten tuva ofta stjälper, ingen dig på fötter hjälper.
Sårad får du ligga kvar, för tid till dig inga andra har.
Kärt barn har många namn, ingen med en tröstande famn.
Man får ensam bara drömma, kärlek och trygghet kan du glömma.
Som man bäddar får man ligga, förtvivlad, orken får du tigga.
Du har blott dig själv att skylla, dina funktioner måste du fylla.
Barn skall synas inte höras, bättre du låter ditt inre förstöras.
Skrik i tysthet skrik i natt, gråt dig blodig gråt dig matt.
Bedövas, somna, sov på saken, inse när livet plågar dig vaken.
Sluta nu att hoppas mer, ditt liv är hopplöst som du ser!


ida

Hemlängtan

Idag är det fredag och snart helg. Skönt, jag längtar hem. Ikväll ska jag på Core 18:45 och jobba på lördag kväll och söndag dag. Före maten hade vi undervisning i mörkrummet med Andy, superkul. Nu är det meningen att vi ska bränna allt vårt material på en cd, men min dator håller på och laggar ihop helt och hållet så Sicko måste göra det jobbet istället. De sista timmarna har vi Hasse i Natur & Kultur, han ska tydligen berätta för oss om vi blivit godkända. HAHA! Vilket skämt..

Open my eyes?

ida

Fredag. Nej! Torsdag.

Idag i skolan så städade och fixade vi i våra datorer hela dagen. Jag ska bränna allting och ta med hem. Det slog mig, att vi har ändå gjort ganska mycket saker. Efter skolan så blev vi kvar en stund, klippte och klistrade ihop ett kollage som vi ska ge till Christian. Efter det åkte vi hem med Julias mamma. Det här med klippa och klistra tar på krafterna så jag somnade när jag kom hem, men först åt jag mammas lasagne. Eva och Ludde var hem och åt. Ja, efter det så somnade jag. Vid 21-tiden så for jag till Mette en sväng med en kavaj och en piké tröja som har blivit för små till mig. Ikväll har jag msnat med Isabel från Tyskland, trevligt att höra från henne igen. Det var alltså hon som hade addat mig, jag som undrade och undrade.. Hon hade tydligen varit till Venezuela på språkresa för inte så längesen..

I morgon ska vi äntligen få vara i mörkrummet. Som jag har väntat på det!
Hoppas det ingår lite foto-studio tid också. På måndag är det brogunga som gäller och tisdag ska vi ha friluftsdag med idrottslinjen. På onsdag slutar vi! Då är det Folkis out hos Ann, grillning med andra ord. Sen är det några veckor som alla går i skola utom jag(och Julia, Kattis, Anna osv...), då ska jag vara med Emma i lusse. Det ska bli roligt!

mi casa, su casa
ida

Vandringar och upplevelser

Idag i bussen när vi hörde kacklande skratt komma ut ur högtalarna så utbrast jag, Julia och Kattis: NEEJ! Busschaufören bytte radiokanal. Tack och lov för det. Vi har nog blivit lite skadade av det här året på folkis..

Det är inte länge kvar nu och det känns. Jag vill bort snabbt.

Jag har ett rött sträck på min hals, det ser nästan ut som att jag har blivit strypt eller något. Men det är alltså min hud som ramlar av mig.

Ikväll ska jag städa, can I hear a halleluja?

Nu tänker jag vara lika tuff som Julia:

Ida

Kaffe Latte från Emmiiiii

Idag har jag kommit på att jag ska bli DVD-omslags-görare när jag blir stor. Jag är het på det och med Julias hjälp kan det inte bli bättre. Idag gjorde vi omslaget till Nyhetens väg. Idag var Ålands tidningen, Ålands Radio och Nya Åland till folkis och såg på filmen också. Så vi kommer antagligen med i tidningen igen, inom snar framtid. Jag kom på att jag hade samma linne + bolero på mig idag som förra gången vi blev fotograferade. Och i början av filmen också! Pinsamt. Det var kul att träffa AnnaLena, även fast vi inte hann prata nånting..

Ikväll ska jag på spinning och efter det så ska vi ut till folkis på vernissage,
fotolinjen har en massa fina bilder utställda. Far dit och kika!

