Gott nytt år!

Ikväll blir det tjejmiddag i Kingsö hos Fina. Jag håller på och lagar eftrrätten i detta nu, ska snart börja fixa mig och sen fara dit. Jag har bestämt mig för att vara nykter även detta nyår, mest för att jag vill fotografera raketerna vid tolvslaget nu när jag har stativ. Efter tolv någongång ska jag sno nyckeln av Prinsen och fara hem till slottet(?) och tutta, eftersom han säkert lär rojva på till soluppgången. I morgon ska jag jobba 15-22 på videobutiken och sist jag var bakis och jobbade så var jag så trött så jag höll på och trillade av stolen så det är också en bidragande orsak till varför jag är nykter ikväll. Jag har väldigt låga förväntingarom kvällen faktiskt, och inte därför att jaag inte ska dricka - jag har faktiskt roligt utan sprit, utan för att det är lättare att bli imponerad om man har låga förväntingar från början.

Nu är kladdkakan i ugnen färdig!

ABBA - Happy New Year

Den som väntar på nånting gott..

..väntar alltid för länge.

Jag sitter och väntar på Prinsen. Tyvärr har Pampas invigt honom i tv-spelens underbara värld så jag får väl be för ett strömavbrott eller något.

DÖD åt tv-spelen..

Som vanligt

Juldagsutgången var inget spektakulärt. Men det dög. Jag var hos Jonas på förfest, i hans nya lägenhet(han är granne med min kusin Billy btw, just igårkväll var Peter och Lukas hos Billy..). Jag har inte så stora förväntningar på kvällarna längre så just denna kväll var som en i raden. Mariepark är sådär halvbra varje gång jag är dit. Det är alltid lång kö till barerna, dåligt ljud(inte för lågt, men det låter illa i mina öron), mestadels dålig musik och inte spelar dom önskningar(ivarjefall inte när Emma önskar Karatefylla), dessutom så finns ingenstans att vila öronen lite men ändå sitta ner och prata. Jag hade växtvärk till och från hela kvällen, såklart, och det var tjaffs som jag måste lägga mig i fast jag inte hade med saken att göra men blir man tillräckligt upprörd är det svårt att låta bli. Cindy måste nog vara den som är mest äkta av alla jag känner. Vad kan jag säga? Hon försöker verkligen vara rättvis och att hon brydde sig igår var så jävla bra gjort. Heja Cindy!

Jag(med växtvärk) och Prinsen började traska till Dixie lite över 3. Ann och Rasmus kom förbi just i rättan tid så vi liftade med dem, tack för det! Jag ställde mig i pizzarulle-kön men Prinsen skulle såklart ha en burgare och fick så i långa kön medan jag mumsade pizza. Det blåste storm, jag hade växtvärk och ville hem och sova. Somnade som en stock i Prinsens armar när vi kom hem och sov i ca 2 timmar och sen var jag pigg. Förstår inte att jag alltid sover dåligt efter att jag varit ut fast jag är så trött.

Kl 15 började jag jobba på videobutiken och här har jag suttit sen dess. Nu är klockan 5 i 10 och jag ska börja plocka in skyltar och sen ska jag HEM och SOVA! Utan Prinsen dock.. Men det får gå ändå.

Nu var det jul igen..

Det var en grön jul iår. Fast trevlig. Prinsen var med oss ute i Kungsö och firade. Lilla Prinsen var söt och fick en massa paket, såklart. Det är inte jag som är värst längre. Jag fick ett stativ och så lite andra fina saker. Ett halsband med ett hjärta i fick jag av Prinsen, som jag förresten skjutsade hem för en stund sen. Och jag saknar honom redan. Det är tomt när man är van att han ska vara här bredvid. Inatt gjorde han förresten sönder min himmelsäng, alltså inte sängen.. Bara upphängninsanordningen till himmlen. Han snackade nästan hål i huvudet på mig, lekte med ficklampan som han hade fått och jag skrattade åt honom.

Jag vill på mellandagsrea, Prinsen och jag har pratat om att kanske fara till Täby-centrum och handla lite kläder, men vad spelar det för roll hur billigt det är om man ändå inte har några pengar. Jag skulle dessutom vilja köpa ett Friskis & Svettis-kort och så skulle jag vilja gå ut ikväll.

