Till tomten..

image33
/ida 5 år

Digital bild

Nu har jag ditigital bild innan jag slutar kl 16.30. Då ska Tjorven och jag till Gallerix lagret och kika, hon är knäpp idag. Som vanligt. På lunchen rejsade jag hem i ilfart och bytte skor eftersom mina var blöta.

Hejdå

Rickeby INTE Rinkeby

Emma och jag var på mattesuga efter skolan och sen körde jag hemm henne, for själv till Rusta och köpte en julklapp till mamma innan jag for vidare ut till Rickeby till min moster. Där blev jag bjuden på middag; stekt lax, potatis och gräddfilssås. Mumsfillibabba smakade det! Vi såg lite på TV och sen bestämde jag mig för att åka hem för att inte bli så sen. Jag fick med mig Nannes gamla bord som jag ska ta med hem till pappa så han får fixa ben på det så ska jag ha det här i Uppsala istället för det lilla bordet jag har nu. Hursomhelst så var jag lite nervös för hur det skulle gå att köra när det regnade snöblandat regn och var spårigt på vägen, men det gick bra. Vägen dit är bred och stor och fin att köra på i alla väder(?).

Jag har tänkt hela veckan på att det är skönt att det ligger snö på marken så man inte ser parkeringsrutorna och kan fuska lite och ställa sig nästan varsomhelst. När jag kom hem ikväll så ångrade jag mig.. Jag fick klämma in mig mellan två bilar för att den ena bilen hade varit väldigt snål och parkerat nästan 1 m från bilen på andra sidan. Hursomhelst så var det jä-ävligt trångt men envis som man är så kör man ändå in i den pyttelilla parkeringen och kryper ut genom passagerardörren istället..

Förresten så undrar jag ibland om inte mitt tangentbord är strömförande..

A reason to start over new
/ida

Dumma!

Mitt USB-minne är cp och säger att ingen plats finns tillgänglig på det fastd et är helt tomt. Jag hatar datorerna i skolan och alla program som inte fungerar som man vill. Och jag måste skriva en text om mig själv som jag ska ha på min hemsida..

En bild från i lördags..
image32

Duärdtröttduärtröttduärtrött

Pheew.. Bildanalys är rena rama sömnpillret. Det pysslade vi med idag. Det har varit en lång skoldag och jag väntade bara på att få gå hem. Ikväll har jag vilat i sängen ett tag. Saknade motivation att stiga upp och göra ngt så jag dröjde kvar ett tag.. Nu är det dusch och sen diska och till sist lite matte, kankse.. I morgon ska jag på mattestuga och sen till moster Nanne som skulle bjuda på middag.

Dumma IKEA igårkväll. Jag som bara handlade småsaker som kostade lite tyckte jag, blev att kosta ganska mycket till slut. Jag hatar att vara fattig. Hur ska jag ha råd med alla julklappar?

Skillsmässa

Lång skoldag. Men det känns helt okej ändå för det var spännande att köra bil till och från skolan. Martina och Emma åkte med och nu ska jag snart plocka upp dem igen sås ka vi fara till skillsmässovaruhuset, som Toffe säger, IKEA alltså..

Givakt!

Tillbaka i Uppsala igen. Ikväl har jag kört hit med mammas bil eftersom hon är i Vasa den här veckan och inte behöver den. Jag har planerat att åka till Moster-Nanne i Rickeby och hälsa på ngt den här veckan. Hon har ett bord som jag ska kolla på och sen är IKEA med Emma och Martina ett måste.

I helgen så var jag ute och fotograferade frost med mitt macro-objektiv. Det var lite klurigt utan stativ men jag tror nog att jag fick några fina bilder com jag lägger upp här senare eller på bilddagboken. I Lördags så körde jag bil i stort sett hela kvällen, agerade lite chaufför och så passade jag på att ta Jenny med mig ut till Marsund och ta kort på bron. Den är himla vacker när det är mörkt! Men jag hade inget stativ och det hela blev ganska misslyckat, men jag planerar att återvända med ett stativ och mycket mer kläder - höll på att frysa ihjäl under de få minutrarna vi var där!

I morgon är en ny dag och en ny skolvecka. Måste ta itu med matten som jag missade förra veckan.. Jag saknar Toffe som ett hål i huvudet redan, men vi ses på fredag(?) igen och måndagar och tisdagar brukar ju faktiskt vara värst..

Erase and rewind/ida

Mission Impossible

Pappa försöker lära mamma hur hans GPS fungerar.
Skoja inte vilket mission impossible!

Sad story

image31
Det är mysigt med ljus!

