Ida = liten boknörd


Helgens dop

image55
Ludwig busar med sin andra Gudmor Linda..

image57
..och Cornelia sov sött.

GR8!

Gårdagens bussresa från Grisslehamn till Uppsala var en jävla pina för att vara uppriktig. Bussen var fullproppad av mer eller mindre fulla människor och så dessa två 18-åriga blondiner, Jessika och Malin(om jag inte minns helt fel). Jag satt längst fram bakom busschauffören för att kunna se vägen bra och av erfarenhet så vet jag även att det är bäst luft längst fram i bussen. Som sagt, fullt med människor var det och den enda platsen som var ledig var den bredvid mig så en av ovannämnda blondiner slog sig ner bredvid mig och hennes kompis fick sitta på guide-stolen. Blondinen på guide-stolen tog upp microfonen i bussen, hon tyckte väl antagligen att det hörde till med tanke på att hon satt där guiden brukar sitta och prata, och började förklara med sin ljusa, gälla röst att vi var på väg mot Uppsala men skulle stanna i Hallstavik, Knutby, Almunge på vägen.

-Vi kommer att vara framme i Uppsala klockan..
-Kl 21.15 ungefär, sa Chaffisen.
-Kl 21.15 ungefär kommer vi vara framme i Uppsala. Och då har ju Malin och jag missat vårt tåg! Och så har vi missat Andra Avenyn och i morgon kommer Prison Break kl 21 på kanal 3, missa inte det. Och på tisdag kommer Desperate Houswives!

Även om många, däribland jag, skrattade i början så blev vi snabbt på sämre humör då vi insåg at vi skulle få lyssna på två småfulla blondiner från Gävletrakten i ca 1,5 tim. Åtminstone så tror jag att de var ifrån Gävle då de pratade som en kille gjorde på Vattholma, han var från Gävle. Jag kallar det världens mest jobbiga dialekt då den ser ut ungefär såhär: "Malin! Jag tar en godis jag!" "Vi har vart över och handlat vi!" "Du är busschaffis du!" osv. Ni förstår grejen?

Till slut kom en tjej fram och undrade försiktigt om det möjligtvis går att sänka volymen på microfonen eller om tjejen kanske kunde låta bli att prata så mycket i den.

-Se, nu får du skäll! sa Chauffören, som för övrigt hade en jävligt konstig attityd.
-Nej, men egentligen så kanske det är chaufförens ansvar att alla trivs? svarade den här tjejen som kommit fram. Det är väldigt många där bak som är irriterade också.

Hursomhelst så blev det inget mer fnitter och skrik i microfonen men jag kunde såklart höra dem ändå eftersom jag satt så nära. När bussen stannade utanför Willy's i Uppsala så skyndade jag mig ut och väntade på att min väska skulle bli synlig under alla öllådor, kassar och andra väskor i bagageutrymmet. Till slut så skymtade jag den så jag kröp in och grep tag i den. Då märkte jag att den var helt blöt. "Fyfaan!" utbrast jag, men ingen hörde. Någons jävla öl hade gått sönder och runnit ut på min väska. Tack så jävla mycket jävla bussjävel och jävla fulla människor tänkte jag och cyklade hem i ilfart. Att säga till chauffören hade väl knappast hjälpt. Skadan var hursomhelst inte förödande. Min biblioteksbok hade lite på pärmen, men min tidning som var precis ny fick jag slänga eftersom den stank öl och sidorna var alldeles skrynkliga.

Mamma ringde till Eckerölinjen idag och jag måste tydligen skriva ett brev, en skadeanmälan, och lämna in till Eckerölinjen om jag ska kunna få någon slags ersättning. Det ska tydligen vara ett väldigt formellt brev så mamma hade skrivit upp några punkter. Hon är på jobb och pappa trodde att jag skulle kunna skriva av bara han höll brevet framför webcamen. "Jag vet inte hur man gör" sa han när jag sa att han skulle skriva av det och maila till mig.

Så nu är jag på skitdåligt humör eftersom jag har ännu en sak att göra ikväll. Som om det inte räckte med matte, mdk, svenska, samhälla, foto och bild.

I morgon kommer jag ivarjefall hem med 15-turen, det kommer anagligen inte vara omtyckt av Kjell men jag orkar inte bry mig. Någon sympati får jag knappast räkna med så jag ids inte ens förklara för honom.