Nu måste jag gå och bota mina sura tankar med pepparkakor eller något.

Bal på slottet

Idag hämtade jag ut min julklappsbild i 50x50 cm på GeFoto. Den blev för övrigt skitsnygg, nu måste jag bara beskära den lite innan jag kan rama in den och ge bort. Köpte det sista till mina andra julklappar så nu är allt färdigt att slå in. Ska skriva julkort till Prinsen, förresten så ska jag till Prinsens pappa(Kungen?) på middag ikväll och sen tror jag Prinsen kommer med hem till mig och håller mig sällskap eftersom jag måste vara hemma och hålla min farmor & co sällskap, som kommer och badar bastu och äter ostar..


Fika all day long

Vart så besviken på mig själv, och kakorna igår så jag gick och lade mig och somnade redan kl 22. Steg upp kvart i sju(!) och diskade och städade undan alla spår av de misslyckade kakorna, drack te och åt frukost i lugn och ro innan jag for iväg till skolan, via Willy's och köpte Digestive kex. När jag kom till skolan så påpekade Jimmy(såklart!) att Digestive kex kan man inte äta bara som de är, man måste ha ost eller ngt till. Jag hade praktiskt taget alltså tagit med mig bröd, men inget smör, och det skulle jag bjuda på när vi skulle fika, alla FOTO elever.

Gymnastiken var inställd så vi hade håltimme jättelänge, funderade ett tag på att strunta i mediekommunikationen och fara hem istället och städa lite innan jag for tillbaka på FOTO julfesten men sen så gick vi och vilade till andrummet istället. Det var precis vad jag behövde! Jag somnade en stund, trots att Jimmy(såklart) satt och kittlade mig under fötterna, sjöng och stampade takten med foten. Vi såg på Thankyou for Smoking på lektionen och sen var det som sagt FOTO julfest. Vi fikade, lyssnade på julmusik och vinnarna av foto-tävlingen utsågs. Jossan vann en fotobok med sin jättefina bild. Glad för hennes skull, hon var absolut en värdig vinnare. Alla deltagare fick fina priser så jag lovade mig själv att nästa fototävling så ska jag minsann också vara med i. Nu har jag magknip av allt fikande. Digestive kexen låg så gott som orörda när jag gick..

Jag ska nog göra det till en vana att stiga upp i god tid innan skolan förresten. Så jag hinner se på tv, äta frukost och göra mig färdig i lugn och ro. Nu fick jag ju bråttom i morse i varjefall..

Ikväll ska jag städa min garderob och packa och städa. I morgon är det julfest och sen hemresa som gäller!

Worthless

Dumma dumma dumma dumma kakor.

Och jag kan inte ens baka några enkla kakor.
Nu ska jag tröstäta degen.

Shopping

Idag slutade jag kl 11.45, då stannade jag kvar i skolan och åt jul-lunch och sen cyklade jag ner på stan med Tjorven(Emma) och Nalle Puh(Martina). Tjorven och Puh är världens långsammaste så jag lämnade dem i första butiken vi gått in i och sprang runt själv på stan och köpte alla saker jag skulle ha. Prinsens julklapp, bingolott och julaftonskläder till mig. När jag var färdig så hejjade jag på Tjorven och Puh och sen cyklade jag hem. Ikväll måste jag städa min garderob och så ska jag baka kakor tills i morgon. Det blir vanliga citronkakor, receptet hittade jag på recept.nu och det verkade enkelt.

Snart är det Fredag, tror jag.

Knasilur

Det var ngt lurt med den andra länken till min hemsida, denna borde funka..

Hemsida!

Nu är min hemsida så gott som färdig! Det finns fortfarande vissa saker som skulle behöva ändras, och såklart är min multimedia-lärare sjuk idag så det får jag ta efter jul. Jag kommer även att ladda upp den här hemsidan på min egen adress inom kort och där kommer också en blogg och en gästbok att finnas. Men den som väntar på något gott..

Dan, före dan, före dan, före dan...

