Sista skoldagen!

Idag är det min sista skoldag. Jag har precis flummat lite till på min mdk-reklamkampanj, jag hatar den. Men den är så gott som färdig nu i varje fall. Det är den enda lektionen jag har idag, förutom multimedia. Sedan ska jag hem och packa och städa. Usch, vilken hemlängtan jag har! Men i morgon kl 13-tiden så borde jag vara hemma. Då ska jag på kaffe till Jenny, tror jag, eftersom hon gått ut vård. När Prinsen slutat jobba så kommer han till mig, jag längtar efter honom, sen får vi se vad vi hittar på. På lördag ska jag på studentkaffe till Emma i Eckerö och på kvällen kanske det blir utgång.

Och det bästa är, att på söndag behöver jag inte åka tillbaka till Uppsala igen!!!

Lycka!

Pheew!

Idag har jag solat för första gången på länge, i varje fall här i Uppsala. Det har inte blivit av tidigare trots det fina vädret eftersom det blir så olidligt hett. Här i Uppsala så är jag ju inte i närheten av något hav eller någon sjö som svallkar utan jag får gå en liten bit till ett grönområde och lägga mig på en kulle, och dä är man ju aldrig ensam. Idag stod vinden stilla och Uppsala Montessori lekte lekar precis bredvid där jag låg. Jag låg ändå kvar och njöt i ca 2 timmar innan jag gick hem och sate mig framför datorn, haha! Nu är jag jätteröd i ansiktet, vilket är konstigt eftersom resten av kroppen borde vara lika röd, men icke.

Ikväll har jag knåpat med mdk-uppgiften, ska göra klart det sista i morgon innan skolan(jag börjar 12:50). Jag har hunnit med att vila någon timme också men nu är jag trött som en trasa igen och tänkte dricka lite te och äta en macka innan jag kryper till kojs.

I morgon är det sista skoldagen. Jag kan inte ens förklara hur skönt det är. På fredag morgon åker jag hem, kanske med Rosella.

Mum I'm coming home!

Invincible

Engelskaprovet gick jättebra! Jag mindes alla årtal (på ett ugefär) och svarade på alla frågor utom en som löd: Engelskan består till 60 % av Romanska ord, varför räknas det ändå som ett Germanskt språk? Den hade jag ingen aning om och det hade ingen annan i klassen heller, några gissade på den. Känns ändå bra, eftersom jag oroade mig så mycket. Dessutom så fick jag reda på att jag kommer få ett bra betyg i Engelska också. Jag har skrivit VG+ och MVG i varje prov så nu hoppas jag att jag får MVG på betyget.

Igår var jag på Maites studentskiva på Orange, utklädd till boxare med blåtira, plåster på kinden och tejpade handleder. Jag köpte några drinkar, så en del pengar gick nog åt.. Men det känns ändå inte så farligt just nu. Orange är ett pyttelitet ställe, det var inte så fint där heller. Två toaletter och lokalen var mycket mindre än vad jag förväntade mig. Kändes som att någon bestämt sig för att göra krog av sin stora lägenhet, men jag tyckte att det var lite för litet. Dålig musik spelade de också, men jag fick höra att efter att jag gått hem vid 12-tiden så kom bättre låtar som var mer dans- och sjungvänliga. Jag gick med John eller Bögen som han brukar kallas och Camilla till Statoil och åt innan vi promenixade hem. Jag var hemma vid kvart i 1 men det dröjde länge innan jag somnade. Steg upp kl 7:00 i morse och var faktiskt pigg, undrar om jag ska göra det till en vana att somna kl 1-2 på natten..

Här kommer två st bilder från gårdagen, de är tagna med min mobilkamera och jag har tyvärr ingen bild på mig själv..

Piraten Hanna, Camilla som Marilyn Monroe och Bäbisen Emma i en soffa på Orange.


Fru John(som hade mjölpåsar till tissar, de var stenhårda!) och Herr Martina

Jag delar med mig av kunskap

Hej igen allihopa! Jag tänkte slå ihjäl lite tid och samtidigt kanske lära mig(och er) något innan jag cyklar ner till Orange! Så ett inlägg om Engelskans historia på Engelska, bara till er!

English

English is the first language in (e.g.) Australia, Canada, New Zealand, UK and US.
It's the official second language in (e.g.) India, Rwanda, Hong Kong, South Africa and Tanzania.