Död åt alla överambitiösa lärare på GUC(=lärarna i de ämnen jag räknade upp)!

Halleluja..

Dryga måndag

Det är drygt med måndag som vanligt. Jag har lite huvudvärk och ska vila bort den nu innan jag tar itu med packning och tusen andra saker.. Jag är bra på att skjuta upp..

Skärpning!

Sunshine

Efter en jobbig vecka med humör som ett åskmoln så har det äntligen vänt.
Mycket tack vare min Groda(Prinsen)!

Nu är jag redo för de kommande två skoldagarna den här veckan. Ska bli skönt med lite lov, igen.

Norragatan 11

Jag befinner mig för tillfället på Norragatan 11. På jobb alltså, i Videobutiken. Jag har precis skickat iväg några mail. Eller två, närmare bestämt. Ett till Birka, om det är möjligt att ha vår studentskiva på Paradise nästa vår och ett till Viking Line om inte de kan sätta in anslutningsbussar till och från alla turer med Rosella nu när den börjar gå. Hoppas de lyssnar åtminstone en aning på mig, det skulle göra mitt liv så mycket lättare. Jag skojar inte.


Thank God It's Friday!

Idag har det varit en sån där hemsk Torsdag. Jag verkligen hatar dem. Allt är mediekommunikationens fel, jag hatar det så mycket at jag nästan skulle kunna betala för att slippa de lektionerna. Jag har alltid huvudvärk när jag kommer hem och idag så var jag hungrg och åt för fort så jag fick ont i magen också. Vilade ett tag och sen drack jag kaffe och piggnade i en aning. Nu har jag diskat och duschat och fixat en massa. Jag börjar kl 10.30 i morgon så jag tar packning då, för i morgon så åker jag hem! Ska laga mackor så jag klarar mig ända till Norrtälje också, därifrån får jag sällskap av Ann.

I helgen ska jag på dop och sedan ska jag jobba lite.

Tack och hej!

Motivation? Vad är det?

Efter noga övervägande igårkväll innan jag skulle gå och lägga mig så ställde jag klockan på 8.00 idag. Först tänkte jag gå upp några timmar tidigare för att kunna plåta när solen precis gått upp. Här i Uppsala går solen upp runt kl 5.00  och det hade betytt att den här Torsdagen, som annars är så jobbig, skulle ha blivit världens jobbigaste och världens längsta. Jag menar, jag vill ju ha bra bilder men någonstans får ju gränsen gå. Dessutom har jag prov i näringslära idag och jobbig mediekommunikation.

Jag ska släpa mig ner till Vaksala och fotografera lite innan jag cyklar iväg till skolan. Men jag känner ingen motivation. Dessutom så har jag börjat få lite ont i halsen..


Dumma Max

En enda lektion i skolan den här dagen också. Engelska. Och jag klarar inte, jag trivs jättebra med att vara hemma och pyssla alla dagar. Idag när jag slutat så raggade jag upp Kajsa och frågade om hon ville komma med mig och äta på Max. Jag tänkte utnyttja mina kupnger jag fått hem på posten, nu visade det sig vara just på Max vid E4/Bärbyleden som de gällde och det vet jag inte ens var det ligger. Hursomhelst så ville Kajsa hellre vara med mig än att gå på mdk(tänk om det vore tvärtom!) så vi cyklade iväg till raggar Max och åt där. Det var trevligt och nu är jag jättemätt. Ska nog gå ut i solen med Näringslära-pappren och läsa på det en aning.

Här är ännu en bild på en sån bil som jag ska ha. Fast blå.

image54

Jag vill ha den nu nu nu nu nu. Jag ska jobba jobba jobba och spara pengar och inte köpa några onödiga saker alls!

Ida <3 Hyundai Coupé

Min framtida bil! Den här ska jag köpa när jag sparat ihop pengar(okej, inte exakt den här men en likadan). Toffe tycker att den är ful.. Men iochförsig så går den nog bättre än hans BMW just nu..

image53

Tycker du att den är lika fin som jag tycker?

