Du är för fin

Allting är hit och dit och upp och ner och jag vet varken ut eller in.

Pärlor åt svin?/ida

Over and over again

Sov hos Toffe inatt. Igen.
Körde honom på jobb i morse. Igen.
Ska och hämta honom efter jobbet. Igen.

Hansi var just hit och hälsade på. Vi fikade innan han skulle "fara vidare och prata". Han avbröt mig i mina städningsplaner som jag snart ska upptaga igen.

Gasen i botten
/ida

I hope you know

Allting känns meningslöst.

The smell of your skin lingers on me now/ida

Vad ska vi göra nu?

Sovmorgon.

Ångest.

Hem ljuva hem!

Nu ska jag krypa ner under mitt tjocka duntäcke i min lagomstora säng UTAN hårda fjädrar i madrassen. Och där ska jag sova sött.

Long Kiss Goodnight/ida

Exhastion

Bara för att jag känner att jag har ett stort överflöd av pengar just nu så har jag spenderat lite av dem idag. Jag köpte stövlar på Din Sko, strumpbyxor(så jag slipper frysa när jag cyklar) och knästrumpor att ha under stövlarna. Jag har cyklat som en tok idag också, hit och dit och överallt. I slutet av Digital Bild-lektionen så sa David till mig att jag har mycket frånvaro på den lektionen. Det visste jag ju själv också, jag tror att jag har varit i skolan hela dagen sammanlagt 3-4 torsdagar. Nu tyckte han att jag skulle försöka skärpa mig och vara närvarande lite fler torsdagar och fredagar, det ska jag försöka med också.

Ikväll ska jag städa och packa.

Beautiful world/ida

Countdown

Två skoldagar kvar innan det välbehövliga höstlovet. Och det har varit så mycket att göra. I morgon ska äntligen Emma och jag redovisa vårt mdk-arbete om hur svenska plitiker framställs i media. På fredag ska vi ha ett "prov" i svenska om de texter som vi jobbat med under hösten. Efter det så känns det som att jag kan andas ut lite grann. På höstlovet ska jag skriva min uppsats om Kanada på engelska också..

Snart är det halloween också. Jag har inte varit så sugen på att klä ut mig förrän jag började prata med Rasmus alldeles just. Det skulle vara perfekt om jag klädde ut mig till skolflicka, eftersom jag har det mesta som behövs hemma redan. Men ännu tuffare skulle det vara att vara utklädd till polis. Tur att jag har några dagar på mig hemma att fixa ihop ngnting..

I morgon är en jobbig dag, men jag ska in till stan efter skolan och köpa ett par stövlar tror jag. Sen är det så gott som helg. Eller nej, måste skriva och flumma massor på svenskan. Ångest. Men efter det är det i varje fall helg och då ska jag åka 807an till Norrtälje och hoppa på sthlmsbussen där och åka till båten!

Ignition/ida

Lush

När du ändå är i Uppsala ngngång. Passa på att titta in på Lush i S:t Per gallerian, de har massvis med handgjorda tvålar, ansiktsmasker, massageoljor, badbomber och annat mysigt. Det kostar inte skjortan, de värnar om miljön och INGET är testat på djur! Dessutom är personalen väldigt trevlig. Du kan även handla online på www.lush.se!

En tanke bara../ida

Räkna kråkor

Jag sitter i en datasal i skolan och väntar på att få redovisa vårt projektarbete. Små pubertala killar lever om som fan. 

Bloody Monday/ida

Tonight's the night

Ikväll är Anns födelsedagskalas på branddepån i Jomala. Jag ska dit men vette tusan vad jag ska ta på mig för kläder. Det får bli någon gammal trasa eftersom min peng pung är ganska tom just nu. Jag är faktiskt festsugen så jag hoppas att det blir kul! Ska bli roligt att vara med alla mina vänner som man inte annars är med lika ofta.

