Släck lampan!

Släck lyset ikväll.

Smygreklam!

      

Är du intresserad av naturfotografi?

image48

Anmäl dig till en sommarkurs i digitalfoto!

http://www.afhs.ax/sommarkurser.html

Kursen är på Ålands Folkhögskola och leds av Andy Horner som är en internationellt känd naturfotograf. Kursen är den 8/6 -12/6, alltså 5 dagar. Om vädret tillåter så ordnas även ett sälsfari. Jag har precis anmält mig men försöker rekrytera fler så att kursen över huvudtaget ordnas

För mina svenska vänner kan jag berätta att du skulle missa de 2 sista skoldagarna om du anmäler dig till kursen, för det tycker jag verkligen att du ska göra. 250 € (ca 2500 kr) kostar hela kursen med rum på skolans internat och helpension.

Tjorven, Jimmy, Petter, Cicci, Jossan, Amanda, Anki, MAD, Mimi! Och alla ni andra!

Blanketter finns att skriva ut på länken här ovanför!

   

DJ Simolin

Jag är på jobb igen, för sista gången det här påsklovet, och första kunden för dagen var Patrik Simolin. Han hyrde några filmer med två vänner och sen bjöd han mig på iTech den 5 april. Det är genom min kusin, Anki, som jag lärt känna honom så nu ska hon och jag på iTech om två veckor.

Jag slutar kl 17 och då ska jag på middag hem till Toffe och sen ska vi på födelsedagskalas till Jimmy. Hoppas han blir glad för presenten som jag fixat.. Om Toffe skulle haft present-ansvaret skulle det nog inte ha blivit någonting..

Vad vore världen utan oss kvinnor?
-Presentlöst.

Planerna i stöpet

Jag som hade planerat låna hem Michael Clayton och se på den, med Prinsen eller själv, ikväll. Men så var Joppe just in och lånade den, attans! Jag är inte så fräck att jag lägger undan filmer till mig själv som jag planerar att se utan jag ser ut någon som verkar bra och så hoppas jag att ingen annan kommer och hyr den innan jag slutar jobba. Men det fungerade alltså inte ikväll.
image47
Har du sett den här filmen, var den bra?

..och varför går det inte att få texten att anpassa sig till bilden och omge den sådär fint? Eller är det jag som inte fattar?

Noll, zero, nada.

image46

Det var längesen jag fick någon vacker, liten, blänkande pokal av Adidas för att jag varit så duktigoch sprungit så långt, mycket eller länge. Men å andra sidan så var det längesen jag var ut också.. En vecka sedan senast. Men vad gör man när motivationen och orken är på noll? Hela helgen gick åt till att återhämta sig från veckan och framförallt från fredagen. Usch och fy för att ge sig ut på kvällarna i mörkret och i snön och springa, hujedamig. Men jag lovar bot och bättring, som vanligt. Den här veckan har jag hoppat över 2 planerade pass. I morgon ska jag bannemig ge mig ut och springa tills lungorna blöder och fotsulorna bränner. Idag har jag jobbat i stort sett hela dagen, inget tungt jobb men ändå, så jag har inte hunnit. Annars har jag funderat på att gå upp tidigare och ge mig ut på morgnarna eftersom jag alltid anser mig vara så trött och slut på kvällarna och ändå inte orkar.

Hur fasen gör alla andra som är duktiga motionärer?

Ida <3 åt's arkiv


image45

Smälter du, som jag?

Skivomslag

Igår så frågade Kevin, Toffes lillebror, mig om jag skulle vilja fotografera han och hans Dephteria till deras skivomslag(?). Jag har inget att göra nu så därför surfar jag runt och tittar på olika skivomslag men hittar inte ett enda snyggt så man kunde få en idé. Hoppas killarna i Dephteria vet precis hur de vill ha det, för jag har ingen aning om hur jag skulle göra deras omslag. Nåja, vi får se om det blir av. Det skulle vara jättekul och jag skulle gärna göra det ivarjefall.

Om en halvtimme ska jag ut ed Sandra Widing och fotografera en Ronny Häggblom som planerar ett lyxkvarter vid Slemmern. Ikväll ska jag städa mitt rum(det ser ut som en knarkarkvart nu igen), springa och sen äta våfflor hos Toffe.

Snart är det påsk och jag ska inte göra något speciellt förutom att jobba. Varje dag. Torsdag kväll, fredag dag, lördag kväll och söndag dag. Men jag lär väl få lite stålers så det är helt ok.