Framtidsplaner

Idag har ja kommit underfund med att jag antagligen skulle trivas ganska bra som hemmafru. Hela den här dagen har jag städat, tvättat kläder och lagat mat. I skolan har jag varit i ca 1 tim. Jag trivs med att stiga upp sådär lagom tidigt(8.30 i morse t.ex.), äta frukost i lugn och ro och därefter torka damm, slänga papper, möblera om i skåpen osv. Så om fotograf-karriären går på skit så ska jag gifta mig med någon rik snubbe och vara hans hemmafru.


På tal om hemmafru och tvätta kläder så är det ju obligatoriskt att åtminstone en strumpa(är det två så är de absolut inte från samma par) försvinner på ett mystiskt sätt i tvättmaskinen eller torktumlaren. Det hände inte idag, jag blev istället av med ett örngott. ETT JÄVLA ÖRNGOTT! Vart fan tog det vägen egentligen? Jag som har dåligt med sådana ändå. Hör av dig om du ser det, det är vitt med röda hjärtan på..

Nu ska jag fortsätta med att skura toaletten och därefter blir det Desperate Houswives.

Sovmorgon

Jag mådde inte alls bra igårkväll. Var lite smådeppig och kände mig inte riktigt frisk. Idag har jag sjukanmält mig, men jag ska fara på foto-lektionen. Tjorven kommer förbi kl 12, så då ska vi börja cykla. Efter att jag vart till skolan en sväng så ska jag fotografera mitt bostadsområde lite. Sen har jag bokat tvättid.

Det är fint väder idag och jag är på bra humör. Nu ska jag ta itu med lite skoluppgifter och diska.

Det går bra nu!

Jag ska jobba på Sparhallen i sommar! Han ringde just och meddelade mig det. Vad glad jag är! Skönt att slippa oroa sig för det nu, kanske pengarna börjar rulla in snart? I Juni ska jag börja jobba en aning och sedan i Juli och Augusti. Jag kommer jobba vecka/vecka, och det känns som om det passar mig perfekt. Då kan man njuta av ledigheten ena veckan och jobba andra veckan. Jag ser verkligen fram emot sommaren nu. Det känns som om jag inte kommer vara utan pengar ivarjefall då jag har 3 olika jobb till som jag kanske ska pyssla med.

Fast just nu är jag fortfarande lite halvdeppig och känner mig sjuk. Jag har ingen termometer men tror att jag har feber då jag fryser om händerna, trots att det är 24°C här inne, mina ögon svider och så har jag huvudvärk. Jag tror att jag ska gå över till min hyresvärd och prata lite lås och nycklar med honom och sedan ska jag nog bara ta det lugnt. Kanske struntar i förmiddagen i skolan i morgon?


Köttbullar och pasta, ingen ketchup eller brunsås.

Känner mig halvdöd och sliten denna vackra måndag. Jag vaknade just efter att ha vilat en timme och nu lagar jag mat. Jag hade tänkt fota mitt bostadsområde en aning idag med när jag kände att jag var för trött så cyklade jag hem istället efter skolan. Hoppas att maten i magen gör att jag känner mig bättre, för att vila hjälpte inget.

Ikväll har jag massor av kluriga läxor att göra. Och jag har glömt min kalender hemma på Åland så det här kan bli en spännande vecka.

Jag har ett grymt shopping-sug. Men inga pengar som vanligt. Idag när jag kom hem så läste jag tillochmed igenom all reklam jag fått, något jag aldrig gjort tidigare. Men ikväll ska jag gå på ICA, det borde hjälpa lite ivarjefall.

Förresten så var helgen bra. Jag har i princip bott hos Toffe och där trivs jag jättebra. Hela familjen Lindqvist ber förresten i sin aftonbön att jag ska få sommarjobb på Sparis, speciellt mamma Birgitta. Gör det du också, för min skull!

Nu är det köttbullar och pasta.

I morrn är det TGF

Thank God I't Friday!

Så jävla TRÅKIGT att vara tillbaka i skolan. Min dag har varit olidlig. Samhällskunskap, teori på gymnastiken och mediekommunikation.. Bara lektioner som man sitter still och lyssnar på. Och jag hatar det. Tur att det inte är många torsdagar kvar den här terminen och nästa år så har jag varken gymnastik, samhälla eller mdk på mitt schema. Jag har religion och natur istället men det är ett senare problem. Bara inte msk och samhälla..