How it all began - part one

- 5000 B.C. the Indo-Europeans lived in Central Europe. They discovered the wheel around 3000 B.C and started to travel. Som of them traveled west and some traveled east.

- The Indo-Europeans who came to Britain were the Celts, some people in the UK still call themselves "Celts".

- The Romans arrived and Julias Ceasar brought latin. But the Romans and the Celts lived in different places and only a few latin words entered the Celtic.

- The Romans left Britain in A.D. 410. Forty years ater the Angles and Saxons arrived (from Holland, Denmark and Germany). They spoke "Englisc" or Old English. Sheep, earth, dog, field and work are examples of Anglo-Saxon words in the dictionary today.

- Latin entered the Old English when S:t Augustine started preaching in A.D. 597.

- Vikings from Scandinavia started to attack Britain between the years 750-1050. They spoke "Norse". Norse words in English today: get, wrong, leg, want, skin.

- The Battle of Hastings in 1066. The French Duke, William, beat the English king, Harold, and French became an important part of English.

- During the next 200 years, the mix of languages became "Middle English". The first great English writer, Geoffrey Chauser, was born in 1340. He wrote Canterbury Tales.

- English became stronger and clearer in 1480 when William Caxton invented the printing press. The English language was now ready for William Shakespeare!

Bara klagan

Jaha, nu sitter jag här i min boxar-outfit. Som egentligen inte är särskilt bra.. Jag har stress pluggat på Engelska provet och nu skulle jag kunna börja cykla ner mot Orange men det kan jag inte göra förrän om ca 1 tim eftersom insläppet är först kl 22. Nu skulle det passa med en timmes förfest. Jag har försökt skriva lite på mdk-uppgiften men jag har inte riktigt någon ro. Jag är helt uppskruvad sen skolan eftersom jag inte kunnat slappna av riktigt ordentligt, jag har haft massor att göra. Jag märkte att jag inte hade min rakhyvel med heller, så nu får jag gå med håriga ben till mina shorts. Tur att jag rakadem dem väldigt noga i helgen, men är det inte typiskt att allt går fel när man absolut inte vill det?

Det blir nog absolut ingen sen kväll för mig. Jag ska stiga upp i ottan i morgon och öva på Engelska provet innan skolan. Tur att jag slutar kl 11:45, då ska jag hem och sova.

Ord från hjärtat

Mitt liv rusar på i högsta växeln och jag hinner inte med. Idag är Maites studentskiva och jag har redan betalat 100 kr för att få gå på den, hursomhelst så känner jag mig inte så sugen nu längre då jag har engelska prov i morgon. Jag måste ju gå, annars har jag slängt ut 100 kr i onödan och den är ganska mycket för min tunna plånbok. Men samtidigt måste jag verkligen öva på engelska provet. Jag älskar engelska, det har alltid varit ett av mina favoritämnen och ett ämne som jag gärna vill ha högt betyg i, därför känns det viktigt att öva ikväll och få ett bra betyg i morgon. Hursomhelst så känns det samtidigt som att det inte spelar någon roll hur mycket jag än tränar för jag kommer ändå inte vara nöjd med mitt resultat. Så frågan är om man vill ha ett G när man satt hemma hela kvällen och sket i förfest och sprit kvällen före. Är det värt det liksom?

Pengarna bara försvinner och snart är jag fattig som en jävla kyrkråtta till på köpet. Jag är så urled på skolan så på fredag morgon så åker jag hem på sommarlov!

Hjälp! Någon?

Idag har jag handlat lite, det var rea på New Yorker så jag passade på att handla några linnen och tröjor som jag kan ha till min boxar-outfit. Köpte kritor som jag ska måla en blåtira med och tejp som jag ska ha runt händerna. Jag ska fråga om jag kan få komma på förfest till Hanna på solsken i morgon. John och Camilla ska tydligen dit. Jag ser verkligen fram emot morgondagen, jag tror det kommer bli jättekul!

Nu till problemet: Jag har engelska-prov på onsdag och i morgon lär det inte bli mycket övning, om det blir någon alls. Jag skulle kunna öva ikväll om det inte vore så att mitt kompendium om engelskans historia är spårlöst försvunnet. Bra jobbat Ida! Jag kan fixa ett nytt tidigast i morgon och då kommer jag ju ändå inte och hinna träna på det. Alternativet att vara "sjuk" på onsdag finns också men då måste jag skriva provet någon annan dag och det känns ju bara jobbigt.

