Sista juni!

Idag är det den sista juni och för mig betydde det lön från Sparis. Jag är hemma på snabbvisit för att hämta lite grejor, ska till Toffe snart och bo med honom. Bäggan med Släggan(hans mamma, Birgitta) är på Houtskär och vi har planerat lite halvt att fara dit på lördag vi också för att hälsa på.

Nu ska jag åka in till Tobbes koja och köpa räkor!

Sol och bad

De här två senaste dagarna har spenderats ute i Lemland på stugan med mycket sol och bad. Eller, kanske inte så mycket av de senare men det har ivarjefall resulterat i tre dopp i havet; ett igår, som för övrigt var det första den här sommaren för min del, och två st idag. När jag inte har doppat min lekamen i det stora blå så har jag legat utanför min stuga på en madrass och solat och läst. Jag håller just nu på med Michael Connely's Fällan och jag tycker att den är väldigt bra. Att jag har blivit förkyld, antagligen smittat av Ludde, ledde till att jag igår sade godnatt redan vid 20:37. Men efter en god natts sömn så orkade jag med en dag till fylld med sol och bad och så lite skurning och skrubbning av stugan. Att skura min stuga gick ungefär på fem röda och nu är den som ny. Middagen bestod av grillad kyckling och efter att den avnjutits och att jag färgat slingor i min mammas hår(som förresten inte syndes alls) så tog jag bilen hem till Norrsunda och det är där som jag sitter nu och skriver detta förtjusande blogg-inlägg. Planerna för ikväll var att duscha, sy klart min klänning och ta den på mig och fara in till stan för en drink i glada vänners gemenskap(Kattis m.fl.). Den förstnämna punkten i listan klarades av gallant och utan problem eller svårigheter, men när det däremot gällde att sy klart min klänning så var Gud inte på min sida. Efter många obehagliga svordomar så har jag nu gett upp försöket med att få den klar idag. Jag känner dessutom att hälsan kunde vara bättre då jag just nu är väldigt snuvig och har ont i halsen. Jag har precis lämnat återbud till mina glada vänner och tänkte nu ringa mitt sällskap för natten för att meddela att det inte blir något sällskap.

Efter det tänkte jag inspektera kyl och frys i huset för att eventuellt hitta något att äta.

Tack och godnatt!

Semester

Nu har jag semester i en hel vecka! Det är antagligen den längsta sammanhängande ledigehten som jag kommer att ha den här sommaren, så jag passar på att njuta. Igår efter jobbet så for jag ut till stugan och spenderade kvällen och natten där. Nu är jag hemma för att hämta lite grejer och duscha, sen ska jag till Godby och träffa Kika angående fotokursen som jag ska hålla i augusti och efter det ska jag äta middag hemma hos Toffe. Vi ska förresten på kalas på lördag, Sandras mamma som samtidigt är Biggis vän, fyller år. Kalaset är ute i vikingabyn och vi ska tydligen få tidsenliga kläder att ha på oss när vi kommer dit, det kommer nog bli jättekul.

Idag skulle jag köpa ett par fejk foppa-tofflor på Sparis också. Letade länge innan jag hittade ett par som passade, med de var lite sönder så jag sa det till Majvor i kassan och hon sa att jag fick dem. Det var inte fy skam, även fast de bara kostade 5 € vanligtvis..

Nu ska jag hopp i duschen!

Uppe i ottan

Kl är 07:30 och jag ska snart fara iväg till Sparhallen och jobba. Regnet vräker ner ute så det känns inte helt fel att jobba en sådan dag, men när det regnar så brukar många komma och handla och det betyder att det kan bli mycket folk idag. Jag slutar 15:40 och vi är nog många på jobb så det ska nog gå bra. I morgon jobbar jag också mellan 7:050-15:40 och efter det så far jag ut till stugan och sover där ett par dagar och njuter av ledigheten.

Nu ska jag springa ut i regnet!

Önskelista

Nu är jag på jobb på Videobutiken och har passat på att knåpa ihop en önskelista med lite prylar som jag önskar mig till min födelsedag den 18 Juli.




Till bilen önskar jag en termometer som visar ute temperaturen, högtalare och en stereo som spelar mp3. Överdrag till sätena önskar jag mig också, dock inte rosa och med blommor på som de på bilden ovan..