Drottningen!

Jag letade vidare i åt's arkiv och hittade Prinsens mamma(Drottningen)!
image44

Kolla in hennes blogg!

MAD är på!

Postat av: mad

lätt att jag ska bli med! vänta bara när sidan slutar krångla så kommer det uppdatering :D

2008-mar-17 @ 22:51
URL: http://madelenkatinka.blogspot.com


Nu är det er tur!

MimmiF, CindyD, Giz, SaraFlojt, JennyH.

Gå in på adidas running coach och få ett personligt träningsprogram!

..Själv så hoppade jag över träningen igår, trots att jag flyttat fram den. Skulle kunna flytta fram den ytterligare en dag men jag har andra planer för ikväll. Jag ska byka och städa och kanske hälsa på i Kungsö med Grodan(Prinsen).

Förresten så har jag fått många kommentarer om min outfit idag. Borde kanske fixa en bild så ni får se hur "rätt" jag är idag(skämt åsido).

Just nu så sitter jag och väntar på att något ska hända. Kanske att Sebba kommer tillbaka från lunchen så att vi kan fara ut och fotografera en Hans i Geta med hans Mustang. På tal om fotografera så fotade jag en tuff tant i Dalkarby igår och bilden som jag tog på Elis och Ladyhus Demilo är i tidningen idag. Bilden var riktigt fin, tyckte JP. Det tycker jag med.

Stanna, det är trafikpolisen!

Slår ihjäl lite tid genom att kika i åt's arkiv igen..
image43
"Trafikpoliserna Christoffer Lindqvist och Sandra Henriksson"

Now we're talking vidvinkel!

Daniel skröt om sitt vidvinkel objektiv.
image42



































Ett sånt vill jag också ha..

ÅT's arkiv

Jag har knåpat ihop ett kollage av gamla bilder på kompisar ur Ålandstidningens arkiv!
image41

Känner du igen dig själv?

Jacob

image40

Jacob vann en tävling så jag fotograferade honom i studion igår.

Årets bild!

Kolla in årets bilder år 2007!

Hurtbulle

I morgon står det: "Spring 10 min, gå 2 min. Upprepa 3 ggr." På mitt träningsprogram, precis samma program som jag sprang igår alltså. Det gick jättebra, fast det var ju såklart jobbigt och jag var helt slut hela dagen(nu vet jag att jag i fortsättningen inte ska springa på morgonen utan på kvällen istället). I morgon ska jag ta ett par andra skor, som jag förhoppningsvis inte får skavsår av och så ska jag försöka att inte fuska det minsta. Här nedanför kan du se mitt schema!
image39

Här har du länken igen, ifall du ännu inte gjort ett eget personligt träningsprogram ännu! Skulle vara kul om fler hakade på och skrev lite om hur det går i sina bloggar..

MAD, MimmiF, CindyD, Giz, SaraFlojt, JennyH.

Lämna en kommentar om när ni börjar!;)

Slit och släp

Om gårdagen var "jobbardagen from hell" så har jobbet idag gått som smort. Det är inte jättestressigt och inga svåra jobb(även om jag inte är nöjd med gruppbilden som jag tog i Mariehamns k:a). När jag slutar på åt så ska jag gå och handla mat(pizza, tror jag) och sen gå vidare till nästa jobb på videobutiken där jag ska sitta tills ikväll kl 22.

Slit och släp, som sagt. Men jag lever vidare på berömmet jag fick av Daniel idag.

Vilken dag!

Vilken dag detta varit! Det har nog varit den värsta på min praktik hittills.. Massor att göra och jag har känt en massa press. Är helt slut i kroppen nu och tänker faktiskt smita iväg hem.. Att jag är så slut kan nog också bero på att jag var ut och sprang 8.30 i morse när jag vaknade(att springa gick förresten jättebra, fuskade bara lite i slutet  då jag fick skavsår).

Tack Kattis för tipset! Om det inte hade varit så att jag blivit ombedd att ta en helt annorlunda bild på Robert Liewendahl, en som inte har något med teater alls att göra, så skulle det ha varit helt klart mycket enklare att fotografera honom. Som tur var så kom Jacob Saurén på jobb idag så jag frågade om han kunde hjälpa mig, kände helt enkelt att det blev för svårt. Jag har ju faktiskt inte kommit så långt i min utbildning och när det dessutom känns som att alla är väldigt svåra att tillfredsställa så jag fegade ur lite helt enkelt. Jacob fotade de flesta bilderna och jag var med och iaktog, så lite delaktig var jag allt!