Förste mal får kvarna

I morse kl 9 steg jag upp och for till polishuset och mötte Sandra Feuer. Vi gick hem till mig och såg på TV och åt toast innan vi gick vidare till Fyrishov för att vara med på den obligatoriska simningen. Det var trevligt att spendera lite tid med henne. Förra året så var vi alltid tillsammans; Feuer, Kajsa, Sandra och jag. Vi hängde ihop. Men nu så ses vi bara korta stunder i skolan. Vi borde inskaffa en dag som vi träffas och fikar eller bara umgås.. Det ska jag föreslå!

Inloggningsservern i skolan var paj så vi hade ingen digital bild och slutade någon timme tidigare istället. Jag är alldeles seg efter simningen så det satt inte helt fel. Ikväll ska jag packa, städa och göra läxor. Det är en vanlig torsdagkväll för mig alltså, jag ska tvätta också.

Lättare hjärta

image30

Vad skönt det är när man sätter sig ner och anstränger sig för att göra klart ett arbete och så får man det färdigt! Jag har hållit på och pysslat med mitt tidningskollage till bild & formen hela kvällen. Jag har rivit ur tidningar och limmat och pillat och nu är det äntligen färdigt. Det var rätt kul, men skulle jag ha vetat att det var som jobbigt så skulle jag nog ha gjort det enklare för mig.

Nu har jag bara resten kvar.

Danke Schön

Kort dag idag i skolan och det var nice. När jag kom hem så sa en tjej som jag mötte i trapphuset att jag hade fina stövlar. Sådant spontant så blir man glad av. Tack för det, vem du nu än är!

Changes

Man tror att man har så mycket men i morgon kan allt vara borta och ingenting vara som det brukar. Ta vara på det. Även om du är flera mil bort.

Things will never be the same again
/ida

Lågenergi

Igår så bytte jag glödlampa i min toalett till en sån där lågenergi lampa. Alla som har såna hemma vet att det tar ett tag för dem att börja lysa efter att man tryckt på strömbrytaren. Så är det även i min toalett nu: Jag springer dit, lägger på lampan och gör mina bestyr. I mörker. När min smart lågenergi lampa har börjat lysa med full kraft så är jag redan på väg därifrån och ska släcka.


Macro

Idag fick jag mitt macro-objektiv som jag beställde i fredags hos Scandinavian photo!
image29

Jag är lycklig!
/ida

Ajjabajja!

Jag vet inte riktigt vad det är med mig nu. Det brukar inte spela ngn roll för mig hur less jag är på skolan.. Jag brukar ändå pina mig iväg dit dag efter dag och vecka efter vecka även fast jag inte har ngn mamma hemma som tjatar på mig. Igår när jag vaknade så kändes inte matte så himla lockande så jag kackade på den lektionen och steg upp 1 tim senare istället. Ångrade inte det när jag fick reda på att projekt & företagande-kursen började samma dag och att jag skulle sluta kl 16.30 istället för 14.00 som jag gjort tidigare alla måndagar. Läraren och lektionen var rena rama sömnpillret men vi fick sluta 1 tim tidigare, tack och lov.

I morse när min mobil ringde kl 07.20. Så mådde jag lite illa och tänkte att det är minsann ursäkt nog för att få en sovmorgon, så jag ringde och sjukanmälde mig och sov vidare tills nu ungefär. Nu har jag dåligt samvete men Tjorven tycker att jag har orsak att vara hemma ibland när livet är tungt. Jag ska ivarjefall fara till skolan och gå på foto-lektionen till kl 12.25. Och detta med sovmorgnar ska jag inte göra till en vana. Det är tufft att vara sin egen mamma..

Jag är 18 år och gör vad jag vill
/ida

Catch up

Det var en bra helg, men alldeles för kort som vanligt. I fredags var jag på fotomässa i Nacka strand. Gjorde av med lite drygt 4000 kr på de två timmarna jag hann vara där innan jag åkte till Tekniska och tog bussen till Grisslehamn och Eckerölinjen. Jag beställde ett macro objektiv(som jag förresten hoppas kommer på posten i morgon), köpte en prenumeration på tre nr av kamera & bild för 50 kr och en kortläsare för 99 kr(mässpris).

Pontus Enhörning var med på båten hem. Jag var hem en snabbis efter lite grejor innan jag gav mig ut i halkan på väg till Toffe. Kvällen tillbringades hos Pampas och sedan for vi till Arken. Vid 2-tiden så hade Toffe och jag tröttnat så vi gick via Garaget innan vi gick vidare hem till Toffe och sov.

På lördagen så var det födelsedagskalas hos Stoffe, han blev glad över Gerts fredagsfräckisar som han fick av mig och det hela var mycket trevligt. Toffe fick för sig att han skulle till Indigo och jag följde med, vi träffade Jimmy och Robban en liten stund innan vi även denna natt gick hem vid 2-tiden.

