Sol och jobb



Onsdagen 6e augusti är den första dagen som jag inte jobbar på Sparhallen på ungefär 2 veckor tror jag. Jag har jobbar tre helger i rad och kvällarna därimellan. På dagarna är jag ute på stugan och solar och njuter tillsammans med Toffe. Nu är vi hemma och ska sova här i Norrsunda inatt så jag kan göra en massa ärenden i stan i morgon.

Bilden är från sista rockoff-kvällen.

Jag undrar vem du är


När jag var på Allsången i Badhusparken i torsdags så sjöng Anna Reymers en fin sång som hennes pojkvän skrivit. Jag undrar vem du är, hette den och du kan lyssna på den här.

Nitton och en dag.

Jag har en ljuvlig födelsedag. Den började med att Toffe kom och väckte mig, så åt vi frukost på min lilla veranda. Visserligen så hade mamma lagat frukosten men det var Toffe som kom nedsnubblandes med den till mig. Mamma och Pappa kom och sjöng för mig, jag fick krämer och tvålar från Dermoshop och en summer till bilen som ska tjuta när jag har glömt lyktorna på. Toffe och jag badade bastu och fixade oss fina innan jag började rusta klart tårtan. Min kusin Anki var ner och grattade, Rasmus, Fredde också. Ludde, Eva och Cornelia kom mitt i dagen och stannade över middagen och tills kvällen. Så gjorde även Lukas och Peter. Emma och Malin var in en sväng på tårta, Birgitta också. På kvällen kom Jenny, Roth och Roths polare från Pargas, Brännis kom också en sväng.

Tack allihopa för att ni kom och sa grattis, och alla fina presenter förstås!

Förresten så var jag på Allsången i Badhusparken och fotade för Ålandstidningen i Torsdags. En perfekt födelsedagspresent var att min bild hamnade på förstasidan. Jag visade stolt upp tidningen för nästan alla mina gäster också tror jag.. Klicka på länken så kan du även titta på ett bildspel med några av de bilder jag tog! Och förresten så var Petter Lobråten(reporter på ÅT) in och handlade av mig idag och han sa att mina bilder hade fått mycket beröm på morgonmötet igår. Det berömmet kommer jag leva länge på.

Hursomhelst, om igår var en jättebra dag så svängde det när jag och Toffe skulle gå och lägga oss och vi kom på att det inte är länge kvar tills skolan börjar och jag måste tillbaka till Uppsala igen. 1 månad och 2 dagar för att vara exakt. Idag har jag jobbat på Sparis hela dagen och nu är jag trött och på dåligt humör. Toffe är ute och rojvar och jag jobbar i morgon så jag har absolut ingen ork att dricka ikväll. Jag vet inte vad det är med mig.

Nu ska jag äta glass, det är bra när man är på dåligt humör.

Grinig gräsänka

2 dagar kvar till min födelsedag och jag är hemma och ringer och bjuder folk på födelsedags-tårta på stugan på fredag. Eftersom jag fyller år mitt i sommaren så är jag van med att många är bortresta och inte kan komma, så har det alltid varit. Det gör mig lite ledsen - inte för att jag presenterna inte blir så många, utan för att här har jag bestyrat och köpt kakor, läsk och annat att bjuda på och så är det ingen som kan komma.

Och en av de viktigaste personerna i mitt liv lämnade mig igårkväll och for på kryssning till helsingfors istället. Det är inte nog med att jag är sjuk av oro att något ska hända, det skulle inte förvåna mig om han inte kommer hem inatt som han sa utan han far på nya äventyr och helt glömmer bort mig.

Men å andra sidan kanske jag bara är barnslig som tycker att min födelsedag är viktig.

Hard work work

Idag har jag jobbat från 09:45 till 18:05. När vi öppnade i morse så var det kö utanför, det säger en hel del om hur dagen har varit.. Det kunde dock ha varit värre, för idag har jag inte bara behövt sitta i kassan och det är skönt. Nu har jag en helkväll för mig själv. Jag har just ätit middag, lax och potatis med räk- och dillsås, mumsfillibabba var det. Jag har ett paket glass i frysen som jag ska festa på medan jag läser min bok, Nattens faror av Sandra Brown. I morgon jobbar jag samma tid och efter det far jag ut till Lemland igen.

Jag har pratat lite me Toffe idag, allt har gått bra såhär långt(peppar, peppar ta i trä!). Han har tappat mobilen i sjön(men inte sig själv, tackochlov!), och satt precis och åt på Föglö. I morgon kommer han hem, vi ska träffas ute på min stuga när jag slutar.


Här är en bild på Toffe i Vikinga-utstyrsel. Bilden är från när vi var på 40-års kalas till Camilla i Vikingabyn i Saltvik!

Hemma över helgen..

Vi hade det bra på Houtskär. Nu bor jag hemma alldeles ensam i två dagar, eftersom jag jobbar. Toffe är på Lappo, han åkte dit med Brännis, Stoffe och Talib i Talibs båt. De satt ch åt på restaurang när jag pratade med honom tidigare ikväll, i morgon åker de till Föglö och så kommer han hem på Söndag. Godegudgörsåattdetintehändernågot. Amen.

Nu ska jag tutta, i morgon jobbar jag mellan 9:45 och 18:05.

Tada-da-da-hej!

Klockan är just nu 08:22 och jag steg upp för 22 minuter sedan. Nu ska jag packa och fixa allting tills vi åker till Houtskär, båten går kl 12. Toffe ligger och sover ännu men när han vaknat ska vi handla med oss lite bullar och kakor så att vi har på båten, nog för att vi åker med Skiftet och den har Café men det är så dyrt där tyckte Bäggan med Släggan så vi köper med oss.

Igår jobbade jag från 10-18. Jag trodde aldrig dagen skulle ta slut, jag var så trött när jag kom hem så jag hade egentlige ingen lust med något partaj men vi for ivarjefall ut till Eckerö och grattade Emma och Helium. Emma fick en av fribljetterna till iTech som jag hade, den andra skulle jag ha haft själv med Robert ville så gärna köpa den mig så han köpte den. Vid 23-tiden for jag och Toffe hem. Jag hade jätteont i benen som vanligt, växtvärk, så det var nog lika bra att det inte blev något iTech för mig. Jag är pigg och glad nu istället så nu ska jag foträtta packa!

Vi ses på Tisdag!

Toffe klipper gräset..

..och jag sitter här och surfar. Som om jag inte hade någonting bättre för mig. Vi ska sova hemma i Norrsunda inatt, jag jobbar till kl 18 i morgon, efter det ska vi ut till Eckerö på kalas till Emmas stuga. Emma och Helium har fest där tillsammans och sedan ska vi på iTech i Kärringsund. På lördag far Toffe och jag till Houtskär!



Nu ska jag gå och äta popcorn i soffan med Prinsen (han kom just in).

RSS 2.0