Ångestfyllt

I mitt liv finns det inte mycket tid över för bloggning längre. I helgerna har jag fullt upp med annat och nu har jag bestämt mig för att ta skolan på största allvar och verkligen kämpa och göra mer än mitt bästa i alla ämnen. Jag har t.ex. bestämt mig för att bättra på min engelska ännu mer(och för att jag tycker att engelska är kul), så jag har lånat ett par böcker på engelska som jag håller på och läser. Jag har även en lite olika ljudböcker på engelska som jag har på min iPod och lyssnar på när jag cyklar till och från skolan bl.a. Jag önskar att det fanns ljudböcker om Mediekommunikation också, vi fick en till jättestor uppgift i just mdk som vi ska arbeta med nu fram till sportlovet. Jag har jättemycket ångest för jag hatar verkligen mediekommunikation och jag är sämst på att analysera. Jag ska jobba ensam, även fast hon rekommenderade att vi skulle jobba i grupp(sanningen är den att jag är så trött på de allra flesta av mina klasskompisar så ibland är det faktiskt en befrielse att vara ensam), med Medievåld i filmer. Jotjena, det kommer bli ett stort stort fiasko och tillpåköpet så har vi prov om mediepåverkan på torsdag och jag har bara kikat lite på provet.. När jag tänker på detta så vill jag bara dra täcket över huvudet och sjukanmäla mig för resten av skolåret.

Jag är så trött på skolan och alla människor i den. Jag är så trött på Uppsala och hela Sverige och faktiskt alla svenskar som verkar ha fått förmågan och viljan att analysera, diskutera, debattera i modersmjölken. För när de sätter igång så har man ju faktiskt inte en syl i vädret, som Kattis sa. Synd att jag och Kattis bara har lärt oss läsa, skriva och räkna bättre istället.

Nu vill jag inte påstå att jag är bäst på rättstavning, matte och att läsa. Men det är ju inte direkt ngn hemlighet att Finland är överlägsen Sverige när det gäller det här med skolan. Förresten så fick ja tillbaka mitt matteprov idag, ett G. Inte lika nära IG som förra gången men tillräckligt dåligt för att ni inte ska ta på största allvar att jag tror att jag är bäst på matte.

I morgon är det friluftsdag, jag ska på bodybalance på SATS. Efter det ska jag ägna dagen åt städning, kanske hinner med en sväng ner på stan innan jag tar bussen vid kl 16 ut till moster Nanne i Rickeby. Ska hälsa på henne, äta middag och sen åker jag hem igen på kvällen, det ska bli kul.

Jag hade tänkt diska ikväll men sen så fastnade jag framför dator och skypade med mamma och pappa en lång stund så nu tänker jag faktiskt lämna diskberget tills i morgon.

Nu är det macka som gäller och sen läsa lite mdk och sen ska jag försöka sova, igen.

Blääk

Torsdagar är långa dagar och jag vill bara åka hem hem hem.

Comhem

Mitt internet tiltar så jag blir tokig. Tummen ner för Comhem(för att utrycka sig milt).

Idag har jag byggt på min hemsida. Det är inte länge kvar nu innan den är färdig.

Men nu får det va för idag innan jag får psykiska problem(får och får..).

Fan fan fan fan!

ARG.

Hade precis skrivit ett långt långt långt inlägg om min dag och så slant jag och klickade bort fliken.

Gratulerar!

Ida <3 sin iMac

För några månader sedan så köpte jag min älskade iMac och ungefär samtidigt så bytte vi från PC till Mac hemma också. Till en början var det ganska ovant, men jag blev stammis på MacWorld, ett forum om Mac, där jag ställde en massa frågor och nu vill jag absolut inte ha en PC igen. Mac känns mycket mer genomtänkt och ger mig inte alls lika mycket problem som när jag hade PC.
image36
Vill du ha en trofast kompis, köp en Mac!

Ida = Slarvöra

Inom loppet av lite drygt en månad så har jag hunnit slarva bort:

  • Min lilla svarta plånbok som jag har småpengar i. Jag trodde att jag tappat den på bussen en söndagkväll så jag både cyklade till bussen tidigt nästa morgon och frågade chauffören och ringde till bussbolaget men ingen hade hittat den. I slutet av veckan hittade jag plånboken i min kameraväska, där jag hade lagt den för att jag inte skulle slarva bort den..
  • Mitt svenska SIM-kort till telefonen. Jag visste att jag packat ner det i ett fack på min väska men antog att det hade ramlat ut när jag sökt efter båtbiljetten.. Sent samma kväll så hittade jag kortet just där jag hade packa ner det men det hade liksom farit upp och fastnat ovanför dragkeden så det var därför jag inte kunde hitta det.
  • Mina presentkort(IKEA a´ 500kr, H&M a´ 500kr + 300 kr kontant = lite drygt 1000 kr) när Toffe var hit förra helgen. Jag hade dem i ett kuvert i fickan innan vi for och handlade. Vi var in till stan en sväng innan vi for ut till Boländerna och åt på Max och gick på Biltema. Det var på Biltema som jag märkte att jag inte hade kuvertet med presentkorten i fickan. Vi letade i bilen och jag sprang in på Max och kröp under borde vi satt vid och frågade personalen - inget kuvert. Till sist for vi hem till min lägenhet för att kolla om jag glömt det kvar hemma och där på köksbordet låg kuvertfanskapet och väntade på mig.
  • Min mobil. Jag brukar aldrig glömma mobilen någonstans men en dag när jag kom till skolan så hade jag den inte i väskan där jag brukar ha den. Jag visste i och för sig att om den inte finns i väskan så är den hemma, det var jag säker på. Så jag tänkte inte mer på det men innan skoldagen var slut så hittade jag mobilen i väskan där jag ALLTID brukar ha den..
Detta är min vardag. Härnäst kommer jag högst antagligen att slarva bort mig själv, så om du ser en bortslarvad Ida, hjälp mig att hitta mig själv igen så är du snäll!

I morgon ska jag handla en ny väska i förebyggande syfte. I den ska allting ha sin bestämda plats och väskan ska jag med mig till skolan och när jag åker hem. En stor bov i det här borttappandet är(förutom jag själv) är nog att jag byter väskor hit och dit och flyttar över saker som mobil, plånböcker, SIM-kort mellan olika väskor beroende på om jag ska till skolan eller hem eller kanske till Prinsen och sova. Jag hoppas att det blir en bättring i och med min nya väska. För om jag är såhär vimsig vid 18 års ålder? Hur vimsig kommer jag att vara när jag blir äldre? Det är en skrämmande fråga.

Bloody Monday!

Hujedamig vad tungt det var att stiga upp i morse kl sju. Jag snoozade i en halvtimme och masade mig upp halv åtta istället. Skrev matteprov första lektionen i skolan, som gick sådär. Det stod helt still i mitt huvud men efter en stund lossnade det lite, jag tror att jag bli godkänd och det är väl huvudsaken. På Bild & form-lektionen så färglade jag min Mona-Lisa sm jag gjort om till fotograf. Den blir inte fin men det är kul att rita med tusher. Vid 11 så hade jag en djävulsk mensvärk(trots Alvedon intag) och mådde inte bra så jag sa till My att jag skulle gå hem. Jag knaprade lite Alvedon och vilade hela dagen. Nu har jag inte ont längre men jag känner mig trött och seg. Den här veckan hade verkligen kunnat börja bättre. I morgon ska vi till Linné-skolan och hälsa på, vi ska lära oss lite om smink så det ser jag fram emot. Vi slutar vid kl 15 så då ska jag gå på stan och se om jag hittar en väska och en plånbok.

Förresten så fick jag inte praktisera med Mattias Klum. Så jag ska ringa till Ålandstidningen i morgon och säga att jag kommer till dem v 10. Största anledningen till att jag inte fick jobbet var att jag sökte praktikplats och inte en arbetsplats men Peter Östlund ville spara mig i sin kontaktlista så att han kanske kan kontakta mig i framtiden. Fear enogh. Även om jag visste nästan säkert att jag inte skulle få det så kan jag inte hjälpa att jag blev lite besviken, en dag som denna. Försöker tänka på hur glad jag var vid den här tiden förra veckan efter att jag träffat Mattias. Jag har ju faktiskt träffat min största idol, en av världens bästa naturfotografer och det är ju inte fy skam!

Nu ska jag kika lite i mina kokböcker och skriva en handlingslista och sedan ska jag gå ner till Ica och handla.

Plugghäst

Idag slutade jag som vanligt före lunch, dessutom så hade vi Samhälla prov som bara tog ca 45 min så jag, Tjorven och Martina åt i skolan och sedan skjutsade jag hem geeksen till Wattholma och for hem själv. Hade tänkt sitta i bilioteket på skolan och plugga tills 14.30 och gå på mattestugan men jag ångrade mig alltså och for hem och skulle plugga istället. Det har jag även gjort. Men inte matte och nu har jag missat mattestugan också. Däremot så har ag tvättat lite och tjänat lite pengar.