Idag när jag kom hem var jag så trött, irriterad och hungrig så jag lagade mat och slängde den i mig och sen SOV jag en timme. Ni får äsga vad ni vill, men jag mår bäst av att sova en timme på dagen. Det gjorde jag inte igår och det var en riktig pina att stiga upp i morse.

Mycket svordomar idag. Men i morgon är det fredag och då ska jag fotografera mitt bostadsområde på morgonen, cykla till skolan för att ha svenska och sedan är det lunch och efter det cyklar jag till bussen och åker hem! Jag ska på födelsedagskalas till Toffe först och sedan till Julia.

Tom Peng Pung

Idag så var hälften av alla lektioner inställda(vi har två på onsdagar) så jag slutade jätttidigt, 20 min över 11 gick jag, Cicci och Jimmy till bussen. För i morse när jag tittade ut genom mitt fönster såg det regnigt ut så jag ville inte blöta ner mig och tog bussen istället. Vi hade engelska som vanligt och sedan var vår samhällskunskapslärare sjuk, så vi gjorde några frågor och åt lunch och sen for jag ner på stan. Jag var in med mitt körkort till länsstyrelsen och sedan gick jag i en massa butiker, endel som jag inte ens varit in i tidigare. Förutom presenter till Julia och Toffe så blev det inte några inköp, jag är fattig som en kyrkråtta. Svårast var det att hitta en bra present till Julia som jag hade råd med(jag sa ju att jag är fattig just nu). Jag tror ändå att Julia förstår och det är ju tanken som räknas. Hon kommer få ett fint kort som jag gjort själv också. Det är värt en hel del bara det..

Trots att det såg ut att bli en regnig dag i morse så har det varit jättefint och soligt. Funderar på att gå ut och sätta mig och läsa min bok som jag lånade på bibban i skolan; Luftslotten som Sprängdes av Stieg Larsson.

Igår fick jag förresten reda på av Asse, som praktiserat hos Mattias Klum, att Mattias skulle skicka en signerad bok till mig för att Kjell sagt att jag var lite småsur eftersom jag pratat med honom om just en praktikplats och inte fått någon, och sedan har Asse och två elever till från GUC fått praktisera hos honom. Då blev jag glad. Snällt av Mattias att tänka på att gottgöra mig, när han egentligen hade kunnat strunta i det. Men det kan också vara en såndär sak han sat i förbifarten och nu glömt bort.. Hoppas det inte, men man ska ju inte ropa hej..

Igår fick jag mitt batterigrepp från Scandinavianphoto också. Det är nog en anledning till att min peng pung är tom. Det negativa med fotointresset, och kanske alla intressen, är att allting är så dyrt. Nästa gång jag har ett litet överflöd av pengar ska jag köpa vidvinkel objektiv, blixt, extra batterier, fjärrutlösare.. Och när jag har allt detta så måste jag nog ha en ny, större kameraväska också..

image52

Utanför mitt fönster

Såhär såg det ut utanför mitt fönster tidigare ikväll.

image51

Skype med Toffe

Jag skypar med Toffe, som äntligen har fixat sin webcam så nu kan jag se honom också.
Såhär snygg är han!

image50

Första skoldagen

Tillbaka till det verkliga livet. Och skolan. Inledde slutspurten innan sommarlovet med Matte, halleluja. Följt av Bild & Form och sen Engelska. Slutade redan kl 14, vilket var skönt. Fint väder var det också, en liten stund innan det började ösregna. Middagen bestod av köttbullar, mos och kantarellsås och det smakde alldeles förträffligt. Sällskapet hade kunnat vara bättre(jag åt ensam medan jag kollade på TV). Tjorven och Martina var hit ikväll och åt bulle och drack kaffe, Tjorven och jag snackade massa skit om våra praktikplatser och fotografering över huvudtaget(sådär som vi oftast gör). Toffe ringde mig, han har varit i Åbo och röntgat knät så vi pratade en liten stund också. Tjorven och Martina gick hem för ett tag sen så nu sitter jag och försöker fördriva tiden med att surfa och slökolla på Prison Break. Är inte trött alls och vill inte sova. I morgon har jag en lång dag, men förhoppningsvis rolig eftersom jag får träffa klasslärare Kjell och så har vi David i Digital Bild.