Vad fan ska jag göra?

Jävla skitskola. På tal om att vara "sjuk" så skulle jag kunna vara lite "sjuk" på Torsdag också då vi ska redovisa vår reklamkampanj på mdk'n. Jag får en massa ångest när jag vill vara duktig och göra mitt bästa och få bra betyg, men imellanåt så känns det som att man tar vatten över huvudet och det blir änå inte bra hur man än försöker.

Nu ska jag handla.

Hemlängtan

Usch, vilken hemlängtan jag har. Det är så tomt när inte Prinsen är här nu när jag är van med det. Men jag antar att det bara är att bita ihop nu den här sista veckan.. Idag har jag bara en lektion, engelska. Efter det ska jag bege mig ner på stan en sväng och se om jag hittar något till min boxar-outfit som jag ska ha i morgon. Jag ska gå på Maites studentskiva på Orange och det ska vara maskerad. I brist på fantasi(jag hade faktiskt helt glömt bort att det var maskerad) så bestämde jag mig för att vara boxare. Det är inte så mycket att köpa till det, så det passar min plånbok bra. Jag behöver ha någon sort teatersmink bara så jag kan sminka en blåtira och ett sår i pannan eller något liknande. Undrar var det kan finnas..

Nu ska jag hoppa i duschen och sedan äta lite lunch innan jag cyklar iväg till skolan.

Håll tummarna för att den här veckan ska gå snabbt som ögat! För jag vill hem NU!

Projekt: Bildspel

Nu har jag precis gjort klart mitt projekt som jag valde att göra istället för att gå på några Digital Bild-lektioner. Riktigt klat är det inte, jag har ingen musik ännu. Men jag hoppas att det ordnar sig, att det går att lägga till i efterhand.. Men man vet aldrig med iMovie, det är nog världens mest ologiska program. Tur att det är klart nu så att jag slipper svära över det ännu mer.

Igår var jag till Uppsala över dagen med mammas bil. Nu börja det kännas som att alla måsten börjar sina, för nu är det i princip bara nästa vecka kvar + 2 dagar innan jag får sommarlov! Skönt! Efter skolan handlade jag lite blommor på Plantagen, ramar på IKEA och sedan köpte jag tavelfärg som man kan skriva på. Ska fixa en fin skrivtavla med den tänkte jag.

Nu ska jag nog ge mig ut och fotografera lite, sedan packa. Ikväll jobbar jag 17-22 och i morgon mellan 13 och 16. Det är inget jag ser fram emot direkt.. I morgon är det dags att fara till Uppsala igen, och ta itu med slutspurten innan sommarlovet. Fy vad jag kommer sakna Prinsen, nu när vi nästan bott ihop under de här dagarna jag varit hemma.


Fullspäckat

Jag har då inte latat mig och sovit länge de här dagarna jag har varit hemma, om man inte räknar med i tisdags förstås. Igår städade jag Grodans garderob(fråga mig inte varför) och sedan jobbade jag nästan hela dagen. Idag har jag varit och klippt mig och tankat(det svider när bensinen är så dyr, men pappa sponsrade mig den här gången) och nu har jag precis skrivit en analys av Rosemary's Baby på 2 1/2 sida. Om jag hinner så ska jag kanske träffa både Emma och Mette(men inte på samma gång), sola på avancia och göra kort till Maite, Tjorven och Emma. Dessutom borde jag fixa mina presenter också, synd bara att jag inte är så rik just denna stund. Jag skulle vilja hinna med att fotografera lite också, i morgon lånar jag mammas bil och åker till Uppsala över dagen och går i skolan lite. Efteråt ska jag handla på Ikea och Plantagen. Ålfen går kl 7.00(SJU!!!) i morgon bitti.

Nu ska jag i varje fall vila lite först.

Situation Åland

Idag var jag och handlade med mamma till Sparhallen och då satt en av alla dessa uteliggare utanför och spelade på en liten gitarr. Fy, vad det gör mig illa till mods att se alla dessa människor sitta utanför matbutiker och på stan och klinka och plinga på något instrument, som de inte ens kan spela på vilket gör det hela mycket värre. Man vill inte ge dem pengar eftersom man inte vet om de bara sitter där och klinkar för att dra nytta av folks dåliga samvete och kanske köper sprit för pengarna eller om de verkligen tigger pengar för att få mat i sig. Mamma föreslog att vi skulle köpa en macka till honom och ge den när vi gick ut. Det gjorde vi, han åt upp den medetsamma.