Jag har ringt och gjort skadeanmälan för när jag stukade foten på gympan i skolan så snart borde jag väl få pengarna som jag lade ut för det. Dessutom skulle de ersätta taxin till bussen och medicinen. Funderar på om jag skulle börja prenumerera på Digital Bild för de pengarna. Skulle jättegärna vilja ha den tidningen, just nu får man också en bok med om man tecknar prenumeration.

Kaffet blir jättegott i min nya bistrokanna. Kom på en fika om du har vägarna förbi!

Förresten så gick Samhällskunskaps provet jättebra. Jag hade inte övat speciellt mycket men kunde det mesta. Med undantag för vad Rosenbad är(stället där Sveriges regering finns), vad proposition(=förslag) betyder och vad budgetpropositionen brukar kallas med ett annat ord(nådiga luntan). Jag blev lite besviken på att jag inte fick visa att jag kunde alla folkomröstningar som hållits i Sverige, både årtal, resultat och hur det gick sen. Jag tänkte lära dig lite allmänbildning(och skryta om att jag kan det) så däför har jag skrivit upp dem här:

1922 röstades det om ett alkoholförbud i Sverige men förbudet röstades ner.

1955 röstades det om Sverige skulle införa högertrafik och ett nej röstades fram men 8 år senare så infördes högertrafiken ändå(år1963).

1957 röstades det om Allmän folkpension(ATP) och det röstades fram att det skulle vara obligatoriskt.

1980 röstades det om Sverige skulle avveckla kärnkraftverken, resultatet blev att de skulle avvecklas i den takt som var möjlig men även idag finns ju kärnkraftverk i landet.

1994 röstades det om medlemskap i EU. Svenska folket tyckte att Sverige skulle gå med i EU och 2 månader senare så gjorde man också det och är fortfarande medlem.

2003 röstades det om Sverige skulle införa Euro som valuta eller inte. Ett nej röstades fram och än idag så har Sverige kronor som valuta.

Jag har inte räknat med att alla läste igenom årtalen och omröstningarna, men om någon enstaka gjorde det.. Kan du inte låta mig veta då?

Snart är det Fredag och då kommer Kattis hit till mig för ska åka med mig ner till båten, det ska bli trevligt. Skönt att komma hem..

Intervjun

Igårkväll kl 18 hade jag en intervju inbokad med min största idol Mattias Klum och hans medarbetare Peter Östlund. Anledningen var att de sökte assistenter och min lärare Kjell har peppat mig till att söka praktikplats där. Jag vill bara säga att jag inte var besviken alls, jag konstaterade att Mattias var jättetrevlig och skojjig, han är även väldig pedagogisk så han är fortfarande min största idol. Jag hade nog blivit jättebesviken om han inte hade levt upp till mina förväntningar, men det gjorde han alltså. Det var en arbetsintervju i allra högsta grad som jag var på, vilket jag inte riktigt visste innan och nu i efterhand så vet jag att jag skulle ha varit livrädd om jag visste hur seriöst det var. Men, men.. Naiv och glad för att få sitta i samma rum och skaka hand med någon som jag beundrar så mycket så gjorde jag i varjefall mitt bästa och även om jag inte får praktisera med honom så är jag som sagt glad för upplevelsen och för att jag fick träffa Sveriges bästa naturfotograf. Mattias sade att eftersom jag är så ung och eftersom jag i första hand sökte en praktikplats, snarare än ett arbete så gör det att jag hamnar lite längre ner på listan och de skulle höra av sig nästa vecka om jag får någon plats eller inte. Men som sagt: Jag är hursomhelst barnsligt glad över upplevelsen och jag tror faktiskt inte att det blir så tokigt att praktisera på Ålandstidningen(som är mitt andrahandsval) om jag inte får jobba med Mattias. Jag har gått med ett stort lèende inombords sen igårkväll då jag gick ifrån intervjun känns det som.

Mattias är, vågar jag nog säga, Sveriges bästa naturfotograf. Han kommer från Uppsala, i våras så såg du honom i dokumentären "Expedition Linné" som är en film till 300-årsminnet av en av världens viktigaste naturvetenskapsman och den behandlar bl.a frågan: Hur ska vi handla idag för att överleva i morgon? Något som Mattias brinner för. Han är den första svensk som fick med en bild på National Geographics omslag, detta var 1997 och bilden var på en silverbladapa från Borneo, sedan dess har 2(?) till av hans bilder publicerats på omslaget till tidningen. Han har även genomfört flera stora expeditioner till bl.a. Malaysia, Brasilien och Costa Rica, Ecuador, Panama, Indien, Brunei och Nigeria. Mattias är inte bara fotograf utan har har även gett ut ett flertal böcker, den senaste heter Viljans väg.

