What to do?

Jag som trodde att jag hade allt så klart för mig. Men nu vet jag inte alls som vanligt. Det enda jag vill är att fara in till torget vid 12 och titta på raketerna. Annars struntar jag i vad jag gör. Och de är det där med skjutsen.. Inte en jävel är nykter och de som är det har ingen bil. Så mitt största problem är hur jag ska ta mig hit och dit.

Jäla schit.

Nu ska jag städa mitt rum.

Sista dagen

Den sista dagen på år 2006 har börjat. Och vad ska jag ha som nyårslöfte i år?

It's time to bomb Saddam

Hur kan någon någonsin bestämma vem som får leva och vem som får dö? Vem är så viktig att han har rätt att släcka ett liv? Man skulle inte kunna ta livet av Saddam nog så många ggr för de liv som han har tagit. Därför tycker jag att man skulle spärra in honom på livstid. Så skulle han få sitta där och bli förnedrad och skämmas.

En liten julrysare..

Tio små tomtenissar

Midvinternattens köld är svår
Tio små nissar i djup snö går
Rävsax gömd under täcke vitt
Knipsar nisse av på mitt
Livsandar snart för honom tryter
I sitt eget blod han flyter

Nio små nissar i midnattstimma
Traskar fram i månlös dimma
Uggla hoar i sitt näste
Istapp lossna från sitt fäste
Nisse spetsas utav tappen
Tomte ligger död på trappen

Utanför dörren står gröten och ångar
Alla nissars intresse den fångar
Under stigande hunger de fatet sig nalka
En stackars tomte på kanten halka
Han simmar och kämpar sig svettig och blöt
Men sjunker likväl i kvicksandslik gröt

Många springor stugan har
Där små nissar in sig tar
Katten bakom dörren ruva
Slukar nisse med hull och luva
Misse slickar av från tand
Liten rest av tomtehand

Nissar nu mot julbord ila
Och strax sen uppför bordsben kila
När den sista tomten sig uppför
kanten hasar
Han tappar greppet och nedåt rasar
Nisse faller likt ett lod
Mattan färgas röd av blod

Nissar rusar runt i iver
Ty i magen hungern river
Nisse snavar på sitt skägg
Ramlar rakt på knivens egg
Lille nissen stackars saten
Rinner ut i sillsalaten

Fyra små nissar har festat på sill
Och nu törsten släcka vill
Mot glöggen de gå i samlad tropp
Och tar för sig varsin kopp
Nisse faller i glögghett hav
Likt skållad mandel nisses skinn faller av

Tre små nissar sig i granen svingar
Mellan ljus och änglavingar
Nisse sig för nära våga
Står snart uti ljusan låga
Lukta snart likt vidbränd stek
Ångrar då sin ystra lek

Två små nissar omkring sig tittar
Då en smällkaramel de hittar
Nisse mot smällkaramellen hoppas
Men för detta den ej stoppar
På golv, på väggar, på gardin med frans
Finns nu nisses hjärnsubstans

Husbonn´ stiger upp om natten
För att kasta lite vatten
Under husbonn´s tunga toffla
Nisse blir till krämig våffla
Snön ligger vit lite här och var
Inte en jävla tomte finns kvar!

66333-26


God jul!

Grattis!

66333-25


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN KIMMIE!




Slutspurten

En vecka kvar i skolan. Slutspurten. Den här veckan ska jag städa röven av mig också. Hurra för det.

Måndag: Slutar 17, men vi brukar få gå tidigare. Städ i tvättstugan och trappen.
Tisdag: Enda dagen som jag har tid över för att städa mitt rum, ungefär. Så det får väl bli det.
Onsdag: Städa korridoren 201-214 med Nella.
Torsdag: Städa i tvättstugan och trappen igen.
Fredag: Matte första timmen och sen jul-avlslutning. Hem med bussen från Willy's kl 13.00. JULLOV!

Föutom detta så ska jag hinna med att fixa det allra sista till mina julklappar. Sova får jag göra när jag dör.

And if I catch it coming back my way I'm gonna serve it to you

ida


Hemma bäst

Pizza i Norrtälje med Annie var trevligt. Nu är det sova som gäller för att samla krafter till julklapps-fixet i morgon.

Och just det.. Jag vill bli frisk.

april plätt i säng

ida

Nej nu

Inatt har jag sovit oroligt och drömt en hel del. Idag på dagen när jag vilade så drömde jag också. Men nu har jag ivarjefall bestämtmig för att åka tillbaka till Uppsala. Jag MÅSTE verkligen vara med på svenskan i morgon, det är bara att pina sig lite. Life is pain, get used to it. Tur att det blåser storm. Inte för att jag bryr mig, men det hade vart trevligt med en lugn båtresa eftersom jag antagligen kommer att vara helt slut ändå ikväll när jag kommer fram.

Jag har pratat med Emma idag, det känns som om jag uträttat någonting bra då.

