Holiday

Äntligen.

En skoldag kvar innan praktiken på måndag. Mdk-redovisningen gick okej idag, känns som en lättnad att det är över och ikväll har jag skissat ansikten till bilden i morgon också. Nu har jag inget kvar på mina "att-göra" listor. Det är riktigt skönt. Skulle väl vara att dammsuga lite, men vafan? Det är ingen som ska vara här på 6 veckor så det kommer vara lika dammigt igen när jag kommer tillbaka. Jag har i varje fall diskat och det är huvudsaken.

I morgon kommer Prinsen med mammas bil, Jonte skulle följa med också, och hämtar mig från skolan när jag slutar. Vi ska hämta Kattis, äta något och sedan åka hem till Åland med båten. Inget mer båt-åkande för mig på väldigt länge!

Men det är en fredag kvar. Fredag betyder Projekt & Företagande, Svenska, Klassråd och Estetisk verksamhet: Bild. Jag tror inte att det blir alltför jobbigt, även om det är en lång dag där egentlgen bara bilden är kul.


Upset

Jag är upprörd.

Ursäkta mig, jag ska ge mig ut på jakt efter en ny idol!

Cornelia & Ludwig

Den här bilden skickade jag just in till åt!
Visst är de söta!?

image37

Flitig Ida, continued.

Idag slutade jag kl 11.45, önskar att jag gjorde det varje dag. Jag åt lunch på skolan och sen åkte jag ner på stan och gick till tandläkaren. Jag har adrig haft tandläkarskräck, men sen jag flyttade till Uppsala och går till tandläkaren här så har jag nog bivit lite mindre positivt inställd till tandis, måste jag säga. Idag så röntgade hon mina tänder(hade jag aldrig vart med om förrän första gången jag var till tandläkaren här), det var obehagligt som vanligt. Sedan sa hon att jag hade tandsten och började krafsa bort det mellan mina tänder. Kändes som om hon skar med kniv på mitt tandkött, men jag uthärdade medan tårarna rann. Efteråt frågade hon mig lite om mina matvanor och sa att jag borde sluta med att dricka saft när jag är törstig. Jag nickade och höll med, men det tänker jag absolut inte göra. Jag kan sträcka mig till att använda tandtråd och borsta tänderna noga. Men siddu, matvanorna ändrar jag inte på.

Efteråt så gick jag och tröstshoppade lite till mig själv eftersom det gjorde så ont hos tandläkaren och tandgrejjorna jag fick av henne tröstade minsann ingenting. Jag var in på weekday och köpte ett par Cheap Monday för 50 kr. De var inte "to die for" (som MAD skulle ha sagt), men de dög åt mig och för 50 kr så var de kanon tyckte jag. Jag var in på SOLO också och köpte två par jeans till för 747 kr. Jag tycker att jag har gjort riktiga fynd idag, eftersom jag verligen behövde jeans.

När Kattis slutar skolan så ska jag cykla ner på stan och äta med henne på China River tror jag, eller ngn annan Kina-restaurang. Det ska bli jättegott! Och jo.. Grattis till Kattis, hon fyller 19 idag!

Ikväll ska jag planera planera planera mitt mdk-arbete om filmvåld. Jag pratade med min lärare om att jag tyckte att det skulle bli lite jobbigt att vara ensam och prata inför klassen. Tur att hon är väligt sympatisk, så hon uppmuntrade mig och sade att hon skulle stötta mig. Det är egentligen inte det att jag är blyg(eller jo, kanske lite).. Men jag är ju absolut ingen filmvåldsexpert och jag är rädd för att svenskarna(som fick lära sig debattera, analysera, diskutera redan som spädbarn) kommer att diskutera ut mig på något vis. Nu låter det bara löjligt, men vi får se hur det går. Packa ska jag också göra lite ikväll, måste börja stuva i god tid så jag kanske får med mig allt hem på fredag. På tal om det så hoppas jag att mamma kan komma och hämta mig, eller att hon åtminstone kan låna ut sin bil till prinsen så att han kan komma.. Han har blivit påkörd bakifrån och har fått en whiplash-skada så han är sjukskriven. Stackars Prinsen, PUSS!

Nu ska jag nog fika lite innan jag cyklar ner på stan igen och gör slut på mitt Gina Tricot presentkort och äter middag med Kattis.

Flitiga Ida

Skola igen 4 dagar. Och stress och massor att göra. Började veckan med ett matteprov som gick sådär, ligger antagligen på gränsen till IG som jag gjort hittills på mina matteprov. Idag var det faktiskt drygt med foto. Föreläsningen om Bildarkivet.se var helt okej men sen tvingades jag lyssna på vims-Kjell när han pratade om fotografering i studion. Hungrig var jag och huvudvärk fick jag, och inte tycker jag att jag lärde mig något speciellt nytt. Sen jag kom hem så har jag redigerat bilder på Cornelia och Ludwig så jag har det färdigt ivf.. Jag har valt ut några bilder på elever från Linné-skolan som jag ska skicka till dem, dock var det inte 11 st från studion som Kjell tyckte. Men jag valde dem jag är nöjd med och det blev 11 totalt med dem jag tog medan de sminkade varandra också. Det får duga tycker jag. Bilderna "Svartbäcken By Night" som jag och Emma tog en kväll innan lovet redigerade jag också en aning så jag är färdig med dem också.