Daniel är här igen och han är sig lik:

-Stina, du borde säga grattis till mig! Jag fyller inte år och jag har inte namnsdag,
men du borde säga grattis till mig ändå, sade Daniel plötsligt.
-Jaha, varför det då? undrade mamma.
-För jag körde om pappa med rallybilen en massa gånger, kanske tre gånger!

Jag kan då säga att han menar att han har vunnit över sin pappa i tv-spelet de har.

-Jaha. Grattis då, sa mamma.

Jag hoppas att vi slipper fara på någon klassresa, jag vill ha pengarna i handen istället så far vi och gör nånting roligt tillsammans. Dumma Christian som inte har ordnat någon klassresa till oss!

min söta Annie!

Från: Ann Öhman ([email protected])
Datum: 15.5.2006
Rubrik: Tuffing!

va fiin din sida är!

och ja, du kan få flytta hem till mig stället - för jag flyttar från internatet på onsdag. I do like you girl - I do gonna miss you, girl. <3


And so I love you<3

"So I love you? more then a houndred joints? More then a thousend boys?
More then a million dollars? More then that girl, more then that."


Nu är Emma tillbaka, skönt. Jag har saknat dig!


6 dagar kvar..

I morse när jag skulle till skolan så hittade jag inte mina skor, men så kom jag på att pappa
städade igår och då hittade jag dem ute på trappan. Tur att jag slapp gå barfota.

Kolla in Annas hemsida, http://home.aland.net/annabanana den är snygg!

Nu har vi 6 dagar kvar i skolan. Skönt.

Hej svejs kyckligrejs.

Frågor med svar.

PERSONLIGT
1 Vad heter du? - Ida
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Jag trivs bra med Ida.
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Ingen aning.
4. Vilket *stjärntecken* är du? Kräfta
5. Vilken årgång är du? - '89
6. Vart bor du? - Jomala, Norrsunda.
7. Var skulle du egentligen vilja bo om du fick välja? Spanien.
8. Vilken skola går du på och vilken linje? - Ålands folkhögskola, medialinjen.
9. Vilken klass? - Ettan?
10. Vad vill du bli när du blir äldre? Fotograf.

UTSEENDE
1. Hur lång är du? 1,63.
2. Hur mycket väger du? Vi har ingen våg.
3. Hårfärg och frisyr? Pannlugg, uppklippt, rödaktigt? Med utväxt..
4. Ögonfärg? Blå-Gröna
5. Mest nöjd med? Det tänker jag inte säga! Det är bara Kim som vet..
6. Skostorlek? 38
7. Har du några piercingar/tatueringar eller andra ”kännetecken”? Nej, jag har hål i öronen och jag kanske ska tatuera mig.

FAVORITER
1. Film? Jag har många favortifilmer.
2. Låt? Det beror på, just nu är det Bodyrockers - I Like The Way You Move.
3. Årstid? - Sommar, ofcourse.
4. Mat och dryck? Kebab och kycklingwok, Cola och juice.
5. Djur? Hund kanske? Eller häst.
6. Färg? Grön!
7. Parfym? Kenzo dofterna och Miami Glow by J.Lo
8. Tv-program? Jag ser inte så mycket på tv.
9. Ämne i skolan? Jag tycker att allt vi gör är lika tråkigt numera.
10. Sysselsättning? Fotografera, åka inlines och sådär.

KLÄDER
1. Vad använder du just nu för jacka? Min Five Seasons jacka, men i morgon kanske jag tar min kavaj.
2. Vad använder du just nu för skor? Pumaz eller mina sandaler.
3. Favoritfärg på kläder? Grönt och vit, pasteller.
4. Favoritmaterial på kläder? - Mjukis!
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Jag vill alltid ha mer kläder.
6. Favoritaffärer? Gina Tricot.
7. Hur mycket köper du kläder för i månaden? Det är olika, ibland inget och ibland mer.
8. Favoritmärke? - Puma kanske.