Jag önskar att jag kunde börja varje dag med en sådan ansiktsbehandling som jag fick på SpAdlon i lördags. Det var avslappnande och jätteskönt! När jag var klar på SpAdon så gick jag hem till Toffe och väckte honom, så gick vi ner på stan och skulle handla julklappar. Eller det var Toffe som skulle handla klappar, jag lämnade in två bilder på GeFoto för framkallning och skulle agera smakråd till Toffe i hans handlande. Jag kom med massor av idéer och förslag men ingenting dög tyckte Toffe (fast det var inga dåliga idéer som jag kom med), så när butikerna stängde och vi hade fikat oss mätta på Robert's, så gick vi hem med de två stackars klapparna som Toffe ändå köpte. Läste tidningar och kikade lite på tv innan vi somnade bådatvå.

Jag for hem med mamma när hon slutade jobba och tillbringade kvällen framför den senaste Harry Potter-filmen med lite chips och dipp. Toffe kom sent till mig, vi pratade och såg lite på TV innan vi somnade och sov til halv 1 idag. Då förflyttade vi oss till soffan istället och låg där innan pappa tyckte att vi skulle gå ut och gå med hunden medan han for på födelsedagskalas till min morbror. Toffe och jag tänkte överraska med att laga middag, korv och potatismos. Men mitt i potatis-skalandet så kom pappa hem med två kebabrullar istället så vi sket i korven och moset och mådade i oss rullarna istället.

Nu är det bara en skolvecka kvar innan det efterlängtade lovet. Jag hoppas verkligen att veckan inte kommer att vara alltför ansträngande för då sjukanmäler jag mig och åker hem ngn dag tidigare.

Attans, sängen ska bäddas också innan jag får krypa ner i den.

En Spaus i vardagen

Hemma at last.

Snart ska jag fara iväg in till SpAdlon på behandling. Efter det ska jag gå hem till Toffe och släpa med onom på julklappshandling på stan. Ikväll skulle jag vilja mysa för mig själv framför senaste Harry Potter-filmen, jag köpte Estrellas pepparchips och citlöksdipp igår på Willys bara därför. Men vi får se hur det blir med den saken, kanske ska skjutsa lite på mamma?

Nu är det bara en vecka kvar i skolan innan jul. Tackgodegud för det.

Superhero

Igår var jag oslagbar.

Det var igår det. Tog sovmorgon. Hade världens tråkigaste gymnastik(teori). Ingen mediekommunikation utan lucia-tittande istället. Svår redigering på Digitala Bilden och nu sitter jag hemma med min Idol-uppsats. 200 ord skrivna, 200 ord kvar. Jag tror faktiskt inte att jag kommer bli färdig ikväll. Jag måste packa och öva på projekt och företagande-provet tills i morgon också. Uppsatsen får vänta tills nästa vecka.

Mum I'm coming home!
/ida

Potatisgratäng

Ikväll har jag ätit världens godaste potatisgratäng. Det var jag som gjorde den och jag har aldrig gjort det förut. Jag säger ju att jag är oslagbar idag..

Jag har utrotat berget av disk som låg på min diskbänk, läst på projekt & företagande-provet och nu håller jag på och skriver stödord till bokrecensionen som jag ska ha på svenskan. Idol-uppsatsen måste jag lämna tills i morgon, eller så kanske jag hinner börja på den lite senare..

Jag har fixat två bilder och lagt in dem på mitt usb-minne och så ska jag framkalla dem i helgen när jag kommer hem och ge bort i julklapp. Den ena bilden vill jag ha i 50 gr 50cm, jag hoppas GeFoto eller Foto Plus skriver ut så stort.

I morgon har teori istället för gymnastik, jag behöver inte packa ner några skor. Annars är det en lång dag i morgon igen, och massor att göra på kvällen. På fredag kommer pappa hit, vi ska ha utvecklingssamtal, han ska göra ärenden och sen ska vi storhandla på willys åt mig. Efter det åker vi hem, det ska bli skönt. Behandling på SpAdlon på lördag och sen ska jag och Toffe köpa julklappar tillsammans.



Hem ljuva hem

Kort skoldag idag igen. Skönt. Jag och Emma redovisade vår analys på en tidningsartikel och det gick bra. Jag fick tillbaka mitt CV som jag skrivit på Engelska, utan anmärkningar! Min lärare sa att det var ett MVG-arbete och berömde mig dessutom för min bildanalys på engelska, efter att jag kompletterade med några rader till. Idag känner jag mig ganska oslagbar med andra ord, hoppas det håller i sig.