Det som ger mig ångest är mitt mdk-arbete om filmvåld som jag jobbat med. Jag har skrivit en sammanfattning under lovet iallafall men på torsdag måste jag redovisa inför klassen helt ensam och det skulle jag helst slippa. Jag vet inte hur länge jag ska prata, vad jag ska prata om riktigt eller vad för hjälpmedel jag ska använda mig av.

Till råga på allt så bestämde jag och Kattis att vi ska ut i morgonkväll eftersom hon fyller år i morgon. Vi tänkte ta en drink på Shima här bredvid kanske och sen dra till People och kolla in det. Men efter många överväganden från min sida så kom jag på att jag har alldeles för mycket att göra för att kunna gå ut en kväll. Vi bestämde att vi skulle gå och äta Kina-mat, precis som förra året, istället. Jag känner mig lite dålig eftersom jag inte kommer ha råd att bjuda henne, men lovar bot och bättring.

Nu är det ivarjefall House som gäller, den enda pausen jag lär få denna vecka.

I wish it was friday.

Inget går som planerat

Inget har gått enligt planerna idag. Eller nästan inget. Tjorven och jag missade teatern som Maite var med i, för att busschauffören stannade en hållplats för sent och sedan så var Rosendals Gymnasiet ändå inte där vi trodde, eller var Tjorven trodde. Vi var till IKEA istället. Jag handlade lite ramar och en kudde ungefär. Vi strosade runt där nästa hela dagen så när jag äntligen kom hem så läste jag lite på mina prov(jag hatar), skissade lite på två st ansikten(som allra hastigast), åt och diskade innan jag gav mig ut på fotografering av Svartbäcken med Tjorven igen. Nu är jag äntligen hemma igen(det är en ny istid på kommande utanför) och jag har fortfarande massor som jag måste hinna med(vadfan sitter jag här för?!). Det får ta den tid det tar ikväll antar jag.

I morgon kommer jag hem!

Valentinesday!

Igårkväll fotade och skrattade jag och Tjorven massor. Idag låg jag länge i sängen innan jag steg upp.

För att jag inte ska ha så dåligt samvete över att jag inte är i skolan idag så ska jag ta itu med alla läxor jag har så jag slipper tänka på dem på sportlovet, allting förutom matten ska jag ha gjort.

Det blir mycket att göra denna lediga dag ändå. Snart ska jag och Emma iväg till Rosendals skolan och se på Maite i någon teater, efter det ska vi till IKEA och sen kanske vi tar en alla hjärtans dags-fika.

Ikväll blir det romantisk enmans middag. Kyckling och ris står på menyn, men ingen bearnesås.

Jag längtar hem.

Smyg-reklam

Klicka på länken och bli medlem i sms-landet om du vill

skicka sms gratis!

Jag ber om ursäkt för smyg-reklamen..

Svartbäcken by night

Nu ska jag pocka ihop alla mina kameragrejor och cykla iväg till Tjorven så ger vi oss iväg ut och dokumenterar SVartbäcken by night(samhälla-arbete). Jag somnade idag efter skolan så jag lär vara på g hela natten. I morgon tänker jag skolka och på fredag så smiter jag hem efter lunch. Sådetså. För ni får det fanimig va slut på detta!


Deeds of the day(so far)

När mitt alarm ringde i morse kl 06.45 så kändes det verkligen att det var måndagsmogon. Jag var trött som vanligt och tänkte ge måndagen en ny chans så jag ställde om alarmet och sov en halvtimme till. Andra gången alarmet ringde så hade jag ont i magen och så kom jag på att min Bild & Form-lärare hade sagt att alla frånvarande från dagens lektion inte skulle få någon frånvaro uppskriven så jag sket i den lektionen och då kunde jag lika gärna skita i matten också som vi har första lektionen. Så jag sov vidare väldigt länge innan jag steg upp för tredje gången, såg att solen sken och fåglarna kvittrade i vårdagen utanför mitt fönster. Tredje gången gillt alltså och den här måndagen har visat sig vara helt okej. Jag cyklade in till stan och hadlade ingredienser, eller vad tusan man kallar det, till mina alla hjärtans dags-kort. Material kanske är ett mer passande ord? Efter det cyklade jag till skolan, åt lunch(som förresten var under all kritik eftersom potatisen smakade skosula och fläsket var torrt), gick på engelskan(fick tillbaka mitt engelskaprov som jag inte var nöjd med resultatet på) och så hade jag projekt och företagande i ca en timme innan vi fick gå. Tackochlov att den kursen slutar vecka 9, lektionerna är rena rama sömnpillret trots at vi i genomsnitt får gå en timme tidigare än vanligt.

Jag handlade på vägen hem och sen har jag pysslat med mina kort hela kvällen. Vet inte om det blev så mycket att hänga i julgranen egentligen, men jag hoppas hursomhelst att mottagarna blir glada över tanken och arbetet jag har lagt ner. I morgon ska jag till posten och posta dem.