DITT RUM
1. Stort, litet eller mitt emellan? Ganska stort.
2. Vilken färg på tapeterna? Blå.
3. Vilka färger går rummet i i övrigt? Blått, vitt.. grönt.
4. Favoritmöbel i rummet och varför? Sängen, det är där jag spenderar mest tid.
5. Vad vill du ändra där inne? Det låga bordet och tapeterna.
6. Vad har du där inne av följande:
a) Tv? - Ja
b) Video/dvd? Javisst
c) Dator? Japp
d) Stereo? Ja
e) Telefon? Ja
7. Vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? Träd och gräsmatta, lite av vägen.
8. Vad gör du oftast i ditt rum? Sover och sitter vid datorn.
9. Vem förutom du brukar sova i din säng? Kattskrället.
10. Favoritpryl i rummet? Datorn.

SOCIALT
1. Hur ofta festar du och vart brukar du gå? Ibland, ja inte hänger jag ju på Alvas i varjefall.
2. Senaste konserten du var på? Rock Off..
3. Pub/krog eller diskotek? Diskotek.
4. Vad dricker du då du dricker alkohol? Jag dricker aldrig alkohol.
5. Röker du och i så fall vad och hur mycket? Nej!
6. Tar du droger och i så fall vilka och i vilket syfte? Men nej.
7. Vad är syftet för att du går ut? Ha roligt och vara social.
8. Privata fester eller ”ut”? - Privat, inte Arken i varjefall. Haha.
9. Dansar du mycket? Njä, inte så mycket.
10. När ska du festa nästa gång? Kanske i helgen annars på 'Folkis Out'

BLANDAT
1. Vad heter din morfar? Randolph.
2. Vad har du i din;
a) Jackficka just nu? Tuggummi papper.
b) Skolväska just nu? Jag har ingen skolväska, den jag har med till skolan är min handväska.
c) Handväska eller liknande just nu? Ingenting, för jag tömde den alldeles just.
3. Vad är du beroende av? Jag vet inte.
4. Vilket land kommer du ifrån? Åland!
5. Vilken sorts lipsyl använder du? Försvarets hudsalva, typ.
6. Vad tror du på? Ödet.
7. Vilken religion tillhör du? Kristendomen.
8. Vad köpte du senast? Ett ljus till min mamma + en massa frukt.
9. Har du nåt husdjur? En katt och en hund.
10. Vad bor du i (villa, lägenhet, husvagn...)? Villa.


I like the way you move

Mammas dag

Igår var pappa och jag till stan, jag köpte ett litet sött glas med ljus i på presenter och sånt, sen var vi till godby och handlade. Var ut till Lemland och skruvade dit fastsättningarna på fönstren och fixade lite. På kvällen satt jag och försökte lära mig hur windows movie maker fungerar, det gick ganska bra, tills datan hängde sig en miljon ggr efter varandra och jag gick och lade mig.

I morse väckte pappa mig redan kl 06:45 för att skulle hinna laga frukost på sängen till mamma innan hon for på jobb kl 10. Frukost på sängen fast på bordet, frukost på bordet alltså. Pappa väckte mig ca 1 tim för tidigt så jag gick och tutta igen en stund, som om jag kunde somna om? Nåja, jag steg upp lite senare och lagade mamma frukost. Det blev fint. Nu tittar jag på Peter Pan, han är söt.

Jag vill fara till Lemland idag igen, men vi får väl se hur det blir med den saken.

Nu ska jag fixa på min film som jag började med igår.

Filmkväll

Ikväll har jag och Wille sett på film uppe hos min storebror på hans stora TV och med sourround sound.
Vi var och hyrde 'Four Brothers' och 'Lord of War'. Inte helt tokiga filmer, 'Lord of War'
var den bättre av dem. Den gjorde intryck och satte igång tankar.
'Four Brothers' kändes lite löjligare. Jag kom också att tänka på hur gärna jag ser på film egentligen.
Endel människor tycker att det är tråkigt att se på film, jag tycker att det är roligt och ibland lär man
sig något nytt.

I morgon ska jag in en sväng via stan tror jag och sen ut till Lemland och så ska jag vara där hela
dagen med pappa hoppas jag. Jag vill verkligen fixa på in stuga så det blir färdig någon gång.
Jag ska vara hundvakt åt Ina också.

Long Kiss Goodnight

Fredag

Idag har jag, Julia och Kattis haft morgongymnastik+stretchövningar.
Anna läste ur en tidning och vi krälade runt på golvet och försökte göra rätt.
Mycket skratt och det var faktiskt rätt jobbigt. Sicko blev irriterad och sa att vi fik gå någon annanstans och vara högljudda. Nu sitter vi i datasalen och han jobbar med rymdfilmen.