Jag är snart klar med min hemsida på multimedian. Den ligger ännu på GUC's server men läraren sa att jag kunde få ta hem den och ladda upp den på min domän som jag har från tidigare. Jag har planerat att ha en blogg på den sidan också så då kommer jag inte att skriva på denna nå mer. Enda nackdelen är ju att för att kunna uppdatera bloggen så måste jag sitta vid denna dator och kan alltså inte uppdatera när jag är hemma på Åland. Men jag brukar ändå inte ha så mycket tid för datoriserande när jag är hemma. Hursomhelst så återkommer jag med adressen när det är fixat..

Idag och ikväll ska jag skriva idol-uppsatsen och öva på projekt & företagande-prov. Men innan detta så måste jag verkligen diska!

Detta är inte sant!

Klockan är bara 15 och det har redan börjat skymma här?! Klart jag vet att det är vinter nu(snöfri sådan) och att på vintern så är det mörkt längre tid än vad det är ljust. Men shit, inte har jag tänkt på tidigare att det börjar skymma redan kl 15..

Nåja, hade en ganska kort och inte alltför anrträngande dag idag. Jag hade förberett mig på en lång dag så jag hade med mig macka och allt i väskan, men Kjell bjöd på prinsess-tårta så mackan är ännu oäten. När jag kom hem så hade jag fått det andra numret av Kamera & Bild på prenumerationen jag köpte på mässan. Den ska jag läsa nu innan jag börjar med svenskan.. Vet att jag egentligen borde göra tvärtom men fot är roligare än svenska därför får svenska-uppgifterna vänta tills senare.

8 skoldagar kvar detta år
/ida

And this and this and this

Måndag och tillbaka i vardagen och rutinerna igen.

Detta ska göras:

Matteläxa
Svenskauppgifter
Projekt & företagande; prov
Multimedia; texter + annat material
Digital bild; ansiktsretusch-uppgift
Samhällskunskap; analysera tidningsartikel

Det är fullt upp hela veckan med andra ord.

Money money money

Är det något som jag verkligen inte kan så är det att spara pengar. Just nu har jag så dåligt med pengar så jag vet inte hur jag skulle klara mig om inte mamma och pappa fanns. Och det värsta är att jag inte vet vart allt tar vägen. Jag är fan inte den som köper en massa kläder, faktum är att jag inte vet när jag köpte ngt klädesplagg till mig själv sist. Jag är väl som vilken annan flicka som helst som skulle vilja ha några fina kläder i sin garderob, men sånt har inte jag. Jag hoppas verkligen att tomten har lite pengar till mig i säcken i år.

Nu är det bara två skolveckor kvar innan jullov. Jag har absolut ingen julkänsla. Önskar att tiden kunde gå lite långsammare ibland så känslan hinner infinna sig..

Det var en sak till..

Jag glömde helt bort vem som befann sig på Akademibokhandeln i Forum-gallerian igår och signerade böcker. Är så himla ledsen på mig själv för att jag glömde bort det och kom inte på vad jag skulle ha gjort förrän sent på kvällen. Jag har varit alldeles uppslukad av mitt besök och tänkt på annat.

Men jag har faktiskt en intervju den 14e januari..

Helgen i korthet(Prinsen & jag)

I fredags nä jag kom hem från skolan så kom jag hem till en Prins som låg och tittade på tv i min lägenhet. Vi lagade mat tillsammans; pommes frites och korv(vi har äntligen klurat ut hur min ugn fungerar) och sen gick vi till Ica och köpte Tosca ingredienser. Vi myste hela kvällen, såg på Kiss Kiss Bang Bang och åt Tosca-päron med glass och florrade i chips och dipp(för övrigt de godaste chipsen och den godaste dippen jag ätit i hela mitt liv tror jag, såklart finns chipsen inte hemma). Vi somnade sådär lagom sent efter lite tv-tittande och sov länge dagen därpå, eller till 11 i varje fall. Roth och Jenny var i Uppsala visste vi så vi bestämde träff med dem nere på stan och innan dess så cyklade vi iväg till posten för att posta ett paket, nu kunde vi inte posta det eftersom jag inte har plusgiro men vi slog i varje fall in de otympliga bildelarna.

image34

Nere på stan så gick vi i butiker allihopa. Jag hittade såklart massor med fina kläder, synd bara att jag är så pank. Jag tror även att Prinsen tyckte att det var lite kul när vi tittade på kläder till honom också. Vi åt på Max och kikade i några butiker till innan Prinsen & jag började tröttna så vi sa hejdå till Jenny och Roth och så drog vi hem. Lyxmiddagen bestod av äggröra och bacon. Och, såklart, tosca-persikor till efterätt. Mys, tv-tittande och lite massage och sen somnade vi ganska sent.