På onsdag när jag slutar tidigt så ska jag lämna in mitt körkort på länsstyrelsen så jag kan få ut ett svenskt istället. Det betyder att jag inte får köra bil hemma på Åland och därför har jag anlitat en alldeles egen privatchaufför. Toffe. Jag ska till Julia på fredag, eller jag hoppas det ivarjefall. Och på lördag så fyller Toffe själv 20.. Just det! Presenter måste inhandlas!

Jaja, inge vidare intressant kanske och inga banbrytande nyheter. Men sådan var min dag idag.

Tack och hej!

Inte sämre än Julia..

Här kommer ett recept på världens godaste tårta(jag kan ju inte vara sämre än Julia). Den är dessutom världens enklaste att göra också, kan det bli bättre?

Bottnen:
4 äggvitor
3 dl socker
4 dl Rice Krispies

Smörkräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
125 g smör

Garnering:
3 dl grädde
Hallon, blåbär, jordgubbar..

Vispa äggvitorna hårt, häll i sockret lite i taget och vispa ytterligare 5 min. Häll i Rice Krispies och rör försiktigt om. Bred ut smeten på en långpanna och grädda i 125°C i 75 min.

Vispa gulorna och sockret i en kastrull, blanda i grädden och låt koka tills det blir tjockt. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner små klickar av smöret. Låt svalna.

Dela bottnen på mitten och bred smörkrämen på den ena delen. Såhär långt kan du förbereda dagen före, förvara bara bottnen med smörkräm i kylen över natten.

Strö lite bär på bottnen med smörkrämen, ta den andra delen av bottnen och lägg den ovanpå. Vispa grädden och bred ut den på tårtan. Garnera med dina favoritbär eller frukter!

Skype med pappa

Ida: Idag har det varit vår-väder hela dagen, solen sken och fåglarna kvittrade! Men nu, nu regnar det. Ösregnar tillochmed!
Pappa(tittar ut genom fönstret): Ja, jag ser att det är lite grått på himlen åt ditt håll..
Ida(tittar ut genom sitt fönster): Jaha, ser du att jag vinkar?
Pappa: Neej, det är en ladugård i vägen..

image49

Farväl

Idag så vaknade jag kl 10:34. Gick nerför trappan, hittade varken mamma eller pappa, så jag tittade ut genom fösntret och hann precis se dem hoppa in i pappas bil och fara iväg. Sen hittade jag en lapp på köksbordet där det stod att de hade farit till stugan med Kungsöborna(=Peppe, Eva och Ludde) men ha en trevlig resa så pratar vi ikväll. Så nu har jag städat och packat i min ensamhet och snart ska jag börja fara ut till Berghamn, till båten.

Och ingen är hemma och säger hejdå när jag far.

40 min kvar..

Jag läser Flickan Som Lekte Med Elden av Stieg Larsson. Paolo Roberto är med i den och han nämner Mariehamn. Coolt, tyckte jag.

40 min kvar av jobbet den här fredagskvällen.

Jobba jobba jooobbaaa!

Tommy på sidverkstan: "Solen skiner, fåglarna kvittrar.. Och Alko har öppnat igen!

Jag är på jobb i videobutiken igen mellan kl 17-22.00. När jag slutar ska jag brumma iväg hem och lägga mig i sängen och läsa i mina böcker och tidningar. Njuta av ensamheten en liten stund och sen sova.

Ångest har jag över årets sommarjobb. Jag har en aning ströjobb lite här och där som jag ska göra men inget definitivt, jag har mejlat ett par ställen men ingen av dessa har behagat svara. I morgon ska jag mejla mitt CV till ytterligare några ställen och hoppas på utdelning där ivarjefall.

Och förresten.. Hoppas Tant Julia kan läsa förra inlägget utan sina glasögon nu när jag uppdaterat igen!

Ett rop på hjälp!

Postat av: Kattis

Nu orkar jag inte ha lamporna släckta mer! Jag vill veta vad som har hänt i ditt liv! Vad har du fått göra för kul på praktiken? Vad åt du senast till middag. Ida, underhåll mig!

2008-apr-10 @ 20:14
URL: http://flas.blogg.se/

Haha! Kattis är inte den enda som märkt att jag inte bloggat på ett tag. Toffes mamma påpekade det också häromkvällen. Anledningen till att det inte har blivit så mycket skriva här är nog att jaghar haft så fullt upp med mig själv och mitt liv ändå. Här kommer en kort uppdatering om det viktigaste som hänt sen sist!