Idag ska vi till Kattis och titta på hennes små söta valpar, och ikväll ska jag se på film med Wille.
Ska fråga Lukas om vi får vara uppe hos han och se på hans hemmabiosystem, Lukas är i Norge.
Det regnade just så nu kanske man kan se på film utan att ha dåligt samvete för att man inte är ute i solen?

På lördag och söndag ska jag ut till Lemland och fixa på min stuga, jag vill att den ska bli färdig.

Sen vill jag också, precis som Julia, fara och shoppa till Stockholm.
Jag vill ha TIGI schampo och balsam.
Jag vill ha kläder kläder kläder, jag kom på att jag faktiskt inte har så mycket t-shirts.
Jag vill ha nya ballerinaskor.
..och ett par hängslen.

Nu är det svenska dags, tyvärr.

Donnerstag

Jo tjena, jag fjällar som en fisk i ansiktet. Kul med vårsolen, visst. Hur roligt är det på en skala?
Nu ska jag våga vägra sola!

Ikväll har jag vart i Kungsö, lämnade tillbaka böcker till Eva och lånade nya. Peter är knäpp och Ludde ville gosas och kramas och pussas med mig. Jag drack en STOOR kopp te, kissnödigt vill jag lova!

Tack och godnatt!

James fårever in maj hart

Aj think aj löv ju James.

Jag kackade i att fara till stan, jag har ju inte riktigt pengar ändå.
Jag blev glad igår när jag hittade 20 € i ett par shorts, eftersom shortsen var mina
så antog jag att 20-lappen också var min. Men jag har ingen aning om var jag har fått den 20-lappen ifrån.
I morgon så ska jag till Kattis och titta på hennes söta små valpar. På lördag kanske jag far in till stan
och tittar på present till mamma och shorts..
Jag vill ju vara ute i solen också, men hur ska jag kunna vara det när jag måste låta ansiktet vila?
Bäst att inhandla största möjliga stråhatt på lördag också..
Jag har massor att göra på min stuga i helgen.

Nu ska jag laga mat, men jag vet inte vad ännu. Vi får se vad jag svänger ihop.

Surfish

Idag har jag, Julia och Katja läst i spekarna till nyhetsfilmen, jag blev just färdig. Skönt.

Jag sitter och funderar på om jag ska fara in till stan idag, jag vill köpa surfarshort
och så är det ju mors-dag på söndag. Men att springa in på sportcenter en snabbis
kan väl inte ta så länge och då måste jag vänta på pappa i evigheter. Vi får se hur jag gör.

Baj baj blåbärspaj

Trollunge

Efter skolan så åkte jag in till stan med bussen för att klippa mig.
Jag och Julia är odentlgia brudar så vi använde våra säkerhetsbälten,
knöt ihop både hennes och mitt runt oss medan vi fnissade busigt.
Julia gjorde en super-kärring knut så när vi kom till Jomala så började vi knyta upp den
för att hinna tills vi kom in till stan, det gick ganska enkelt så vi hade kunnat vänta tills strandnäs ändå..
Är man knäpp så är man, som Anna sa.
Det är nytt och fint på nya klipp upp, där jag klippte mig.
Julia tittade på, fast det tog lite längre än det var meningen.
Nu ser jag ut som Ronja Rövardotter tycker pappa, måste nog säga att jag är nöjd ändå.
Jag skulle ha velat gå till sportcenter och se om jag hade hittat surfarshorts efteråt,
men eftersom det tog lite för länge på klipp upp så måste jag fara hem med mamma och maten i bilen.
Jag blev ändå pank nu när jag var och klippte mig, får vänta med shortsen lite.
Det ska väl ändå bli lite sämre väder nu? Då vill jag inte frysa i shorts.

Katja, Julia och jag.. Nu är vi pannluggsbrudar, tuufft. Och Anna ska också snart klippa sig.

Snart går vi ut folkis och då är det folkis out hos Ann, det ser jag fram emot!

Jag somnade just, vaknade av att Mette messade att hon inte skulle komma hit ikväll i varjefall.
Nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Kanske ragga på pappa och fråga om han bjuder på glass.