Och idag kl 13 så for han hem med bussen. Jag cyklade till IKEA och inhandlade lite saker som jag behöver till mina julklappar och nu är jag hemma igen. Det har varit en riktigt bra helg. Jag är så glad för att Prinsen kom och jag är så glad över at vi har kommit överens så bra. Nu är det tomt och tyst. Tråkigt. Hoppas du kommer igen, vännen.

Nu börjar vardagen igen och jag ska tvätta/ida

Solid

Nu ska jag snart hoppa på min springare(cykel) och susa iväg genom natten(kvällen) till Willy's och handla lite innan jag ska möta prinsen!

Vilken härlig dag!

Fåglarna kvittrar, solen skiner och allt är toppen. I morgon kommer min prins hit och det sr jag fram emot jättemycket. Jag är duktig i skolan och gör alla läxor i tid, känner absolut ingen ångest inför morgondagen! Dessutom började min internet fungera ikväll igen.. Nu sitter jag här och skriver ner mina positiva tankar om mitt perfekta liv eftersom jag läst alla böcker, skrivit alla uppsatser och läst alla läxor tills i morgon, dessutom så skurade jag rent min toalett i morse(jag kan nästan se min spegelbild i kaklet) och när allt detta är gjort så finns det ingenting annat som jag känner att jag behöver ta itu med! Lycka! När man är såhär glad som jag så är det lätt att man inte hinner med att äta middag heller, men vad gör väl det? Jag lever på glädje!

Ironi? Vad är det?/ida

Flitiga Ida

Det känns som om jag har varit väldigt effektiv denna dag. Jag var duktig på matten och räknade nästan färdigt alla uppgifter som dett var meningen att vi skulle göra, på multimedian så fick jag massor gjort på min hemsida och nu på foton så har jag pillat och klurat med mitt bildreportage(som jag för övrigt inte blev nöjd med men nu är det gjort).

Nu är jag ännu flitigare och skriver ett brev till Mattias som jag ska ge honom på lördag.

Jag undrar faktiskt om det inte är så att Ida betyder flitig?/ida

Tisdag

Hela bostadsområdet är utan internet. Så jag är inte ensam. Jag undrar dock om detta är guds sätt att säga till mig att jag sitter framför datorn för mycket? Igårkväll fick jag massor gjort när jag inte kunde sitta framför datorn. Handlade, tvättade, läxor.. Det värsta var att jag inte kunde redigera mitt bildreportage som jag ska lämna till Kjell idag.. Hoppas jag hinner med det innan dagen är slut.


Bra dag!

Jag vet inte var min plånbok med småpengar är och mitt internet fungerar inte hemma.

Min värld går under!
/ida

anxiety, dread, fear

Ännu en ångestfylld söndag. Fast det kanske är rätt åt mig för jag struntade ju i skolan i fredags och kom hem mitt i dagen istället för mitt i natten.. Jag har verkligen försökt få till bilder till mitt bildreportage men inte lyckats riktigt. Dessutom så glömde jag mitt vanliga objektiv i Uppsala och det skulle ha passat bättre till mörkerfotograferingen än mitt macro. Igårkväll regnade det och blåste massor så då blev jag hos Stoffe nästan hela kvällen istället.

Idag ska jag till Toffe på middag. Sen ska jag tillbaka till Uppsala igen, på onsdag är det omprovsdag och jag har inget omprov så jag är ledig. Då ska jag bara ligga och mysa i min säng tror jag. Och på torsdag så kommer kanske Toffe till mig, eller så kommer han på fredag. Hoppas det ivf.

Vad fan ska jag ta mig till nu?/ida

RSS 2.0