Bara ett tips på vad man kan göra för att känna sig som en bättre människa!

Det var alltså min och mammas goda gärning idag..

Hemma bäst!

Igår försov jag mig så jag missade matten och kom för sent till Bild&form-lektionen, det gjorde inget sa My eftersom det var sista lektionen. Jag hämtade en teckning som jag hade gjort och gick sen på en tidig lunch och då fick jag veta att engelskan var inställd och att vi istället skulle sitta i aulan en timme och lyssna på information om dagsverke som vi har på torsdag. Varför sket jag inte i den här skoldagen? tänkte jag. Då hade jag kunnat åka hem med Toffe i söndags när han for. Klockan var lite över 11 då tanken slog mig: Jag far hem med bussen kl 13. Men jag har inte packat.. Hinner jag cykla hem och packa och sedan till bussen? Jo, det hinner jag! Så jag sade hejdå till Petter och Jimmy och cyklade hem i ilfart, lite onödigt mycket ilfart tillochmed för jag hade gott och tid att packa och reda upp i lägenheten. Så nu är jag hemma.

Idag var planen att gå upp tidigt och göra alla skolarbeten och annat som måste göras. Jag steg upp med Prinsen, som sov här inatt, höll honom i handen medan han åt frukost och somnade om när han for. Min mobil ringde kl 9 men jag stängde av och sov vidare. Mamma frågade om jag skulle komma med ut till stugan kl 9.30 men jag berättade om mina planer att göra skolarbeten hela dagen och somnade om igen. Prinsen ringde mig vid 11-tiden(?) och sade en massa fina saker och jag somnade sött om igen. Till slut vaknade jag kl 12.30 och bestämde mig för att stiga upp.

Jag har läst klart Jenna Jamesons "Att älska som en porrstjärna - en sedelärande berättelse" . Den var absolut inte bortkastad tid och jag rekomendera andra att läsa den. Det blev inte min favoritbok men det är en otroligt ärlig och fängslande berättelse om en av världens största porrstjärnor. Jag visste inte mycket om Jenna Jameson innan jag läste boken förutom att hon var porrstjärna. Att hon är blond, har stora bröst och är porrstjärna, gjorde att jag var ganska fördomsfull till en början men jag tänkte att jag måste ge henne en chans. Ge henne en chans du också, för den bruden har varit med om så mycket skit. Hennes liv har då inte alls varit en dans på rosor..



Nu sitter jag och väntar på att min Prins ska sluta jobbet och komma hit och äta middag. Efter maten så tror jag att vi ska fara via Kungsö en sväng och ge en liten present till Cornelia.

Härmapa!

Toffes mamma, Birgitta, är en riktig pysseltant och håller på med scrapbooking. Jag har länge tänkt testa scrappa själv men aldrig riktigt kommit igång, men Birgitta har invigt mig lite och vi har gjort några kort tillsammans. Det här kortet har jag dock gjort själv, Ludde fick det på sin 3-års dag och Birgitta tyckte att jag också borde fotografera mina kort och lägga upp dem på min blogg, precis som hon.

image72

Skicka gratis sms?

Vill du skicka Gratis SMS? Klicka på länken, bli medlem och börja smsa gratis!

Ensam i Uppsala

Nu har min Prins åkt hem igen, jag följde honom till bussen. Det var tungt. Om en timme kommer han iland med båten i Berghamn på Åland. Jag har tagit igen lite sömn som jag missat den här helgen. Vet inte varför men jag har sovit väldigt dåligt. Nu håller jag på och byker och ska snart städa och diska lite. Det blir lax och potatis till middag ikväll, det blev lax och potatis till lunch idag innan Toffe for och det blir lax och potatis till middag i morgon. Sedan är det bara att vänta och se om jag får skjörbjugg.

På tisdag morgon kommer jag hem till Åland! Jag längtar.

Jo förresten!

De där punkterna jag skrev att jag skulle göra.. Som Jenny trodde att jag visst skulle hinna med.. Jag har nte gjort en enda av dem! Jag somnade istället vill jag minnas, och så läste jag en annan bok. En som är mycket bättre än Rosemary's Baby.