På måndag börjar jag kl 12 och det är lite tråkigt för jag skulle kunna ta första eckerö turen på måndag morgon, men jag har ingen bil och det går ingen buss från den turen. Kanske blir så att jag åker sthlms-bussen till Norrtälje och sen 807an. Men det skulle jag helst slippa.

We're gonna make it happen
/ida

I've just begun

Idag delade vi upp alla uppgifter mellan alla i gruppen och bestämde oss för att göra det mesta klart tills i morgon. Därför slutade vi efter lunch.

Jag har tvättat 3 maskiner, torktumlat, städat. Ikväll ska jag till Vattholma och se på House med Martina och då ska jag även passa på att fråga lite folk till vår statistiska undersökning. Så just nu känns det som att projektveckan går att leva med. Dessutom får jag fara hem på snabbvisit i morgon.

Having my fun/ida

Jag orkar inte mer

Idag har jag lämnat in cykeln på hjulhuset. 220 kr skulle det kosta att byta hela däcket. Överkomligt. Jag ska hämta ut den i morgon, vet ju ändå inte om jag kan cykla med foten.

Idag var också första dagen på projektveckan. Jag hatar den redan. Vad är ansvar för dig? Vad är omtanke och respekt för dig? Bara sånt där flum som jag har lärt mig att svenskarna gillar. Vi började med att se på en film också. The Power of One. Den var dålig, tyckte jag. Alla andra tyckte den var bra. Jag vet inte om jag sett en sämre film. Sömpiller.

Jätte motiverad till den här projektveckan är jag. Ska lägga fram förslaget i min grupp att vi jobbar stenhårt i morgon och på onsdag så vi blir helt färdiga och slipper skolan torsdag-fredag. Jag skulle inte tacka nej.

Vill inte vara kvar/
ida

Sweet Sunday

En ny skolvecka väntar. Den här vecka är det projektvecka och det betyder att vi inte har några läxor. Tack för det. Jag har mörkerkörning på onsdag så då kommer jag hem på en blixtvisit men far tillbara igen på torsdag morgon.

Det var en fin helg. Inget ångrat.

Historien rullar på och går från tårar till skratt/ida

Gul och Blå

Gårdagen hos Pampas. Roth, Svensken. Taxi, Arken. Halta, dansa. Kl 3, Toffe, Garaget. Kallt. Kl 4, Fireworks. Godnatt kl 5.

Kom hem för en timme sen, nu ska jag föna håret och fara på nya äventyr med mina blå klumpfot!

Klockan är åtta och jag börjar jobba klockan sju/ida

Don't Worry About a Thing Baby Doll

Dåligt jävla piss-humör. Skulle egentligen bara vilja gömma mig under täcket ikväll. Men jag ska ta min onda fot och hoppa iväg till Arken iallafall. Bita ihop och ha kul som aldrig förr.

I'm the man you've been dreaming of
/ida

Det är inte sant

Som om det inte kunde bli värre, att inte livet kunde bli tyngre och den här veckan inte kunde suga en mer purjolök så stukade jag foten på gympan idag. Vi spelade innebandy och jag steg snett. Jag har suttit på akuten på ackademiska hela eftermiddagen med gulle Emma som höll mig sällskap, bar mina väskor och hjälpte mig gå. En tor PUSS till henne för att hon är så jävla gullig mot mig! Ingenting var brutet men nu har jag foten lindad och så hoppar jag på kryckor. Jag kommer inte kunna vara med på drotten på väldigt änge och jag har fått intyg från läkaren att jag måste ha skjuts till skolan de närmaste 2 veckorna. Nu är jag så trött på det här så jag åker hem till Åland i morgon med bussen som går kl 8 från Willy's. Måste åka taxi dit också.

Nu är Maite och Emma på väg hit, vi ska gå till Shima och äta pizza. För det är jag värd.