Enbart klippning kl 15.15

Idag efter skolan så ska jag in till stan och klippa mig, Julia är gullig så hon ska komma med mig
sa hon just. Tur det, så att jag inte går fel.

Idag är jag glad, det är roligt.

I'm your friend

I have seen peace. I have seen pain,
Resting on the shoulders of your name.
Do you se the truth through all their lies?
Do you see the world through torubled eyes?
And if you want to talk about it anymore,
lie here on the floor and cry on my shoulder,
I'm a friend

I have sen birth. I have seen death.
Lived to see a lover's final breath.
Do you see my guilt? Should I feel fright?
Is the fire of hesitation burning bright?
And if you want to talk about it once again,
On you I depend. I'll cry on your shoulder.
You're a friend.

James Blunt - Cry


Easier to run

Jag ska ut och springa!

It's easier to run
Replacing this pain with something numb
It's so much easier to go
Than face all this pain here all alone


Solbada

Nu ska jag ta det lugnt med solandet, mitt ansikte börjar falla av mig
och jag vill ju helst ha det kvar ett tag till.
Idag så hade vi ingen gymnastik, jag, Kattis och Julia låg i gräset i solen och skrattade,
tårarna rann och sved på mina solbrända kinder.
Kattis
var nyklippt och fin i håret idag, kl 17.15 ska Julia och klippa sig och i morgon är det min tur.

I hope you had the time of your life



Minigolf och glass

Idag var jag så sugen på bollglass, så jag raggade upp Sofia så for vi in till stan och åt varsin glass.
Det var meningen att vi skulle spela minigolf  också men det kackade vi i och satt i gräset
och pratade med Jenny och Roth.
Men det var gott med glass, minigolfen tar vi en annan gång.. Då skulle Erica komma med också.

Staren kliade storken
tills han tappade orken


Röda räkan

Idag har jag varit på travbanan i solen hela dagen, Gud frälste mig inte ifrån bondbränna..
Skit hett!
Lilla Nelly-vännen är världens sötaste, gulligaste och duktigaste! Hon gjorde verkligen sitt bästa
och kämpade på. Jonna var också duktig. De slutade på 12 fel, tror jag det var.
Och det är väl inte fy skam det heller?!



Idag har jag lagat ost- och skinkpaj, den blev ännu godare med färskost på.


My shadow's the only one that walks beside me
My shallow heart's the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
Til then I walk alone

Vill du hitta mig?


Hästskötare Ida

Igår var jag hästskötare på travbanan hela dagen och nästan hela kvällen.
Jonna tävlade med Nelly och jag fick alltså äran att vara hästskötare,
Maria
är Jonnas 'peptalker'. Luften stod stilla på stallbacken och solen brände,
Sara och Fina kom och tittade. Gode Gud, fräls oss ifrån bondbrännor.
Det gick bra för Jonna också, kanske för att Nelly är världens snällaste..
Jag förstår inte allt det här med kval och grundomgångar och allt vad det heter,
men de gick vidare i varjefall och nu ska de tävla idag igen.
Jag ska alltså vara hästkötare även idag, jag måste nog säga att jag hoppas att det inte tar lika
länge som igår.. Jag börjar få mitt hästhoppnings tittande mättat.. för i år.
Jag ska vara på travbanan kl 11.
Igår när allt äntligen var klart så for jag hem och duschade snabbt som ögat och
sen for jag iväg till Ann. Till en början var det mest folkis människor där men sen började
lite andra också droppa in. Jag hade nog trevligt, drickandes på mitt rena (vatten), 100%.
Slagsmål börjar ju bli en vana för mig, men alltså inte igår.
Synd att endel folk bara kommer att förstör bara.
Skjutsade Julia en liten bit på vägen innan jag for hem själv där vid 24-tiden.

Kolla in ställningen inför finalen

I morgon är det skola igen, skönt att det snart är sommarlov.
Har bara 12 skoldagar kvar, räknade jag just.
Undrar vart vi ska få fara på klassresa?

Picnic på sjön

Ikväll har jag varit på picnic med Sara, Fina, Jenny och Sofia.
Vi for till Seglar nästet (fick jag det rätt nu?) med Sofias båt.
Det var mysigt att åka båt!
Vi fick inte vara ensamma så länge dock. En båt kom och släppte av Danne och Lill-Freddan.
Helt okej tänkte vi, men senare kom båten tillbaka med deras kompisar + respektive
och dålig, hackig musik. Det förstörde friden så då for vi därifrån in till stan istället.