Igår var det fredag och min Prins kom hit och hälsade på. Jag och Kajsa mötte honom vid bussen kl 21:15 ungefär. Vi satt hemma hos mig en stund och drack, pratade, lyssnade på musik och hade det trevligt. Efter tolv så gick vi ner på stan för att ta någon drink innan Kajsa skulle ta bussen hem, den gick kl 02:02. På Harry's var det 23-års åldersgräns så vi gick in på O'Learys istället. Vi betalade bara in oss, köpte varsin drink(som för övrigt var dyra, mycket dyrare än hemma) och satt och tittade på människor. Det va många alternativa ute och dansade, och med alternativa vet jag knappt själv vad jag menar.. Ingen höjdare var det hursomhelst. Men jag och Prinsen följde Kajsa till bussen och sen cyklade vi hem. Jag fick sms av en orolig mamma i morse som undrade om vi satt i finkan eftersom hon hört att det hade varit en orolig natt i Uppsala. Det kan stämma, nu har jag ju inget att jämföra med eftersom jag inte vart ut i Uppsala tidigare, men jag såg ett antal personer som blev omhändertagna av polisen.

Jag har sovit riktigt dåligt inatt och känner mig helt utmattad just nu. Prinsen och jag gick på stan en sväng idag och åt på Max. Middag åt vi på Shima, kvarterskrogen, och blev så mätta att vi trodde vi skulle spy. Vi hyrde en film "A Mighty Heart" som vi just har sett klart, en ganska dålig film för övrigt.

Nu ska jag gå och lägga mig bredvid min fina Prins och så småningom sova!

Ett regnigt Uppsala

Jag sitter i Uppsala och surfar runt på nätet och läser olika bloggar medan min prins sitter på toaletten och pratar i telefon: "Hallå - Jag sitter i Uppsala och skiter".

image71

Städa städa varje fredag!

Idag har jag varit ledig hela dagen. Jag har läst lite i min bok och så var jag ner på stan en sväng och kikade i butiker. Det var massor av folk i omklädningsrummen och överallt så jag tröttnade ganska snabt på att trängas. Jag hittade ivarjefall nya hörlurar till min iPod, skarvsladdar och en ny bikini. Nu ska jag städa i min lilla skolåda innan Kajsa(bilden) och min Prins kommer.

image70

Fortsättningen..

Postat av: Jenny

ja tror du lyckas göra alla för du e ett geni (Y)


Nja, hittills har jag bara sovit och samlat krafter. Jag skjuter upp som vanligt, det är inge bråttom med någonting men det skulle ju vara skönt att slippa stressa i sista sekund. Men nej, jag skjuter nog upp det istället.

En sak som jag inte kan skjuta upp(observera den snygga övergången) är att jag måste ha något att äta. NU. Jag har ett sånt grymt sug efter något sött och känner mig sugen på att baka. Så innan det blir tal om att göra några sysslor så ska jag cykla till ICA och handla lite ingredienser så jag kan svänga ihop en kladdkaka eller något.

Får inte glömma glassen..

Fortsättning följer..(igen)

Dryga dagar

Det är inte klokt vad de här sista dagarna är dryga, speciellt idag. Nationellt prov i Engelska B som iochförsig var lekande lätt(peppar, peppar) men efter det hade vi mediekommunikation som vanligt. Det ironiska är att jag fick reda på att jag låg på ett VG i mdk när jag hade utvecklingssamtal. Jag som hatar det?! Peppar, peppar(igen) betygen är ju inte satta ännu och vi har fortfarande en uppgift kvar att göra. Den gudsförgätna reklamkampanjen. Jag hatar den också men idag har jag ivarjefall kommit igång och skrivit några rader.

Ikväll har jag dessa sysslor att välja mellan:
  • Städa, dammsuga(Prinsbesök i morgon)
  • Skriva reklamkampanjs-arbetet
  • Rita två st illustrationer: En bilder-kokbok och en illustration till en mening
  • Göra bildspel i iMovie
  • Läsa Rosemary's Baby
Vilka sysslor tror du att jag lyckas göra ikväll?

Fortsättning följer..

Helgen på stugan

image68

I lördags var jag och min Prins ute på stugan och myste i det fina vädret och så städade vi. Vi hade köpt med oss lite godsaker så vi slog oss ner på min veranda i solgasset och drack varsin Corona. Sedan gick vi ut till Sandvikholm och lade oss på berget i solen och åt godsakerna. Vi somnade bådatvå i solen en stund och sedan sprang jag runt och fotograferade snäckor, vatten, djur och stenar med mitt macro-objektiv.