Innan det är läggdags så ska jag plugga på foto-provet som vi har i morgon och kanske räkna lite matte. Det blir inte några tidiga kvällar den här veckan, jag har ett mdk-arbete att sammanfatta och två prov att öva på. Men sen är det äntligen sportlov och jag kan pusta ut i hela 9 dagar innan nästa prov.


Ingen bebis

Ingen bebis har kommit ut ur Evas mage den här helgen heller. Så nu hoppas jag att den håller sig tills nästa vecka då jag har sportlov och kan komma och hälsa på till BB sen. Hursomhelst så var jag och bubblade till Kungsö igårkväll. Superduperskönt. Även om jag inte fick uppleva bubblorna, det blev nå knas med dem. Efteråt så fick jag huvudvärk, kanske inte tålde värmen så bra.. Och kände mig febrig så jag gick och lade mig redan vid 10, efter att vi kommit hem och jag läst min bok klart.

Lite före 4 inatt så ringde min prins, som hade varit på kryssning hela helgen och precis kommit hem. Han sa att han var på väg till mig och frågade om jag skulle komma och hämta honom eller om han var tvungen att ta taxi. Yrvaken som jag var så frågade jag om ingen kunde skjutsa honom(jag trodde INTE att han skulle komma mitt i natten utan att han skulle komma över idag på dagen innan jag for till Uppsala). Det slutade ivarjefall med att han tog en taxi till mig och var här lite efter 4. Jag bjöd honom på en micropizza och sen sluddrade han något oförståeligt innan han somnade som en stock och snarkade mig i örat och knäade mig i ryggen resten av natten. Jag har bestämt att han ska få sova ungefär 1 tim till innan jag går upp och väcker min prins!

Gräsänka

Min prins är på kryssning med Birka, han for i morse kl 10. Han kommer hem inatt ngn gång, så vi KANSKE ses i morgon. Man ska inte hoppas på för mycket. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var besviken.

Hursomhelst så tänkte jag bara ta det lugnt och göra alla mina läxor, sola, läsa min bok. Ikväll ska jag på middag till min farmor och efteråt så skulle jag vilja fara till Kungsö och hälsa på. Skulle vilja bubbla i deras nya bubbel-badkar och kanske bada i bastun. Måste fråga peppe.. Hoppas att de inte har för mycket att göra med bäbisen, för den kommer nog snart tror jag..


Ajjabajja Ida!

Ångest är min vardag nuförtiden.

Varför kan inte jag vara en av dem som har tusen olika saker på gång och ändå aldrig lider av att orken tar slut? Varför orkar inte jag engagera mig helhjärtat i alla saker? Varför ser inte jag att det kommer ut någonting bra av alla mina ansträngningar? Varför ser jag inte möjligheterna istället för alla problem? Varför räcker min tid bara till skolan och läxor? När alla andra verkar ha tid med att ta hand om sig själv, träna, roa sig och dessutom alla prov/läxor och ändå sova tillräckligt mycket per natt? Varför är inte jag en sådan som mår bäst av 6 timmars sömn istället för 9 och ibland mer?

Jag är kung på att skjuta upp saker. Ikväll sov jag bort halva kvällen trots alla måsten jag har på halsen:
  • Skriva ett CV.
  • Öva på engelska-, FOTO-, svenska- och projekt & företagandeprov.
  • Skissa ansikten till Bild & Form.
  • Dokumentera Gränby Centrum.
  • Forska om medievåld i filmer.
  • Fotografera blommor på ljusbord.
Den sista punkten är iochförsig inget måste eftersom jag själv frågat Kjell om han kan hjälpa mig på onsdageftermiddag i studion. Det ska bli riktigt kul, tills dess måste jag även handla blommor.

Nu är klockan 00:36 och jag har faktiskt hunnit med att forska lite om Shakespeare, som vi har prov om på engelska på onsdag. Jag har skrivit mitt CV, även om det behöver en hel del finjusteringar och så har jag dessutom pillat lite i photoshop.

Det märkliga är att jag alltid brukar bli arg, irriterad och besviken på mig själv  när jag lyckas sova bort en del av kvällen såhär. Men just ikväll så har jag pratat massor med min prins, vilken jag tror har bidragit till att jag ändå är väldigt glad och positiv. Nu jävlar! Hinner alla andra, så varför skulle inte jag hinna med alla mina måsten? Det är aldrig för sent att ändra sig!

Tack och godnatt!

Nya Kom igång-salladen

http://www.alandstidningen.ax/article.con?id=6223&iPage=55

Köp den inte!

Den smakar vidrigt illa! Jag är verkligen inget stort fan av bönor och den här salladen innehöll väldigt mycket olika sorters bönor, men jag gav dem en chans. Det enda som var ätbart var den snålt tilltagna kycklingen och de torkade aprikoserna. Ändå smakade inte kycklingen något och aprikoserna smakade gammal skosula. Inte ens dressingen var god! Den var sur och smaklös. Jag satt och rös av obehag medan jag åt, men nu har jag gett upp. Kom igång-salladen åker direkt i soporna!

RSS 2.0