Ett ordentligt stativ. Gärna med kulledshuvud t.ex. från Manfrotto. Det behöver inte vara av kolfiber som det på bilden.

Jag önskar mig en kameraväska av ryggsäcksmodell, lite liknande den på bilden som är från Lowepro. Den ska rymma åtminstone ett kamerahus, några objektiv, blixt och diverse andra tillbehör.

Ett vidvinkel objektiv. Det på bilden är ett Sigma 10-20/4-5,6. Det får inte vara ett EF-S objektiv eftersom det inte skulle passa på en canon 5d som jag eventuellt kommer att byta till i höst.

Boken Digitalfotografi - Andra delen av Scott Kelby. Och andra fotoböcker såklart!

Blommiga stövlar, liknande de från Marimekko.

Detta är allt jag har kommit på att jag skulle behöva. Uppdateringar kommer säker senare om jag kommer på fler saker som jag önskar mig. Förutom dessa saker som jag skrivit upp så blir jag såklart glad över kläder, pengar, kokböcker och vanliga böcker också. Kanske några fotoramar att ha bilder i..

Idag jobbar jag som sagt till kl 22, i morgon och på tisdag jobbar jag på Sparhallen och sedan är jag ledig i 6 dagar, de dagarna ska spenderas ute i Lemland på stugan och jag ska njuta av solen och den längsta ledighet som jag antagligen kommer att ha den här sommaren.

Och förresten så var min midsommar inge vidare.

Jobba jobba joooobbaaaa

Jobbar jag inte på det ena stället så jobbar jag på det andra. Idag har jag jobbat på Sparhallen och det ska jag göra i morgon och på torsdag också. P g a allt jobb så har jag ingen tid för bloggande heller så min önskelista kommer lite senare än beräknat..

Nu bor jag hos Grodan i några dagar, köpte tyg till en klänning idag som jag tänkte sy så jag har varit hemma ikväll och fixat lite på den. På torsdag kommer jag hem till Norrsunda igen och sover för sedan är det midsommar och den ska spendera ute på Kökar precis som förra året. Hoppas vädret blir bra också, men egentligen kvittar det för det finns ju regnkläder.

Idag fick jag reda på att intresset hade varit stort för foto-kursen för småbarn som jag ska hålla i början på augusti. Och så ska jag följa med Grodans mamma och Christer till Köpenhamn någonting. Det ska bli kul, om det blir av.


Från 10 till 22

Idag är jag flitig och jobbar. När klockan är 22 ikväll så har jag jobbat i 12 timmar! Ett halvt dygn med andra ord. Först var jag på Sparis till kl 18, sen när jag skulle hit till Videobutiken(där jag är nu) så hade jag ström torsk i bilen eftersom lyktorna stått på hela dagen. Jonna gav mig startström så jag kunde vara här kl 18.30.

Det var just in en tjej och köpte läsk som jag kände igen för att hon bodde på Vattholma under ett tag då jag bodde där. Jag är 80 % säker på att det var hon och hon verkade känna igen mig också men sade ingenting så jag gjorde inte det heller. Hon var en mystisk brud vill jag minnas. En dag så flyttade hon bara från Vattholma och ingen visste vart hon tagit vägen. Jag hörde även rykten om att hon lånat kläder av sin rumskompis som hon aldrig fick tillbaka. Jag tycker ivarjefall att det var dåligt av henne att inte hälsa.

Jag håller tummarna för fint väder tills i morgon, då ska jag ut till stugan och ligga i solen hela dagen och ta det lugnt. Njuta av att vara ledig en dag. Mitt liv går i högsta växeln just nu. Jag jobbar som en tok för det mesta, men jag trivs ganska bra med det. Jag hoppas på att jag kommer att ha tjänat lite pengar när det värsta är över, men samtidigt vill jag hinna njuta av sommaren.

2 timmar kvar innan jag får åka hem och somna bredvid Prinsen(?) i min säng.


1 månad och 4 dagar...

Snart är det bara en månad tills jag fyller 19. Det är i varje fall något att glädja sig åt när det är regn och rusk ute och jag sitter hemma ensam medan Grodan är ute och rojvar. Jag har redan fått en naturfotokurs av mamma och en blixt av min pappa. Nu önskar jag mig såklart lite saker till bilen och så lite foto utrustning såklart. Jag laddar upp en önskelista här lite senare, kanske den artonde?