Jag längtar efter fler sådana här dagar!

image69

Projekt: Bildspel

Idag har jag suttit framför den här datorn i skolan hela dagen med avbrott för lunch och toabesök förstås. Kl 10.00 började jag och nu är klockan 15.00. Mitt projekt idag har varit att göra ett bildspel så det har jag gjort, jag är nästan klar. Håller nu på att kopierar projektet till mitt USB-minne så att jag kan fortsätta hemma och ha det klart tills på torsdag. Jag har tvättid bokat nu, är hungrig och trött så jag ska börja cykla hem bara kopieringen är färdig. 15 minuter kvar..

Till min Mamma dagen efter Mors-dag!



image67
Bättre sent än aldrig..

Love Is Like a Butterfly

image65
Påfågelöga nachis io

En underbar helg!

Hemkommen(eller bortkommen?) i Uppsala igen efter att ha varit hemma på Åland över helgen. Jag har varit med min Prins(Grodan?) twentyfourseven och vi har varit ute på stugan och vårstädat i min stuga och solat ute på Sandvikholm. Igårkväll(lördag) var vi hos Tobbe en stund sedan vidare till Knorring, Indigo, Dixie och sedan asvlut hemma hos Tobbe igen. Det var en rolig kväll trots att jag frös lite, kl 04:30 började jag och Prinsen traska hem till Prinsens Mansion och då hade det redan börjat ljusna.

Jag har varit dödligt trött hela dagen idag och sov hela bussresan mellan Grisslehamn - Uppsala. Jag känner mig helt mörbultad i kroppen och nu ska jag precis gå och tutta igen, i morgon börjar jag 10:05 eftersom Matte B kursen har slutat. Skönt!

Jag har fotograferat en del i helgen också.. Bevis kommer senare.

På fredag kommer Prinsen på besök! Godnatt..

Midnatt råder

Nu har jag precis gjort klart min dokumentation av Vaksala torg. Vid 21-tiden så var jag ner och fotograferade ett panorama och sedan dess har jag suttit och valt ut bilder, redigerat och monterat dem. 12 st bilder på 4 st A3 papper blev det till slut och jag är ganska nöjd med resultatet. Nu ska jag äta en macka innan jag kryper i säng, klockan är mycket men som tur är så börjar jag kl 10.30 i morgon. Mamma och pappa kommer hit över dagen för att vara med på mitt utvecklingssamtal och hämta hem mig. Och så ska de handla massor såklart. Ska bli skönt att komma hem igen, som vanligt.

Idag, eller igår.. Den 8/5 fyllde Kajsa 18 år! Grattis till henne. Nästa vecka så kanske det blir utgång tillsammans med henne och hennes kusin(?). Jag tänkte nämligen stanna över helgen och så kanske Toffe kommer på besök.

Nu nassadags!

Digitalfoto i naturen

Den 9/6 -12.6 ska jag på fotokurs med Andy Horner på Ålands Folkhögskola! Jag fick precis en bekräftelse på mailen om att den blir av. Det var precis vad jag behövde idag, dagen har gått lite tungt. Inledde med Nationellt prov i Matte B som gick sådär. Därefter hade vi Mediekommunikation, jag lämnade in min annonsanalys som jag har kämpat med och fick en ny uppgift att göra. En reklamkampanj. Halleluja.

image48

Jag är skoltrött. Och hungrig. Hejdå!

Millennium-serien av Stieg Larsson

Jag läste nyss på Aftonbladet att Stieg Larssons böcker om Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander ska bli film! Michael Nyqvist ska spela Blomkvist och Lisbeth Salander ska spelas av Noomi (Naomi?) Rapace. De började filma i Mars i år och premiären är beräknad till år 2009.

image64

Det konstiga är att första boken blir film och de två andra blir två st tv-avsnitt a´ 90 min? Vad ska det vara bra för? Varför inte tre filmer? Hoppas att jag inte blir besviken, men filmen har nog svårt att leva upp till förväntningarna som åtminstone jag har.

Tänker du se dem?

Välkommen till Riksdagen, vill ni leka?

Idag har jag och min klass varit på besök till Riksdagen med vår samhällskunskapslärare, Åsa. Det var kul, vi hade en duktig guide som berättade en massa intressanta saker och på slutet fick vi träffa ledamoten Jacob Johnson(v). Efter besöket så hade vi lite tid över att gå i butiker. Tjorven hittade en massa klänningar på Indiska men jag hittade ingenting som vanligt. Vi åt Wok till lunch och jag är mätt ännu. Tillbaka i Uppsala så fotograferade jag lite och nu ska jag snart göra det sista på min Mdk-annonsanalys.