Söndagen var som alla andra söndagar.

Ketchup/ida

Den kommande veckan..

Kräftan Vecka: 47 (2007-11-19 - 2007-11-25)
Att hitta nya vägar är ett av den här veckans roliga uppgifter för dig. Situationer förändras när du söker och upptäcker nya och annorlunda lösningar. Och när ett förhållande inte fungerar, så tänk på att det finns sex miljarder andra människor här på vår planet. Du kan vara övertygad om att en av dem är den stora kärleken.

Jag vill inte ha ngn annan/ida

Ångest

Hur mycket pengar ska man lägga ner på en present till en vän, som ändå inte är en väldigt nära vän? Jag har världens finaste present på g, men den kommer att kosta runt 270 kr och det är lite för myckt för min smak.. Någon som vill dela på kostnaden med mig?

Nu går jag hem!

Vi ska sy och vi ska klippa

Gymnasiebesöksdagar i skolan. Det betyder att vi bara har foto hela dagen idag och i morgon. Jag passar på att skriva mina uppsatser om Mattias Klum och pressetik. Kämpigt.

Det kommer vara skönt när det är över/
ida

Cry on my shoulder

Eftersom en vän till mig fyller år i helgen och jag inte har så överdrivet mycket pengar att handla presenter för så tänkte jag ge en bild som jag tagit själv. Sen såg jag att jag inte har tagit ngn fin bild själv som jag törs ge bort. Så där sket det sig.

Höstdepressionerna övergår i vinterdepressioner
/ida

Killingme softly

Min huvudvärk håller på och tar livet av mig så jag ska vila bort den. NU.


Dry your eyes mate

Matteläxan är gjord. Jag har börjat på uppsatsen om pressetik och uppsatsen om Mattias Klum är så gott som klar. Jag kan bara inte komma ihåg när den skulle vara inne.. Nu har jag också börjat pyssla med mitt kollage till Bild & formen. Så det går framåt..

Plenty more fish in the sea/ida

Don't Panic

Den här kvällen kommer ägnas åt plugg, plugg och plugg. Jag ska försöka jobba stenhårt den här veckan så att jag får det mesta avklarat som ska göras. Jag vet inte hur jag ska lösa detta med mitt yrkes/vardagsporträtt bara. Det får nog vänta tills på lördag när jag är hemma. Men vem jobbar på en lördag? Till reportaget har jag ingen aning om vad jag ska fotografera. Jag ska skriva, eller nej.. Förbättra en uppsats om Mattias Klum som jag skrev när jag gick på folkis. Tänkte göra det lätt för mig och bara skriva om den lite. På torsdag ska min uppsats om pressetik vara färdig också. Bäst att sätta igång..

Everybody here's got somebody to lean on
/ida

What can I do for you?

Jag ska sluta ställa upp för allt och alla hela tiden. Jag blir bara utnyttjad. Jag kan inte komma ihåg när det var ngn om gjorde ngt för mig sist. Eller jag kanske inte ser det själv. Nej, jag blir nog aldrig nöjd. Det är säkert många som gör saker för mig hela tiden. Jag väljer bara att inte se dem.

My home is in your arms
/ida

Kräftskiva

Kräftan (2007-11-11)      
Du kan få uppleva en besvikelse i kärleken nu. Du kanske hade för högt ställda förväntningar.

Besvikelser är min vardag/ida

Vad blir det för mat?

Lång dag i skolan och så är det kolsvart när man cyklar hem. Humöret på topp. Mette är i Uppsala hos Andreas så jag ska dit en sväng senare ikväll. Måste städa och packa ihop lite grejor. Först ska jag äta mat. Fiskpinnar. Åt det till middag igår och lunch idag och nu blir det fiskpinnar till middag igen. Jag kommer få Skörbjugg.

Det är så det ska va/ida

Ida <3 Magnus

Fyfan vad Magnus Betnér är skön! Kom prcis hem från föreställningen på Reginateatern. Jag skrattade så jag har alldeles ont i kinderna nu. Showen höll på i 2,5 timme och det var absolut värt pengarna! Jag ångrar dock att jag inte köpte en t-shirt..

Nu ska jag försöka sova, ska varva ner med en macka och kika lite på TV.

Ooh aah/ida

Inget är heligt

Idag blev jag äntligen färdig med min engelska uppsats om Kanada. Jag är inte nöjd men arbetet skulle ha varit inlämnat för en månad sedan så nu vågar jag inte skjuta upp det längre. One down, a thousand more to go. En presentation om en fotograf, ett yrkesporträtt, ett vardagsporträtt, bildreportage med minst 6 bilder, uppsats om pressetik, några förslagsbilder till utställningen på promat och ett bidrag till en fototävling med temat: "jag slog upp ögonen och såg.."