Ikväll var jag på en pressvisning av teatern Katt På Hett Plåttak. Fick en del fina bilder tycker jag och en av dem kommer på ettan i morgon(!). För dig som inte är så allmänbildad så är ettan samma sak som första sidan.

Nu ska jag ta mitt pick och pack och sticka hem till prinsen och dricka te tror jag, innan jag stupar i säng!

Nu jävlar anamma!

Är inne på min andra praktikvecka på åt och trivs fortfarande lika bra(om jag inte kommer lära mig ngt annat så kommer jag ivf lära mig använda svordomar, därav rubriken..). Idag hände inte mycket speciellt emn det fanns att göra ändå. Blev lite midsommar-nostalgisk när jag och Sebba var ut till Skiftet och tog kort på den nya omdebatterade inredningen. Nu på kvällen har jag varit med Mette och solat på Avancia och sen var vi på fika till Robert's. Det var mycket trevligt med mycket tjejsnack. Äär helt trött och slut efter en hel dag med slit och släp och fläng och släng, ska nog krypa ner i pyjamasen snart, kanske ringa prinsen och kika lite på TV innan jag går och sover. I morgon ska jag jobba kväll på åt så jag börjar kl 11.30, vilket passar ganska bra eftersom hunden är helt ensam på dagarna nu när mamma är i Finland. Jag har också gjort en sånt där spring-schema som Julia gjort(www.tejprulle.blogg.se) så i morgon ska jag ta Isolde med mig ut på en tur innan jag far på jobb.

Nu utmanar jag DIG att också göra ett löparschema!

I morgon lär bli en hektisk dag. Massor att göra och så är jag ensam fotograf efter kl 16.30. Jag ska bl.a. fotografera Robert Liewendahl till lördagsporträttet(?). Det ska vara något alldeles utöver det vanliga så det gäller att gnugga geniknölarna tills i morgon(ÅNGEST! PANIK!).

Nu känner jag att växtvärken påminner om att jag gått i strumpbyxor hela dagen(inte bara, jag hade tunika också..) och det var tydligen inte så smart gjort för även om jag inte frös så var det väl inte direkt varmt och därför kommer växtvärken krypandes såhär på kvällskvisten.

Förresten så är jag på g med en ny blogg med en annan adress. Men jag återkommer när den är klar!


Hos Prinsens gudmor och gudfar

Igårkväll somnade jag efter maten, arg och sur. Vaknade kl 22, tog på mig pyjamas och gick och lade mig för natten. Sov som en stock till kl 10 idag, sade hejdå till mamma som for till Finland, städade, duschade, plockade ihop lite grejor och for och handlade med pappa. Brände en CD till Eva med BB-bilder och for till Kungsö med den, fick lämna den på en byrå där eftersom de inte var hemma. Åkte till Prinsen och sade "städar inga du nu så sover jag inte här inatt", det hjälpte för Prinsen började slänga ut saker och städa, jag hjälpte till. Träffade pappa för en snabb middags-date på Draken innan jag fortsatte städa med Prinsen. Jag och hela Prinsen familj var till Prinsens gudmor och gudfar på födelsedagskalas. Vi blev bjudna på massa godsaker och sedan for vi hem igen och dammsög och bytte sängkläder hos Prinsen. Nu har vi precis blivit klara med städningen, det är mycket fräschare här. Det var faktiskt riktigt äckligt innan.. Ikväll ska vi se på Mastermind tror jag och i morgon är det praktik igen på åt som gäller!

Tackar och bockar!

Veckan som gick..

image38

Några exempel på vad jag fotat under min första praktikvecka på åt!
KK-huset, elever i Näfsby skola, stadsbussen och den nya räddningshelikoptern.

Ålandstidningen dag #4

Idag jobbade jag som sagt kvälls-skiftet på åt. Det var en lugn dag och kväll med bara några enstaka jobb så kl 19 frågade JP om det var okej att jag gick hem och han sa att jag hade jobbat på jättebra hela dagen och att jag fick gå hem. Så glad i hågen efter berömmet så brummade jag iväg till Prinsen. Det är så kul att känna att man är bra på något, speciellt om man är osäker. Det känns som om hela vintern i skolan har vart fylld av halvbra resultat i skolan, så därför blir jag extra glad när jag får beröm på tidningen. Så, låt någon veta när den gör något bra!