Förresten så tycker jag att ni är väldigt tråkiga som inte kommenterar. Sist jag kollade så hade jag 27 besök men inte en enda kommentar.. Betyder det att allt jag skriver är så tråkigt? Tur att jag tycker att detta är en kul grej och att jag skriver för min egen skull, men lite kul med en kommentar hade det ju varit.

image63

Min bästa vän!

De här frågorna har jag snott av MAD

image62

Vad heter han?
Christoffer Lindqvist

Vad har han för favoritfärg?
Mest svart tror jag och så lite blått och grönt.

Vad har han för ögonfärg?
Gröna.

Vad har han för klädstil?
Jeans och t-shirt, sådär lagm fint liksom. Inte för snobbbigt och inte för lodigt.

Har han färgat håret någon gång?
Nej, inte så länge jag kännt honom.

Har han piercat sig?
Nej, men han har en tatuering sedan i lördags..

Dricker han?
Ja, det gör han.

Röker han?
Han gjorde det förut, sen började han snusa och nu röker han lite när han känner för det.

Vad heter gatan han bor på?
Havsgatan.

Vad har han för mobil?
En Nokia N95, som bara går sönder hela tiden.

Vad har han för färg i sitt rum?
Ljusblått.

Har han något syskon?
Ja, Kevin och Ville är hans helsyskon och sen har han några halva också.

Vad är hans favoritmat?
Paj.

Vad skulle han göra om han vann en miljon?
Säkert köpa sig en värsting BMW eller åtminstone bygga om den han har ny till ett vrålåk. Sedan köpa en massa onödiga grejor.

Vad brukar han göra efter jobbet?
Åka hem och äta middag hos antingen mamma eller pappa, beroende på vecka och efter det så far han ut och åker bil och är med sina kompisar. Kanske skruvar på bilen.

Vad brukar han göra på helgerna?
Festa festa festa festa. Och ibland så är han med mig och hittar på en massa kul.

Vad har han för musiksmak?
Framförallt HIM, det är hans favoriter men han lyssnar även på annat. Det som radio X3M spelar t.ex.

Hur blev ni vänner?
Första gången vi träffades var i ett vildmarksbad hos Emma Mattson, men vi började umgås först ett bra tag senare eftersom vi har samma bekantskapskrets.

Hur gamla var ni då?
Jag var 17 när vi började umgås och Toffe var 18.

Vad brukar ni skicka sms om?
Allt möjligt. Vi önskar varandra en bra dag ibland, biland undrar vi var fan den andra håller hus och sånt där annat onödigt.

Är han beroende av något?
Snuset, annars vet jag inte.

Vad kallar du honom?
Toffe, Toif, Extremtuffa Toffe, Prinsen, Grodan eller Lindqvist.

Vad kallar han dig?
Jansson.

Idrottar han?
Nej, han brukar åka inlines ibland. Men han har ett dumt knä som gör att han inte kan idrotta så mycket.

Vad har ni gemensamt?
Vi har alltid kul tillsammans och vi vet hur den andre tänker.

Har han bilddagbok?
Ja, han heter deTRoX.

Vad har han för hårfärg?
Mörk mörk mörk brunt, nästan svart.

När är han född?
Den 19 april 1988.

Beskriv honom med tre ord!
Busig, snäll och bäst!

Färgglatt

Jag har då en alldeles utomordentligt färgglad blogg, tycker du inte?

image61

Måste nog göra någonting åt det där med färgen. Men inte just nu för nu ska jag ta mig an den där dumma mdk-uppgiften. I morgon drar vi till Stockholm över dagen och hälsar på i riksdagen med vår samhällslärare.

Nytt på bloggen!

Idag har jag rundat hörnen på min header och lagt till en ramlinje. Jag har även lagt till en klocka, som du kan se här till höger, ovanför en besöksräknare.

Klockan är från Clocklink och besöksräknaren från Susnet.

Designadinblogg.se finns en beskrivning hur man lägger till klockan. Besöksräknaren från Susnet är superduperenkel att fixa själv.