Idag är sista dagen på praktiken. Sorgligt men sant. Jag har fått massor av beröm och känner mig nöjd med min insats.  Jag har skrivit upp min mail och mina telefonnummer med stor stil på väggen så att de kan ringa mig om jag behövs. Igår var jag hemma hela dage och fixade eftersom jag mådde skit när jag vaknade. Hostig och tungt att andas hade jag, men idag är det bättre. Idag har jag brännt en CD med favoritbilder som jag tagit under de här veckorna och plockat ihop några tidningar som jag ska ta med mig till skolan och visa mina bilder i. Jag har även tagit några bilder till Ålandstidnings tryckeriets årsberättelse, så ett exemplar av den har jag också fått.

Igårkväll så bakade jag tårta, Toffe hjälpte till en aning, och i morse så steg bagare Jansson(=jag) upp i ottan för att lägga sista handen vid kreationen. När jag var klar så tog jag tårtan nder armen och promenixade iväg till Ålandstidningen från Toffe. Många fnissiga blickar fick jag, må jag säga. Nu har Daniel, jag och Roger precis smakat på tårtan och konstaterat att om fotograf-karriären går på skit så kan jag alltid bli bagare. Bra, så jag har någonting att falla tillbaka på. Förresten så ska jag bli bjuden på lunch idag, kul det. Efter det så går jag nog hem till Toffe igen och vilar en stund tills pappa kommer in till stan och hämtar mig. Ikväll ska jag jobba mellan 17-22.00.

Snart far jag till Uppsala igen. Det är lite delade känslor över det. Det är inte länge kvar innan det är vår nu ivarjefall.

Och jo Kattis, igår åt jag köttfärssoppa med en klick turkisk youghurt till middag.

So long!

Ett rop på hjälp!

Postat av: Kattis

Nu orkar jag inte ha lamporna släckta mer! Jag vill veta vad som har hänt i ditt liv! Vad har du fått göra för kul på praktiken? Vad åt du senast till middag. Ida, underhåll mig!

2008-apr-10 @ 20:14
URL: http://flas.blogg.se

Haha! Kattis är inte den enda som märkt att jag inte bloggat på ett tag. Toffes mamma påpekade det också häromkvällen. Anledningen till att det inte har blivit så mycket skriva här är nog att jaghar haft så fullt upp med mig själv och mitt liv ändå. Här kommer en kort uppdatering om det viktigaste som hänt sen sist!

Idag är sista dagen på praktiken. Sorgligt men sant. Jag har fått massor av beröm och känner mig nöjd med min insats.  Jag har skrivit upp min mail och mina telefonnummer med stor stil på väggen så att de kan ringa mig om jag behövs. Igår var jag hemma hela dage och fixade eftersom jag mådde skit när jag vaknade. Hostig och tungt att andas hade jag, men idag är det bättre. Idag har jag brännt en CD med favoritbilder som jag tagit under de här veckorna och plockat ihop några tidningar som jag ska ta med mig till skolan och visa mina bilder i. Jag har även tagit några bilder till Ålandstidnings tryckeriets årsberättelse, så ett exemplar av den har jag också fått.

Igårkväll så bakade jag tårta, Toffe hjälpte till en aning, och i morse så steg bagare Jansson(=jag) upp i ottan för att lägga sista handen vid kreationen. När jag var klar så tog jag tårtan nder armen och promenixade iväg till Ålandstidningen från Toffe. Många fnissiga blickar fick jag, må jag säga. Nu har Daniel, jag och Roger precis smakat på tårtan och konstaterat att om fotograf-karriären går på skit så kan jag alltid bli bagare. Bra, så jag har någonting att falla tillbaka på. Förresten så ska jag bli bjuden på lunch idag, kul det. Efter det så går jag nog hem till Toffe igen och vilar en stund tills pappa kommer in till stan och hämtar mig. Ikväll ska jag jobba mellan 17-22.00.

Snart far jag till Uppsala igen. Det är lite delade känslor över det. Det är inte länge kvar innan det är vår nu ivarjefall.

Och jo Kattis, igår åt jag köttfärssoppa med en klick turkisk youghurt till middag.

So long!

RSS 2.0