Idag har jag fotat en Yoga-instruktör, ett film-fan, den nya räddningshelikopter, KK-huset och stadsbussen. Förresten sa mamma att fler av mina bilder var i tidningen idag och inte bara snögubben. En bild som jag tagit på slalomcykeln som ska visas på mässan är tydligen också med idag.

Det ska ändå bli skönt med helg i morgon, även fast det känns som om jag orkar hur mycket som helt just nu och jag skulle kunna jobba dygnet runt hela tiden.

Nu ska jag mysa framför TVn med min prins innan det är dags att tutta igen!

Gasen i botten

Jag är inne på min 4e dag här på åt och jag trivs som handen i vattnet och fisken i handsken. Idag jobbar jag dessutom kvälls-skiftet, dvs jag började kl 11.30 och jobbar till 22 ikväll. Om det inte är massor att göra så får jag gå  kl 21. Idag fick jag ett kort så att jag kan komma in genom dörren där nere även när den är låst. Jag avancerar snabbt tyckte JP och faktum är att jag siktar på hans jobb(skämt åsido).

I dagens tidning var en av mina bilder med också, den längst bak på barnen och snögubben. Men det kommer fler bilder, det lovar jag. Håll utkik!

Kl 14.30 idag ska jag iväg ut och fotografera Kom Igång när de utövar Yoga.

Ålandstidningen dag #1

Första dagen av praktiken på Ålandstidningen gick bra. De hade inte glömt bort mig, som jag var rädd för.. Jag hängde med Sebba till muséet, kakelhallen och ålandsbanken. Jag agerade pack-åsna och fick bära den tunga kameraväskan. Jag skulle lära mig alla delar av yrket, tyckte Sebba. Lunch åt jag ensam på Nikolaj, korv och pommes frites, det var inte så gott. Efter lunch fick jag följa med Daniel till Näfsby skola. De hade pratat om tidningar på svenskan så Daniel och Emelie pratade lite om hur de jobbar och sen så fotograferade jag barnen. Till sist fick jag fara ut på ett eget uppdrag till Strandnäs skola och fota några barn som byggt en snögubbe.

Det var lite kort om vad jag gjorde första dagen.

Fortsättning följer..

Ensam(som vanligt)

Jävla skitkväll. Helt utmattad av alla känslor. Något jag ska lära mig snarast är i varjefall att skita i min såkallade Prins eftersom han klarar sig jättebra utan mig hela tiden. Jag är beroende. Även om han kommer vara världens bästa Prins igen i morgon så är jag besviken och arg på honom ikväll. För ikväll var han faktiskt en skit-Prins.

Tack och adjö.

Söndagsdepp

Den här söndagen har varit världens mest värdelösaste på länge. Jag vaknade sent, duschade och gjorde mig fin för att kunna fara och hämta Prinsen och sen åka till Kungsö och hälsa på. Men Kungsöfamiljen var inte hemma så det blev inget med det och min Prins låg och sov hela dagen och roade sig med sina kompisar medan jag försökte få tag på mina (två) vänner och fråga om vi kunde göra något. Ingen hade passligt att vara med mig så den här dagen har gått ut på att ligga och lyssna på Harry Potter på min iPod, och när den tog slut så intog jag funderarställning(=jag lade mig under täcket i sängen) och så funderade(=somnade) jag lite. Kungsöfamiljen var hit på middag. Det var dagen höjdpunkt, och sen intog jag funderarställning igen ungefär. Nu tänkte jag försöka städa lite i mitt rum.

Imorgon bär det av till ålandstidningen på praktik. Jag är lite nervös, eller nej.. Spänd. Jag är mest rädd för att de ska ha glömt bort att jag ska börja praktisera just den här veckan och att Daniel helt ska ha glömt bort mig. Men det är väl mest pinsamt för honom iochförsig.. Skitsamma, jag tycker det skulle vara skitjobbigt och komma dit och så har de glömt bort mig. Hoppasintedethänder.

Hursomhelst så hatar jag söndagar. 

Uttråkad

Jag har så tråkigt som jag inte har haft på länge. Igårkväll hade jag också tråkigt och idag är det ännu värre. Min prins ligger hoch sover hos en kompis, han var uppe till halv sju i morse och höll på att somna medan jag pratade med honom för ett tag sen. Kungsöfamiljen är i stan på någon tillställning med hästar och grejor, Lukas for till Norge idag. Jenny är på jobb och Flöjtis städar.

Där tog mina vänner slut.


RSS 2.0