Äppelpaj

Filmen som jag skulle se ikväll var skitdålig och dessutom jättelång så jag stängde av och lagade en äppelpaj istället. Jag lagar aldrig efter recept och brukar därför glömma antingen sockret eller någonting annat. Den här gången glömde jag vetemjölet men det var superdupergott ändå. Nästa gång kanske jag skiter i mjölet med flit. Nu är diskberget ännu större, ska precis ta itu med det och sen duscha. När jag är klar med det så lär det vara mörkt ute och då ska jag dra ner till Vaksala torg och fotografera.

image60

Tacopaj till middag

Idag testade jag göra Tacopaj till middag, som Toffes mamma brukar göra, och det blev faktiskt jättegott. Nu är mitt lilla kök, eller kanske jag borde säga kokvrå, fullbelamrat med disk som jag måste ta itu med senare. Jag är lite sugen på äppelpaj men jag vet inte om jag fått nog av att laga mat idag. Senare, men först när det blivit mörkt, ska jag dra ner till Vaksala torg och fotografera igen eftersom bilderna från igår är oanvändbara. Jag har bestämt mig för att göra klart arbetet tills på fredag istället, det får duga.

image59

Det är jättefint väder ute och jag känner mig som världens tråkigaste när jag bara sitter inne. Jag har lite skolupppgifter som vanligt som jag tänkte försöka börja med så jag inte sitter med dem i sista stund. Nu tror jag att jag, trots det fina vädret, ska låsa in mig och se på en film. Jag har hemlängtan och vill faktiskt inte göra någonting, alls. Helst.

Shitfuck

Har precis tittat på min fångst från Vaksala torg(alltså tittat på bilderna jag tagit ikväll). Jag var där nere i 1,5 tim och fotograferade Vaksala skolan, Kultur- & Kongresshuset, cyklar, fontänen, bilar och lite människor. Jag tog bl.a. ett jättesnyggt panorama på Vaksala skolan men vad besviken jag blev när jag kom hem och märkte att jag har tänkt helt fel. Jag fotade i RAW och exponerade efter både himlen och skolan men det var där det sket sig. För att jag ska kunna göra ett panorama av det så behöver jag två exakt likadana bilder; en som är exponerad efter himlen och en efter skolan. Jävla skit. Usch, vad jag är besviken på mig själv. Om jag ändå hade gett mig ut någon vecka tidigare och inte lämnat detta till sista sekund. Nu har jag inget att lämna in till Kjell i morgon.

Gratulerar Ida.

Plitt Platt Lugnt

Tillbaka i Uppsala igen. Det var smockfullt både på båten och bussen men på havet var det plitt platt lugnt och väldigt vackert. Bara några enstaka krusningar på vattenytan under båtresan. Bussresan var inte lika lugn, som vanligt så var det fler antal människor som ville åka med bussen än som var bokade. Detta ledde till meningskiljaktigheter och jag fick bl.a. uppleva en arg Norrman(jo, det finns tydligen sådana). Ett tiotal personer fick stå en bit och sedan fick några, däribland jag, byta till en 24 pers buss som körde direkt till Uppsala.

En massa reklam har jag fått, som vanligt, under de dagar jag inte varit här. Jag borde skaffa en såndär: "Ingen reklam, tack" skylt och klistra på dörren. Men hursomhelst så har jag även fått mitt generation Å-medlemskort och en lönespec från ått. Det var välkommet.

Nu ska jag kika om jag har något att äta och sen ska jag väl börja släpa mig ner mot Vaksala torg och fotografera lite fast jag egentligen inte skulle orka, men arbetet ska vara klart i morgon..

Testing testing

I brist av annat att göra så har jag snickrat ihop en header. Mest sådär på skoj för att testa. Jag är långt ifrån klar men just nu har jag inte tid att fixa med den längre. Ikväll ska jag med Toffe till Sandra och Jimmy och se på film. Det blir en lugn avslutning på en lugn dag, jag har varit ensam hemma och utan bil och bara tagit det lugnt. Jag har varit ut med Isolde, plockat vitsippor, lagat kort(bild kommer eventuellt senare), läst min bok och tagit itu med några skoluppgifter.

Idag ringde förresten Kika Sundberg och sa att om intresse finns så kommer det att bli en foto-kurs i början av augusti för 12 åringar och uppåt. Och jag ska vara ledare. Deadline för anmälning är den 10 juni så efter det vet jag säkert. Nu får jag lite ångest inför det också men jag hoppas att det kommer bli kul.

RSS 2.0