/
ida

I want you on my team

Hjulhuset var ju såklart inte öppet. De var på mässa och hade därför stängt och hade haft det i en vecka. I morgon kl 9 öppnar de igen, men då är ju jag i skolan så jag måste gå dit med cykeln efter det. Sandra kommer hit och umgosas med mig imorgonkväll också. Jag måste ladda mitt busskort i morgon, köpa strumpbyxor och handla bröd. Jag är skyldig Kattis 100 kr för Adams present och lär väl bli skyldig mer när vi ska dela på Anns present också. Men efter Ann så hoppas jag att det dröjer ett tag innan ngn av mina vänner fyller år. Jag bli ruinerad av allt presentköpande. På fredag måste jag se till att jag har kontanter också när vi ska festa lite med Ann på båten, sen ska jag köpa snus till en kompis. På fredagkväll när jag kommit hem så blir det väl Arken igen, tredje fredagen i rad. Snart får det bli ett slut på allt det här. Jag får hålla hårt i kortet bara.

Nu är jag så trött så att jag skulle kunna stupa i säng. I morgon har jag veckans drygaste dag men det är snart fredag så jag biter ihop.

För jag behöver lite värme och det ska jag få../ida

Gud på min sida

PUNKA!

Och inte bara lite heller. Märkte i morse att bakdäcket på min cykel hade en spricka så att innerslangen stack ut. Så när jag skulle cykla hem idag så kom jag halvvägs innan sprickan hade blivit så stor så jag inte vågade cykla mer. Så jag svor lite och började leda cykeln. Då small innerslangen! Och jag föll ner på knä och tackade Gud för allting. Han vill att det ska vara lite svårt för mig..

Nu stressäter jag middag. Makaroner och korv UTAN ketchup. Allting dåligt på samam gång. Ska trasta iväg till Hjulhuset med cykelfanskapet och fråga om de kan fixa det till mig utan att jag blir skyldig en miljon. Skulle inte förvåna mig om han vill ha två..

Skitochpissochgrönaärter/ida

HATAR!!

Jag hatar skolan! Jag hatar svenskar, för att de älskar att köa. Jag hatar småbarn för det bara springer ivägen hela tiden. Jag hatar gamla otrevliga gubbar, bilister, busschaufförer.

Lite mer hat till folket
/ida

Kalender

Torsdag 11/10 Middag och mys med Sandra hemma hos mig.
Fredag 12/10 Buss till Norrtälje och hem med sista Eckerölinjen-turen. Festa för Ann.
Vecka 42 Projektvecka i skolan=inga läxor!
17/10 Mörkerkörning hemma på Åland kl 19 vilket betyder att jag åker hem med 15-turen.
20/10 Ansiktsbehandling på Påfågeln och Anns kalas.
Vecka 43 Vänta på lovet..
Vecka 44 Höstlov!

Det är allt viktigt som händer i mitt liv den närmaste framtiden innan det efterlängtade höstlovet!

Och i helgen hoppas jag på fireworks!/ida

Tist, måste kontsentrera!

Jag har haft svårt att koncentrera mig på sista tiden. Spelar ingen roll hur jag försöker lyssna, så vandrar ändå tankarna iväg långt långt långt bort. Jag är ngn annanstans hela tiden.

På torsdag den här veckan kommer Sandra och äter hos mig. Det ska bli trevligt. Annars har jag fullt upp varje kväll den här veckan.

Nu är det lunch!/ida

Måndag hela veckan

Den här vecan kunde inte ha börjat bättre. När mobilen ringde i morse så ville jag bara gömma mig och sova vidare men tog mig i kragen och gick till skolan i varjefall. Det var nog där ngnstans som jag inte ångrade att jag for till skolan. Loj(mattelärare) var inte i skolan och vihade ingen vikarie så jag gjorde mitt bästa och försökte räkna det mesta av lektionen. Bild & Form var inställt så jag och Emma satt i biblioteket en stund innan vi for ner på stan och åt på Max med Ronja, Louise och Jimmy. Sen cyklade vi tilbaka till skolan lagom till engelskan och sen slutade jag! Skönt med softar dag. Ikväll kl 19 ska jag fara till Vattholma och jobba på Mdk-arbetet med Emma, hon ska hjälpa mig med matteinlämningsuppgiften också som ska vara inne på onsdag.