Jag är lite av ett uppslagsverk när det gäller Mattias och all denna information kan jag utantill och därför skriver jag inte ut någon källa. Hoppas du tyckte att det var lika intressant som jag tycker att det är att läsa om honom!

Förväntansfull

Jag blir ju aldrig nervös, så det är jag inte nu heller. Men jag är väldigt förväntansfull och om jag känner mig själv rätt så kommer nog fjärilarna i magen när jag ringer på porttelefonen..

Jag skulle ha träffat Peter Östlund idag kl 14.00 men han ringde skolan och sa att Mattias satt fast på en flygplats i Amsterdam och inte skulle hinna hem tills dess så vi sköt upp mötet till kl 18 istället. Nu ska jag äta och förbereda mig lite innan jag ska cykla ner på stan!

Jag återkommer om hur det gick..

Tjugondaknutsopasjulenut!

Idag är det den 13 jan och julutsopardag(rätta mig om jag har fel?). Det känns som att jag precis fick alla mina(två) julkort och jag har varken hunnit njuta av dem eller min lilla julgran(plast) ordentligt. Men idag ska jag packa ner dem och sen ta dem med hem igen på fredag, jag har nämligen mammas bil här i Uppsala nu.

I fredags kom Prinsen och nu har han precis farit, eller jag skjutsade honom till bussen för 1/2 tim sen. Vi har hunnit med att handla både inne i stan och i boländerna. Nu är det tomt igen och jag önskar att han aldrig hade farit.

Jag har en hel dag utan ngt inplanerat, det gör mig deprimerad. Funderar på att kanske fara ut till Rickeby till min moster och hälsa på, men samtidigt skulle jag vilja vara ensam. Det är fint väder idag så jag ska ivarjefall försöka ta mig ut och springa en sväng.

I morgon kl 14.00 - 14.30 ska jag på möte om min eventuella praktikplats. Jag har spanat in var jag ska gå in idag men jag kan inte hjälpa att det ändå pirrar lite i magen.


Nu är det slut

Slut på lata dagar. Inledde vårterminen 2008 med Engelska test. Jag har sirap i huvudet, alla hjärnceller har gått och lagt sig. Nu har jag 45 min Samhällskunskap kvar innan lunch och efter lunch får jag åka hem.

På fredag kommer Prinsen. Kanintevänta.

Farväl Åland

Snart far jag till Uppsala igen! Jag kommer hem nästa fredag, vi ses då.

Nu ska jag ringa Prinsen och säga hejdå.

Hemlängtan/Bortlängtan

Jag längtar till Uppsala lite. Det känns att jag inte bor på Åland på heltid. Här är jag lite femte hjulet. Fast i Uppsala är jag nog också lite femte hjulet. Det finns mer saker att göra i Uppsala och människorna är bättre. Jag är trött på den här skitholmen. Här finns det aldrig ngt att göra och allt man får höra hela tiden är skitsnack av människor som får en att må dåligt.

Vänner, vad är det?

Jullovet lider mot sitt slut..

Prinsen stiger upp tidigt på morgnarna nuförtiden medan jag bara ligger kvar i sängen och somnar om. Idga hade jag mobilen på ringning kl 9, då skulle jag stiga upp tänkte jag och få någonting gjort. Jag vaknade kl 12 istället av att mamma skrek nerifrån trappan och jag har inget minne av att mobilen ringde.. Ikväll kl 17 ska jag jobba, slutar 22 så då kommer Prinsen och hämtar mig(tror jag) och så far vi hem till mig och sover. Jag ska se över min ekonomi idag och kanske boka klippning. Det behövs verkligen.


Nyårsdagen

Förrätt, varmrätt, efterrätt. Jenny. Fina. Sara. Emmelie. Frida. Skratt. Smällare. Prat. Spel. Musik. Stan. Toffe. Dawson. Raketer. Kamera. Kevin. Kallt. Skrakvägen. Skjuts. Fest. Hemväg. Vända om. Devils. Dixie. Skrakvägen. Vildabär. Sandra. Jimmy. Skjuts. Fest. Hemväg. Vända om. Skrakvägen. Arken. Skjuts. Jenny. Roth. Ekoteket. Skjuts. Peter. Lukas. Emmelie. Linus. Trängsel. Polisen. Kungsö. Hammarland. Kungsö. Lukas. Hem. Godnatt 05:30!

Kort sammanfattning av nyåret 2007-2008. Det var okej.


RSS 2.0