Fredagsmys

Idag köpte jag en blixt till min kamera. Dyr var den och fattig blev jag, eller egentligen betalade pappa mestadelen(som 19-års present liksom) men nog sved det ändå i plånboken när 299€ försvann. Hoppas att jag tjänar in de pengarna på bondbrölloppet t.ex. om jag nu ska fota då, jag är lite osäker på om jag klarar det.

I morgon ska jag till Sparis och jobba mellan 9.45 och 18.05. Vad som händer senare på kvällen vet jag inte, på söndag jobbar jag samma tid och efter det ska jag till Videobutiken och sitta där en stund och jobba också. Undrar om pengarna börjar trilla in snart?

Nu har jag laddat upp med chips och dipp och så hyrde jag Michael Clayton. Nu ska jag mysa ensam-mys resten av kvällen och bara tänka på mig själv.

Var Grodan är, det vet jag inte för tillfället.

Naturfotokurs på Folkis

Efter en intensiv kurs i Naturfoto på Ålands folkhögskola så kan jag konstatera att jag reda kunde mycket men jag har också lärt mig mycket. Det har varit väldigt intensivt med lektioner från 9 på morgonen till 9 på kvällen men avbrott för lunch och middag.



Bilden ovanför tog jag på en liten talgoxunge när jag var till bilen för att hämta kameran, den satt på mitt tak så jag passade på att fota den. Den blev lite rädd för mig, som du kanske ser.. Strax efteråt så flög den iväg så tydligen var den inte skadad ivarjefall.

Det har varit fullt upp i mitt liv på sistone och jag har inte haft tid för bloggning. Jag har bl.a. köpt en ny bil. En Honda Civic -91, tycker om den jättemycket jämfört med Fiestan. Behöver du en Ford Fiesta från -84 eller känner du någon som gör det, så hör av dig. Du kan få den nästan gratis. En bild på nya bilen ska jag också försöka fixa så att ni vet vem ni ska hälsa på i fortsättningen!

Konstateranden

Sommarjobbet på Sparhallen har börjat, eller ja.. Inskolningen. Idag var andra dagen och jag är trött ändå in i märgen, det är mycket att lära sig och så måste jag väl säga att det samtidigt inte är mitt drömjobb. Efter två dagar vet jag att jag inte vill jobba på Sparis resten av livet, jag får försöka hålla ut resten av sommaren. Min omgivning blir lidande då jag är trött och grinig hela tiden, mest Prinsen förstås. Han tycker att jag är hemsk att vara med, tror jag. Vi bara missförstår varandra och så tar den ena illa upp så blir den andra arg. Ack, om man ändå hade fått sommarjobba på ÅT. Då hade jag nog inte varit såhär grinig och hemsk. Bara jag håller ut under morgondagen till så är det ett tag tills jag ska dit igen. På lördag ska jag servera på ett bröllop med Eva och på söndag börjar fotokursen på folkis, som  jag förresten inte alls ser fram emot då jag fick reda på att jag redan lärt mig det mesta av det vi ska prata om.. Blä, det är inte mycket kul som händer i mitt liv just nu och jag hoppas det blir bättre snart. I morgon kanske jag och Prinsen far ut till stugan och sover där en natt, då ska jag vila upp mig och sola så mycket jag hinner på lördagen.

Nu ska jag krypa ner hos Prinsen i soffan och pussa honom och säga förlåt för at jag är dum.

Efterlikna ljus

Idag steg jag upp med min prins kl 07:20. Jag har fotograferat lite och skickat in uppgifter till Kjell. Bl.a. den här efterlikna ljus-bilden. Bilden till vänster är från en Clarins-reklam som jag hittade i ett reklamblad på Ålandsfärjan, bilden till höger är mitt försök att härma den. Jag måste säga att jag inte kunde ha valt svårare bild att efterlikna, det mesta är redigerat i photoshop eftersom det var helt omöjligt att få ljuset exakt likadant.



Liknar den? Vad tycker du?

Scrap-sko!

None
Den här lilla söta skon fick lilla söta Cornelia av mig i försenad dop-present. Den var lite pillig att göra, tänkt på att göra hål för snören och knappar innan du limmar ihop den. Mönstret hittade jag på http://home-and-garden.webshots.com/photo/2207282090098854073lWZnhQ.  

RSS 2.0