Nästa vecka är det projektvecka, vet inte riktigt vad vi ska hitta på då, men vi ska inte ha vanliga lektioner och vi går alla dagar från 8.35 till 16, förutom onsdag då vi slutar 14.30. Det bästa av allt är att vi inte har några läxor, inga deadlines, inga inlämningsuppgifter. Underbart tycker jag. DESSUTOM har jag mörkerkörning hemma på Åland på onsdagen så det betyder att jag smiter från några lektioner på onsdagen och på torsdagmorgon. Man ska lära sig att uppskatta de små sakerna i ivet. Eller hur?

Nu är det dags för en powernap, tror jag bestämt.

The fairytale gone bad/ida

Helgen

Torsdags var jag till Sara Flöjts nya lägenhet på middag när jag kom från båten. Vi åkte lite bil sen, det var trevligt. Jag känner fina tjejer jag, jag säger då det.

I Fredags var jag till stan med Mimmi och köpte mina presenter till Cindy och Sofia(som jag senare på kvällen glömde hemma på köksbordet så pappa måsta komma med dem in till stan när jag var hos Sara). Jag hämtade ut mina bilder från GeFoto som jag lade i ett litet album där jag ska förvara mina favoritbilder. På kvällen for jag till Sara på förfest. Vi åkte taxi ut till hammarland där Sofia och Cindy hade kalaset. Nu när jag tänker efter så känns det inte som att jag var där speciellt länge.. Jag hann dricka bål och prata lite med Toffe i varjefall. Det är det jag kommer på nu att jag gjorde där. Åkte taxi in till Arken, träffade Emma en snabbis innan jag gick in. Hade faktiskt riktigt kul! Lite tjaffs. Men på det hela så hade jag jättekul. Kl 4 så gick jag och Hansi till Garaget och åt sen tog jag taxi hem och sov.

I Lördags så åkte jag med mamma in till stan kl 1 och for och pratade med Toffes mamma. Hon är, efter min mamma såklart, världens gulligaste mamma. Jag visade henne mina bilder och vi pratade en del innan jag åkte hem med Lukas. Peter, Lukas, jag och mamma åt middag hemma hos oss. Vi mätte blodtrycket på varandra(pappa har en sådan maskin lånad från sjukhuset) och kollade även pulsen. Min puls låg på 50-60 ngnting vill jag minnas när jag och Toffe lekte med maskinen. Den här dagen låg pulsen på 100(!) Jag tror det är för att jag hade lite krappis.. På kvällen for jag till Stoffe och umgosades lite med Toffe. Och de andra också som var där förstås.

Idag städade jag mitt rum. Kände mig tvingad till det sen Peter kallade mitt rum knarkarkvarten.. Jag tror aldrig att jag sett så mycket damm. Det var äckligt. Hittade grejor som tillhör Toffe, trodde jag gett allting till honom men tydligen inte. Jag har haft två st sängar a´ ca 1 m breda bredvid varandra i mitt rum, just för att båda Toffe och jag skulle ha rum i min säng. Sängen var lika lång som bred, man kunde lika gärna ligga tvärs över.. Men nu lär det knappast behövas mer, så jag flyttade bort sängen. Det kändes tungt. Nu har jag bara en 105 cm säng.

Jag var in till stan och umgosades med Toffe resten av tiden som jag hade kvar innan jag skulle fara ner till båten. Han bjöd mig på kebab och sen såg vi på tv hemma i hans rum. Det är skönt att vi inte är ovänner. Jag kommer alltid vara din vän, golle;)

Tiden läker alla sår/
ida

Here we go again

Helgen tänker jag berätta om en annan gång. NU måste jag städa mitt rum. Knarkarkvarten kallar Peter det. Men först måste jag nog vila lite..

God natt/ida

Ut med det gamla och in med det nya!