I morgon är det livslust dag i skolan. Det innebär Yoga, Kinesologi, Qigong och självförsvar. Det är en ganska kort dag, skönt. På kvällen ska är det fika med Tjorven, Martina och Cissi innan vi åker och ser på Inget är heligt - Magnus Betnér. Lite lycka i denna grå vardag!

Förresten så är det snart fredag kom jag att tänka på. Jag måste bara genomlida en Torsdag till innan dess. På fredag ska Tessi till Uppsala och då ska jag åka snålskjuts på henne till båten. Det ska bli skönt att slippa ta bussen till Norrtälje först.

Miss you like crazy/ida

You are my sunshine

I morgon ska jag, Tjorven, Martina och Cissi till Reginateatern och se på Magnus Betnér.


Timbaland feat. One Republic - Apologize

Gång på gång blir man sviken. När ska det sluta?
När ska man fatta att man inte ska vara så jävla barnsligt naiv?

It's too late to apologize
/ida

I love Åhléns

Idag kom mitt H&M clubkort. Och jag ångrar mig redan att jag gick med i skiten. För det första så går det inte att logga in på sin sida med sitt medlemsnummer och kod för jag vet inte exakt vad jag har för kod och inte går det att mejla koden till min mejladress för hela grejen verkar vara helt ogenomtänkt. Jag fick ivf 2 st 50 kronors checkar, en att handla för i butiken och en att handla för online. Men de gäller bara om man handlar för mer än 400 kr och det gör jag ju aldrig i butiken. Nä, bli inte H&M clubmedlem. Tacka vet jag Åhléns! Jag undrar hur man avslutar sitt medlemskap..

Idag vaknade jag med ett gulligt sms i inkorgen. Det är inte varje dag man gör det nuförtiden så det hade inte kunnat börja bättre. Hade matteprov första lektionen i skolan, jag gissar på ett G ungefär. Färglära med My efter det och sen Engelska. Jag blev lite orolig att jag skulle behöva presentera mitt land, som jag inte ens börjat arbeta med. Men jag slapp och tack för det.

Nu ska jag skriva en handlingslista och sen bär det av till Willy's med Martina. Efter det så ska jag skriva på mitt engelska-land, skulle tro att jag är ca 1 månad försenad med det arbetet..

En sång till alla dem
/ida

Nothing good about goodbye

Hejdå jävla skit Åland och hej jävla skit Uppsala!

Skitockså

Det är nu man skulle behöva ha en Toffe att prata med, och så finns han inte här..

Said I'll always be your friend/ida

Bara rullar fram

Sov hos Toffe med honom inatt. Fick sova vidare när han for på jobb kl 7.30 i morse. Vaknade igen till lunch ungefär och då for jag till Garaget och åt med Jenny, Sara, Matilda och Jessica. Vi var till lekplaneten och till Bazar efteråt, jag köpte en polismössa. Kaffe på Alida och sen for dom andra till Emmaus och jag gick till Magique och hittade inte några svarta shorts som jag ville ha så jag gick till min gamla skrutt fiesta, som jag för övrigt hade glömt att stänga av lyktorna på, och for till Lemland och tände ett ljus i en lykta på mormors grav. Nu är jag hemma.

Ikväll ska jag till Ann på förfest och sen ska jag till Mariepark. Tur att jag har fått studiebidrag idag annars skulle jag inte ha råd med annat än bara bark och rötter den här helgen. Snart kanske jag ska börja fixa mig också..

Nu är bollen hos dig
/ida

Horoskop

KRÄFTAN

22/6-22/7

Månen ger dig en sensuell och magisk dag. En fin dag för meditation och funderingar. Inte för spådomar.


Jag visste väl att det var ngt på g/ida


I'll just get back up

Det blev en mini-polis t-shirt, strumpbyxor, handklovar och fika på svarta katten med Pampas och Hansi idag. Jag kanske måste in en sväng till staden i morgon igen för att fullända min outfit.

Nu kom Ludde hit så nu ska jag pussa på honom lite och så ska jag fortsätta torka damm i mitt rum, som jag förresten har hållt på med hela veckan..

Can't bring me down/ida

Första November?!

Inatt sov jag ensam hemma i min säng första natten det här lovet och jag tyckte inte om det.

Idag är det den första november. Jag som tyckte att det var sommar alldeles just? Snart är julen här och när den är över så hoppas jag att det blir sommar igen fort som fan.

Idag ska jag in till stan och handla lite halloweenkläder. Kanske jag ska fika med Emma också, hon slutar kl 12.45 vill jag minnas. Men man vet ju aldrig med henne..

Nu ska jag i varje fall äta och klä på mig och sen ska jag ta mammas bil in till stan!

You can stand under my umbrella
/ida

RSS 2.0