MP1B, GUC

Var ska jag börja? Förra veckan flyttade jag till Uppsala. Boendet var väl inte riktigt som vi hade tänkt oss men det känns helt okej nu när man har vant sig. Kattis lämnade mig ensam över helgen och for på hundutställning. Jag hade tur och träffade Marie och hennes mamma från Sundsvall. Vi var ner på stan och hittade diverse cyklar.. Moster-Sundsvall och hennes man kom från Tierp och hälsade på Marie och Mamma-Sundsvall. De bjöd mig på mat och hjälpte mig att fixa ena däcket på min cykel. Det är människor som dem som gör världen till en bättre plats. De stannade bara över dagen och när de skulle fara hade de letat efter mig för att de skulle ge mig en kram och säga hejdå berättade Mamma-Sundsvall. Det var gulligt av dem och det var synd att jag hade ont i huvudet just då så jag låg inne och vilade...

Jag går i klass MP1B på GUC numera. Vi är ca 22 stycken i vår klass men jag känner inte riktigt att jag har något gemensamt med någon av dem. Inte vet jag om det beror på att jag är 1 år äldre än de flesta andra, för inte vet jag om jag är så mogen av mig.? Men jag känner mig ivarjefall lite mognare än de tjejer som jag har hängt med.

Jag kom hem till Åland i fredags, gissa om jag kände mig något svensk när jag missade busshållplatsen i Gottby? Jag satt och pratade med Kattis och Ann hela vägen och mittiallt så insåg jag att vi hade åkt förbi Gottby men jag visste inte var jag var. Jag steg bara av en hållplats för sent, fattar fortfarande inte hur jag lyckades egentligen.

I fredags åkte jag bil på stan med Jenny, Roth, Hansi och Sara. Det var kul att träffa dem, ni ska komma och hälsa på mig i Uppsala någon helg! Innan jag for hem från stan så var jag via Strandnäs och träffade Emma bl a. När jag kom hem så provade jag kläderna i mitt H&M paket som mamma hämtat ut. Allt sitter perfekt och jag är glad för det.

Igår var det lördag och då gjorde pappa och jag lite ärenden i stan. Träffade Peter och Eva(btw så har Peter vunnit en resa till Shanghai om en månad) på Select och bestämde att vi skulle komma till Kungsö på kaffe så dit for vi. Jag fick träffa lilla gulle Ludde och då blev jag glad. När mamma kom hem från jobbet så förde vi över pengar till mitt SEB-konto och vi betalade hyran för rummet. Jag har bara gjort av med 800 kr den här veckan i Uppsala, mamma trodde att allt skulle vara slut så där blev vi bådatvå lite positivt överraskade. Jag var på snabbvisit till Lukas och lånade en massa filmer av honom, skyndade mig hem igen och såg på Crash på TV1000.

Ikväll efter maten så far Kattis och jag till Uppsala igen. Jag tror att Adam skulle ta samma båt. Det ska bli kul att komma tillbaka fast samtidigt tråkigt att fara hemfrån igen.

Ring och messa gärna! Emma, Jenny, Julia och Mette har mitt svenska nummer så om du är desperat så kan du fråga någon av dem. Numret till min korridor är +4618261820, säg att du vill prata med Ida i 217 så får du tag på mig. Om du ringer till korridoren blir det billigast för mig.

Nu ska jag leta upp väskan med hjul på så att jag kan packa ner mina saker i den.


Sweetie

ida

Cindy

Jag är på jobb och Cindy är här, det är kul

I morgon är det hejdå.


Today

Idag har jag sytt upp mina byxor, eller nej.. Mamma gjorde det. Men jag såg på. Lukas var hem och hälsade på mig lite, bara för att jag inte har sett honom på skitlänge och jag ville träffa honom innan jag far till Uppsala. Det var kul med storebrorsbesök. Tidigare så var jag på middag till Julia. Makaronilådan var mumsfillibabba, faktiskt. Ungefär i klass med mammas lasagne, det säger väl sig självt? Det var trevligt att bli bjuden på middag sådär, det blir jag inte ofta.

I morgon så ska jag lägga ner alla sakerna i väskor och kassar. Jag ska träffa Emma efter att hon slutar och före jag far på jobb. I morgon far Kattis, undrar om hon är nervös? Jag ska ringa och kolla läget med henne i morgon, ifall det är nåt som jag behöver ta med eller så.


Over and out

ida

Under a sky of dust

Måndag, 3 dagar kvar. Jag byker byker byker. 4 maskiner. 1 down, 3 to go. Ska duscha och fara in till stan och hitta på nånting med Jenny. Ikväll ska jag packa.