Igår så städade jag bort det gamla ur mitt liv. Raderade sms och kontakter. Plockade undan presenter och fotografier. Jag fick nog. Och det känns jättebra!

I hope you get to hell and Satan sticks a needle in your eye/
ida

Mom I'm Coming Home To You

Idag har jag gjort lite ärenden på stan, bytte bl.a. en klänning på H&M som mamma köpte till mig i Finland. Jag fick ett tillgodo kvitto på 149 kr. Nu ska jag ta det lugnt i ngn timme, äta lunch och sen cykla till bussen och fara hem till Åland. Bestämde mig för att strunta i skolan Tors-Fre den här veckan i Tisdags när jag mådde dåligt. Nu mår jag som en prinsessa men vill fara hem ändå.

Japp japp/ida

Steget efter

När du kommer så har jag redan gått.

Jamådulera!

Grattis till Cindy på födelsedagen! Och grattis till körkortet.. Och grattis i efterskott till Sofia, som också blev 18 för ngn dag sedan(är alldeles för osäker på vilket datum det var så därför är jag tyst..).

På fredag ska jag på Cindys och Sofias 18-års kalas till Torp-skolan. Hoppas det blir kul!

Hatten av/ida

You Don't Know How Sick You Make Me

När mobilen ringde i morse så vaknade jag upp till en jättedålig dag, troddde jag. Jag drog täcket över huvudet och somnade om, struntade i de två första lektionerna och for till skolan 11.30 istället för att ha Multimedia. Bestämde mig på vägen hem för att fara ner på stan och köpa ett linne som jag sett igår när jag var med Maite och Emma på Monki. Lukas ringde när jag stod i provrummet, han kommer hem till helgen. Ser fram emot att träffa honom. Köpte ett par strumpbyxor också, som jag ska ha på fredag. Har pratat med Rasmus, som tydligen också ska ut på fredag, honom ser jag också fram emot att träffa! Ringde Emma och gick till Storken för att träffa henne och Maite. Pluggade lite, pratade lite. Måste bara säga att Maite är den coolaste brudenjag känner. Önskar att jag kunde ha lite av hennes spanska temperament ibland. Hon är 20 år men har livserfarenhet som en som har levt mycket längre. 

Nu är jag hemma för att äta och sen ska jag till Vattholma och fixa MDK-arbetet med Emma. När jag kommer hem igen så ska jag städa, diska och packa.

Shadows walking in the crowd
We are lost and found


ida

Another Time

Idag har jag svävat på rosa moln, om man jämför med humöret igår. Men jag mår fortfarande jättedåligt.
Får inte får inte får inte tänka. Inte för mycket. Helst inte alls.

Jag vet precis vad jag borde göra, men jag tänker inte göra det Jag tänker göra som jag vill.

Är det såhär livet tänker vara hela tiden så vill jag fan inte vara med.

I don't wanna know it's over
Cause ignorance is bliss

ida

Fix me

Min svenskalärare sa en gång att det spelar ingen roll hur många vänner du har. Det du upplever är du ensam om att uppleva. Ingen känner det du känner och ingen förstår det du känner.
Man är alltid ensam med sina känslor.

I morse steg jag upp kl 9(tog en välbehövlig sovmorgon), med mina svullna röda ögon. Tänkte: "Vem har sagt att inte jag kan låtsas som om allt är jättebra?" och spacklade igen ögonen och klistrade på ett stort leende. Det gick inte så bra.

Nu önskar jag mig bara en pojke som kan komma hit och sova med mig när jag behöver det, som kan hålla mig i handen tills jag somnar och paja mig på ryggen när jag är ledsen.

Förresten så är Coldplay det enda jag kan lyssna på som inte påminner..

Nobody said it was easy
It's such a shame for us to part
Nobody said it was easy
No one ever said it would be this hard

ida

Numb

I morgon tar jag sovmorgon. Är helt känslomässigt utmattad just nu så jag ska försöka sova.

hope you had the time of your life

ida

RSS 2.0