Mat mat mat.

ida

Sjukling

Jag har stegring och känner mig allmänt dåsig så jag stannade hemma ikväll. Jag ska känna hur jag känner mig i morgon så fårjag se närjag åker tillbaka till Uppsala. Det värsta är att jag har prov på torsdag och fredag, då måste jag vara där och på tisdag har vi genomgång till svenska-provet. Visst är det skönt att vara hemma, så det känns faktiskt välkommet att ha nåt att skylla på för att få stanna hemma. Men just nu ger det mig bara ångest när jag tänker på att jag måste göra färdigt min power point presentation också.

Dagen före julafton är det bingolottouppesittarkväll hos mig med lite brudar. Glögg, pepparkaka och lite myspys, låter inte helt fel. Kanske bastu? Hoppas bara att det är bingolotto då, det brukar det ju vara.

På tisdag är det hursomhelst bara att bita ihop för då måste jag fara till Uppsala om jag ska skriva proven. Och det måste jag, så det spelar ingen roll hur sjuk jag är.

Jag har alla mina julklappar färdighandlade, det är skönt. Jag har lagt ut ungefär 1000 kr på mina julklappar i år. En helt rimlig summa, men så har jag bara köpt julklappar till min familj också. Och så Mette, men hon är väl lite familj? I fredags fick jag inte gå tidigare från skolan så att jag hann med den sista bussen till eckerölinjen (den går bara 2 ggr per dag från uppsala) så jag fick åka tåg in till sthlm, tunnelbana till tekniska och sedan buss från tekniska. Det är nog något jag inte gör igen ivarjefall för fy vad jobbigt det var att bära på allting. Nästa fredag tar jag bussen direkt till norrtälje istället.

Ludde sa Ida i torsdags. Mamma rindge upp mig i Uppsala så att jag fick höra när han sa det, gissa om jag inte ville komma hem änu mer då?

update

Jag trivs i mitt nya rum. 
På fredag så får jag inte gå tidigare från skolan så jag ska åka till norrtälje med buss kl typ 17.15 och sen åker jag båt-buss därifrån.

Bara så ni vet.

ida

Smells like teen spirit

I fredags så tänkte jag: "Nej nu skiter jag i det här!" och så for jag hem med 10-turen istället för 15-turen. Jag har börjat längta hem otroligt mycket på sista tiden. I veckan så ska jag flytta till mitt nya enkelrum på nedervnåningen, det ska bli kul. Jag ska försöka göra det riktigt mysigt. Har lånat 200 dvd filmer av Lukas också, av dem har jag valt ut 13 st som jag ska ta med mig till Uppsala och titta på när jag har tid. Det betyder att jag måste släpa med datorn i morgon också.

Jag sov både på bussen och båten på vägen hem och när jag kom hem så sov jag i två timmar till. Jag surfade lite och sedan såg jag på film med mamma och pappa. I samlarens spår. Den var spännande och jag var lite rädd.

Igår var det Lilla Jul och det brukar betyda marknad på Jan-Karlsgården och dit for vi även detta år. Mamma, jag, Eva och Ludde var där kl 10:10 och trodde att vi skulle vara först, men ack nej. Jag köpte honungsrostade mandlar och så träffade jag Markus Eriksson (studiehandledare, KHS). När vi hade tittat på allt som fanns att titta på så for vi hem och jag sov. Igen. På kvällen så var det middag i Kungsö och efter den så skjutsade Lukas mig till Jonas. Kul att träffa lite folk, jag hade faktiskt roligare än på länge. Lite senare så for vi till Jonte i Dalkarby, jag träffade Emma där. Det var jag inte beredd på. Tårar. Kl 01:30 så skjutsade Roth och Jenny hem mig. Tack för det.

Idag steg jag upp kl 11. Jag har bykit, strukit, städat, handlat och fixat idag. När jag städade på min toalett så hittade jag ett par gamla parfymer. En Oceanus parfym, undrar om inte den var min första egna parfym. Den doftade 5e och 6e klass, tyckte jag. En Date Street parfym, som jag köpte på öb en gång i tiden. När jag luktade på den så påmindes jag om fjortis-tiden. Det var så jag luktade då. Min Champion tröja, min långa halsduk och kaffe-rummet flög förbi min inre syn. Sen hittade jag en Date School parfym, också från öb. Den luktade Cindy, för det var så hon luktade i sjuan/åttan och flashbacks som skärsår i foten(?) dök upp.. Nog är det nästan så att man saknar de tiderna en aning?

I morgon är det omprovsdag på GUC eller IG-dagen. Det är då man gör alla prov som man har missat eller fått IG i. Jag har varken missat eller ått IG i nåt prov så jag är ledig då. Det betyder att jag åker tillbaka till uppsala i mrogon med 13:30-turen. Då hinner jag flytta också, så det inte blir så sent. Det blir en kort vecka och det är skönt.

Nu ska jag ta itu med städningen i mitt rum. Inte roligt.

Walkin on the beach, our toes in the sand

ida

Back and forth through my mind

Igårkväll var det klubbkväll på Åhléns. Jag var där. Jag hittade ett jättegulligt dynvar som det stod jag älskar dig på, format som ett hjärta liksom. "Det här vill jag köpa" tänkte jag. "Men till vem?" Jag kunde inte komma på någon så jag lade tillbaka dynvaret och så gick jag hem.

I wish I could still call you a friend
I'd give anything


ida

RSS 2.0