Funderade just på hur skönt det var att flytta hem ifrån internatet.
Det må vara jobbigt att stiga upp 6.30 varje morgon, men jag vågar nog säga att det är värt det.
Ute på internatet så var man ensam även om man var omgiven av en massa människor.
Konstigt, men sant.

Tänkvärt från energiandreas blogg:

Om drogen är livet,
varför är beroendet då ibland så litet?


Michael Buble - Home

Idag har jag nuddat min näsa med tungan, tryckte iochförsig ner näsan med ena handen..
Men jag tycker att det räknas ändå!

Har legat ute på en filt i solen hela dagen, läst 'Lovligt Byte'.
Nu är jag röd om öm på mina axlar.
Gulle Ludde och Eva har varit hem och ätit.



Igår var jag till stan och åt glass, sommar! På den nya kiosken bredvid bibban så kan man köpa kaffe & hallongrotta.. Undrar vad det är?

Ikväll ska jag ut och rulla så långt som benen bär.

May be surronded by
A million of people I
Still feel all alone
And I wanna go home
Oh, I miss you, you know


You drive me CRAZY!

Jag blir gaaaaleen! Och jo jag vet, du tänker.. blir och blir..?


Härmar Destrozar en aning..

Hittade en rolig länk i Destrozars blogg, kolla vad bokstäverna i ditt namn betyder du också!

I - Innocent
D - Delightful
A - Astounding
S - Smooth
K - Kinky
I - Industrious
D - Dignified
A - Amorous

Idag är det sommar och sol och koskit i hagen..
Luktar hemskt i Ulfsby nu när de kör ut kiss och bajs på åkrarna..
Men så är det väl att bo på landet I guess.
Jag är lite tråkig som sitter inne i det här fina vädret.
men om jag går ut så vet jag inte vad jag ska göra..
Dålig ursäkt, jag veet..
Idag har jag fått mitt busskort också.
Tänkte på att jag aldrig har haft ett förrän nu, inte ens i KHS.
Men nu har jag i varjefall invigt det.

Nu ska jag ut i solen!

3e Maj

Idag har det varit fint väder, även om jag inte har varit ute så mycket så var det skönt ändå.
Ikväll så var jag till Jenny och bakade muffins med henne, det var trevligt.
Vi pratade mycket och åt muffins med mjöd.
Det är egentligen idag som Ludde fyller 1 år, men jag var ju på kalas i lördags
så jag har inte träffat honom idag.
På lördag så ska Jonna tävla med Nelly och jag ska hjälpa till,
om hon går vidare ska jag hjälpa till på söndag också.
I morgon är det redan torsdag, den här veckan är alltså snart över,
fast jag tycker att den knappt har börjat.
Ja, i morgon är det torsdag och det betyder projekt hela dagen..
Pheew, jag blev just lite febrig.. Tror jag?



Check on it

Kolla in den här länken

Lodigare än lodigast

Nu har jag äntligne duschat, men det tog länge innan jag kom mig för.
Jag trivdes i smutsen, usch! Haha!

Undrar när jag ska prova ringa Emma igen?

Jag pratar med Rasmus, han är rolig och lätt att prata med.
Snart ska jag nog äta upp resten av min kebab och sen tutta.

Ska bli roligt att träffa flickorna i morgon igen.
Jag saknar Julia och vår humor på helgerna. Julia är söt.

Lite bilder från gårdagen..


knuff-kamp
Putta putta!


Lång toa-kö..

Grattis Fina!

Idag är det den första maj och det är Finas födelsedag.

Skitig, trött men glad. Men jag förstår egentligen inte varför jag är glad?
Det är konstigt att det alltid är samma sak när man ska festa med det här gänget..
Man blir inte ens förvånad längre.
Samtidigt som det bara är med dem som jag har så roligt.
Fast de där blå gubbarna förstörde stämmningen en aning..

Vi hade en liten brasa i varjefall och jag grillade korv, så nu luktar jag rök.
Det blir duschen senare idag, först vila lite.
Sen blir det kebab till middag, riktig bakis-mat. MUMS!
Kanske filmkväll med Wille?


RSS 2.0