Jag vet att du tror att du förstår vad jag sa men jag är inte säker på
att du fattade att vad du hörde inte var vad jag menade.

ida

Stormvind

Det blir inget Sverigefarande på måndag. Emma måste på träning. Lite synd, fast ganska bra också för då slipper jag oroa mig för att jag ska göra av med så mycket pengar. Kanske mamma låter mig beställa lite kläder från HM katalogen istället. Det är en bra uppfinning tycker jag. När man far till swe så måste man ju betala båt+buss+mat. Men beställer man från i-net eller en katalog så blir det ju billigare, på ett sätt. Betalar man med kort så blir det gratis. Eller hur?

Förändring i schemat med andra ord. I morgon ska jag jobba igen och få lite mera lön. Kanske flyttar hem från Lemland på måndag eller tisdag. Det ska bli lite skönt, lite sorgligt. Jag väntar på nästa sommar nu.


But our time is running out

ida

4 dagar

Idag är det 4 dagar kvar. Det börjar närma sig. Jag pratar med Julia Laapotti. Jag har hennes nummer så att jag kan ringa om saker går på tok. Det känns bra. Jag borde fixa en cykel, så skulle jag kunna cykla till skolan. Julia kunde visa mig. Jag ska samla på enkronor så att jag kan köpa klubbor också.

Det har verkligen varit skönt att slippa jobba den här veckan, eller nu jobbar jag ju.. Men det känns ändå som om det var längesen jag var här sist. I måndags så kom Billy, Ali, Tittie och Kakan ut till Lemland. Jag provade åka Knee-board, lättare än vattenskidor men tövlig som jag är så tog det ett tag innan jag fick in knixet med brädan också. Billy körde, men bytte sedan med Titte och då började det blåsa. Tittie körde i de stora vågorna och det skumpade som tusan. Så nu har jag haft ont i nacken, huvudet och ryggen hela veckan. Men om Billy ringde igen så skulle jag följa med en gång till. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång.

Har varit på picnic till Sandvikholm med Peter, Eva och Ludwig. De flyttade hem i veckan och det var lite tråkigt. Daniel kom i onsdags. Jag har varit ut och lagt nät med pappa, "Lägg i växel!" Ta ur växeln!". Sen har vi varit kattvakter till Ozzy, Nannes katt. Jag fick en chokladkaka för besväret. Igår var vi på äppelpaj och vaniljvisp till Nanne, sen åt vi kräftor.

Jag ska snart ringa till Emma Mattsson. Kanske när alla kunder har gått. Vi ska till Sverige på måndag.


I want it now

ida


HOOT

Jag skulle se på film idag tänkte jag. Men bilden flimrar så att jag blir tokig. Jag blev arg. Nu ser jag inte på någon film. Jag får väl läsa min bok.

Jag har en vän. Det är en gullig liten pojke som kommer in och hyr film och pratar med mig lite nu och då. Jag önskar han skulle stanna längre varje gång. Jag har tråkigt.


Jag orkar inte mer, vill inte vara kvar.
Jag längtar efter ledigt..

ida

Sweitot

Jag skulle skriva en blogg tänkte jag, men jag kommer intepå något viktigt att skriva.. I morgon är den sista dagen på Chefens semester, det betyder att jag får vara lite ledig istället. På måndag så ska jag kanske åka vattenskidor eller kneeboard med min kusin Billy. Det är snällt att han ringer och frågar, så jag hoppas att det är fint väder på måndag!

Jag har ca 9 timmars svettande i den här sunkiga butiken framför mig. Undrar hur många filmer jag hinner se?


Supermassive black hole

ida


Det här är början på slutet

Det här är början på slutet av den här sommaren. RockOff är över, juli är slut. Augusti är här. Jag hoppas att det blir en lång och vacker höst.

Jag jobbar till 22 ikväll som vanligt, Julia kommer hit tror jag.. Så går vi väl till badhusparken på avskedsparty. Kom dit om du inte har något annat för dig.

Jag borde jobba på min hållning, fy vad dålig den är!


shelter me from the storm

ida

Halli Hallå, Bulias käpp är blå!

"nej uuusch ida, jag börjar ju nästan gråta bara av att läsa om allt att du ska bli så svensk och att du inte kommer vara kvar här hemma :(. Och vi som knappt har hunnit träffas nu under sommaren... Jag kommer sakna dig massor! Och Kattis också :( blää. Hur ska jag klara mig?"

Inte gråta Julijet, innerst inne kommer jag alltid vara ålänning! Jag antar att vi syns i morgon.. Och sen får vi fortsätta att träffas lite nu och då! Det kommer inte vara samma sak som på folkis, men ingenting varar för evigt. Jag är glad att jag har lärt känna dig!

Idag är en mindre bra dag.


Though you only stayed a moment,
We all know that you're the one.

ida

Städa städa

Nu har jag läst ut den här boken också. 'Asyl' av Liza Marklund. Nu ska jag torka lite damm.

Den som säger att kärlek är det bästa som finns har nog aldrig varit riktigt skitnödig

ida


RSS 2.0